uzsolt

Hozzászólások

10 bejegyzés megtekintése - 1-10 / 9,618
 • Szerző
  Bejegyzés
 • Hozzászólás: Mentés seafile helyett mivel? #2520716
  uzsolt
  Felhasználó

   Speciel rdiff-backup-ot használom már évek óta, mindenféle panasz nélkül. Windows-on nem próbáltam, de a honlap szerint működik ott is, bár annyira tesztelve nincs.

   Hozzászólás: Boldog Karácsonyt Mindenkinek! #2083924
   uzsolt
   Felhasználó

    Boldog Karácsonyt!

    Hozzászólás: Arch Linux után FreeBSD telepítése #2208066
    uzsolt
    Felhasználó

     A kézikönyv ide vonatkozó részét elolvastam...

     Sejtettem 🙂

     De nincs egy ikon sehol és a Rendszerbeállításokban sem egy beállítási lehetőség, ahol a láthatóságot vagy az eszköz felderítését tudnám beállítani...

     Ebben tényleg nem tudok segíteni. Gondolom, ez már KDE-függő - elképzelhető, hogy valami GUI-s programot telepítened kellene.

     Hozzászólás: Arch Linux után FreeBSD telepítése #2208064
     uzsolt
     Felhasználó

      Hát, erről halványlila dunsztom sincs. Gondolom, a kézikönyv vonatkozó fejezetét olvastad. Itt azt írják, ha még egyszer (tehát másodjára) megpróbálod a service bluetooth start ubt0 parancsot, furcsa mód menni fog.

      Hozzászólás: Arch Linux után FreeBSD telepítése #2208062
      uzsolt
      Felhasználó

       A /etc-ben ne sok mindent változtass, csak azt, amit feltétlenül szükséges. A repókat inkább a /usr/local/etc/pkg-ban szerkeszd!

       Hozzászólás: Dell 7537 touchpad probléma #2208099
       uzsolt
       Felhasználó

        Nemigen ismerem ezeket a hardvereket (se), de esetleg az ArchWiki/Touchpad_Synaptics megér egy olvasást – viszonylag disztrófüggetlen a probléma, tehát akár használható ötlet is lehet benne.

        Hozzászólás: Arch Linux után FreeBSD telepítése #2208059
        uzsolt
        Felhasználó

         A fent leírtak ellenére úgy gondolom, hogy ez lesz a rendszerem. Mindig azt hittem, hogy a FreeBSD profiknak készült és nem a magamfajta egyszerü felhasználónak.

         Desktopon (laptopon) is lehet használni, egész jól is, bár hardvertámogatás kicsit szűkebb, mint a linux esetében. Csomagkezelés és egyéb használat szempontjából úgyse ott lesz a nagy különbség, hogy apt-get install kde4 vagy pkg install kde4 parancsot kell használni. A kde4 beállítása meg (99%-ig) oprendszer-független.

         Hozzászólás: Arch Linux után FreeBSD telepítése #2208058
         uzsolt
         Felhasználó

          A Kde

          Hozzászólás: Arch Linux után FreeBSD telepítése #2208056
          uzsolt
          Felhasználó

           Tehát akkor tisztázzuk, mi is a helyzet.A loader-ig eljut? Tehát nem a grub, hanem a FreeBSD loader-éig. Ha nem jut el, akkor tuti ott a gond.Ha a loader-en túljut, akkor a FreeBSD kiír valamit? Ha igen, hasznos lenne tudni, hogy pontosan mit ír ki.Ilyesmi gondom (márhogy a képernyőn nem látszódott semmi) nekem is volt a laptopommal, bár kicsit más: nálam az volt, hogy a gépet kikapcsoltam, utána be, és a képernyőn semmi nem látszott (még a BIOS-tesztek sem!). Ekkor az segített, hogy akksi ki, akksi be. Persze kis nyomozás (man acpi) és próbálkozás után a /etc/sysctl.conf-ba a hw.acpi.reset_video=1 sor beírása ezt a problémát megszüntette.Egyébként a FreeBSD egyik nagy előnye, hogy nagyon jó a dokumentációja, javaslom nézegetni - a magyar nyelvű kicsit elavult, de ha az angolban valamit nem értesz, kibogarászhatod - nem kell mindenféle (régi) blog-oldalakról bogarászgatni.

           Hozzászólás: Miért kellett a sudoers fájt szerkeszteni? #2208097
           uzsolt
           Felhasználó

            Hm. Hirtelen semmi nem jut eszembe 🙁

           10 bejegyzés megtekintése - 1-10 / 9,618