Hálózati nyomtató

Kezdőlap Fórumok blackPanther OS Hálózati nyomtató

8 bejegyzés megtekintése - 1-8 / 8
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #1890300
  vatay
  Felhasználó

  Üdv,Van egy laserjet nyomtatóm belső hálózaton, kérdésem az lenne, Hogy black panther alól miként tudom elérni, hogy nyomtasson nekem?válaszokat köszönöm

  #2204627
  gendelider
  Felhasználó

  Ha kicsinyt pontosabb lennél: tehát “LAN” nyomtató (LAN kábelt dugsz a seggébe), vagy egy géphez kötöd, és a gépen osztod meg, ha az utóbbi, milyen rendszer fut a gépeden, hogyan osztod meg, …

  #2204628
  vatay
  Felhasználó

  Ja, a routerhez van kötve. És a BlackPanther 11.3 (nem rég töltöttem le és raktam fel a gépemre) nem tudom üzemeltetni. A hálózaton van SMS linux szerver és több debian gép is azokkal nincs baj, de az lenne a lényeg, hogy a laptopomról amin BP van tudjam használni.

  #2204629
  sk-skuba
  Felhasználó

  Adsz egy címet a nyomtatónak a routerben, pl ip address reservation alapján, majd ezzel a címmel állítod be a blackPanther-ben.

  #2204630
  vatay
  Felhasználó

  IP címe van neki, hisz a többi gépen fut….

  #2204631
  uzsolt
  Felhasználó

  Nem tudom, bP alatt hogy megy, de biztosan van egy vezérlőpult-szerű okosság, ott egyszerűen csak egy hálózati nyomtatást választasz ki, IP-címet és a többit megadod, oszt' jónapot.Egy rendszerfüggetlen megoldás (persze úgy értve rendszerfüggetlen, hogy a CUPS nyomtatórendszer megy - a bP-ben is ez van): böngészőbe localhost:631 - ez egy felületet ad ki, itt is lehet a nyomtatókat telepíteni, magyar nyelvű is, talán pilótavizsga se szükséges hozzá 😉Ha ezekben akadsz el valahol, akkor szólj!

  #2204632
  pointux
  Felhasználó

  Rendszerbeállítások > Nyomtatóbeállítás (Hardver) > Új nyomtató (Új nyomtató hozzáadása)…(Innnentől az számít, hogy hogy van csatolva a nyomtató, pl. samba tallózás/munkacsoport stb. megadása közvetlenül nagy eséllyel, ha windowsos gépek is használják.)

  #2204633
  Angel
  Felhasználó

  Egyszerűbbet mondok! Ha Debian-on működik a hálózati nyomtatás akkor nem kell a beállítással vesződnöd mert konfigurációt és a ppd-t amivel a nyomtatás megy , átmásolhatod. Itt vannak: /etc/cups/printers.conf és az /etc/cups/ppd alatt a nyomtatód nevével egyező ppd fájl. De a szűzen telepített blackPanther-en nincs feltelepítve (helyhiány miatt) a teljes nyomtatási rendszer. Ezt megteheted ha felrakod a következő csomagokat, így konzolban futtatva:

  Code:
  telepites task-printing-server task-printing-hp

  Vagy a csomagtelepítővel persze a csomagokat kiválasztva.

8 bejegyzés megtekintése - 1-8 / 8
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.