bP és a játékok

Kezdőlap Fórumok blackPanther OS bP és a játékok

5 bejegyzés megtekintése - 1-5 / 5
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #1890780
  khasuf
  Felhasználó

  Szisztok.Olvasgattam a fórumokat linuxról, és sajnálattal tapasztalom, hogy a játékok, és egyéb win alkalmazások futtatásával gondok vannak az emulátornál (játék esetén hang, kép, gyorsasági problémák).Azt kérdezném tehát, hogy van-e blackPanther alá olyan emulátor ami tökéletesen futtatná a win-es játékokat, akár új, akár régi.

  #2207941
  kisbetu
  Felhasználó

  Felejtsd el!Ha ennyire win-függő vagy, akkor ne vágj bele, csak bosszankodnál a linuksszal.

  #2207942
  uzsolt
  Felhasználó

  Emulátor (vagy mi) van, a neve wine.Mivel nem "eredeti" windows-rendszer, ezért bizonyos kompromisszumokkal működik: vagy lassabban fut, vagy "csak" kevesebb FPS-sel, vagy kisebb felbontásban, sőt, akár az is lehet, hogy egyáltalán nem is fut. Hogy mi fut, és mi nem, a WineHQ/AppDB-ben tájékozódhatsz.Viszont egy másik lehetőség: játszani használod a windows-t, "dolgozni" meg a linuxot - lehet egyszerre két operációs rendszer is telepítve, és boot-kor választhatsz, melyik induljon el (manapság talán a grub a legelterjedtebb erre a célra).Harmadik lehetőség: virtualizáció - azaz linuxon belül futtatsz egy windows-t (persze fordítva is megy). Legismertebb (és talán legjobban működő) megoldások a VirtualBox és a qemu. Mindegyikről találsz a neten részletes angol, sőt, magyar nyelvű útmutatót is.De ahogy kisbetu is írta: ha nagyon függsz a win-es alkalmazásoktól, akkor felesleges erőlködni. Persze a lehetőség adott, hogy az adott win-es alkalmazások helyett keress egy linuxos alkalmazást, amely nagyjából azt tudja, ami neked kell.Csodát ne várj!

  #2207943
  Angel
  Felhasználó

  Tiszteletem az Uraknak :D)Egyet értek az előttem szólókkal... Aki játszani akar, az maradjon azon a platformon amire a játékot írták. A wow pl éppen működik blackPanther-en, valahova képet is raktam fel. De kell egy jól működő grafikus eszköz és meghajtó. Viszont a teljesítmény soha nem lesz olyan mint az eredeti platformon.

  #2207944
  zoltan22
  Felhasználó

  Szia khasuf!Mindt lennebb is írták, wine-al tobbnyire használhatóak a windows-os játéok. A World of Warcraft-ot konkrétan a legjobban működö programnak szavazták meg a wine felhasználók:http://appdb.winehq.org/Más játékok/programok esetén wine-al próbálkozni szerencse kérdése: lehet, hogy tökéletesen működik, de lehet, hogy egyáltalán nem megy.Új játékokból egyre több jelenik meg linuxra, esetleg nézd meg azokat:A Humble Bundle keretében sokszor van linuxos veziója a játékoknak:https://www.humblebundle.com/Steam-en is megjelent egy csomó linuxos játék:http://store.steampowered.com/browse/linux/És újabban a Good old Games-en is elkezdték támogatni a linuxot:http://www.gog.com/games##system_linux=ubuntu,mint

5 bejegyzés megtekintése - 1-5 / 5
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.