SketchSynth: a papírra vetett valóság
pointux pointux
Adminisztrátor
****
Felhasználónév: vizsla Bejegyzések: 310 Fórum hozzászólások: 17716 Karma: +21/-0 LinuxFórum.hu
2012/05/23 235 Megtekintés 2 hozzászólás

Billy Keyest gyermekkorában elbűvölték a kontroll panelek. Akkoriban, jobb híján papírból készített ilyen panelokat játék céljából. A szenvedély megmaradt, továbbra is papírból készíti a panelokat, csakhogy azok ma már csodálatos módon életre keltek és működőképesek lettek.A rendszer 3 különböző kontrollert ismer fel, egy érintőgombot, egy nyomógombot és egy csúszkát.

Ezeket papírra vetve, egy kamerával kalibrálva “élesíthetjük”, majd egy vetítő rávetíti a papírra a “mozgó” alkatrészeket, melyeket kézzel úgy nyomogathatunk, vagy tologathatunk, mintha igaziak lennének.

És természetesen mi más valósíthatná meg a software-es műveleteket, mint egy nyílt forráskódú eszköz az SketchSynth, melynek a forráskódja elérhető a Githubon Linuxra.

A teljes cikk és leírás megtalálható itt.

Hozzászólások:
2012-05-24 04:30:54
Bár ez a készülék és cikk friss, az alapötlettel már találkoztam évekkel ezelőtt is, a http://hoc.hu/Periferia/Az-Elecom-vetitett-billentyuzettel-allt-elo.html formájában.
2012-05-24 07:02:19
A kézdetektálással összehangolt képalkotás természetesen nem új dolog. Pl. a MS is csinált tartóedénybe bedobálható és kivehető virtuális családi képeket stb.

Ennél természetesen a kontroll panell kalibráció soráni felismerése a lényeg és nem a kézmozgás detektálásával történő képalkotás, mert az a jóval korábban kifejlesztett "openFrameworks"-szel van megvalósítva, ahogy az eredeti cikk írja is.

A te általad linkelt készülék pedig nem ismeri fel az általad rajzolt billentyűzetet. Ráadásul vélhetőleg nem nyitott bárki számára a fejlesztésre, amíg a "SketchSynth" és az "openFrameworks" igen. Azért ez utóbbi dolog sem elhanyagolható.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!