Linuxos zenegép frissítés

Kezdőlap Fórumok SOS! Bajban vagyok Linuxos zenegép frissítés

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 98
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #1890293

  szikszair
  Felhasználó

  Sziasztok!Kocsmai pénzbedobós zenegépet kellene frissíteni. Tulaj hozta a zenéket .mp3, az engedélyeket stb.Ferrakom a megfelelő partícióra a zenét a többi közé, index fájlt beírom.A zenegép viszont nem látja, amit felraktam.Zeneszám frissítés...... semmi.Vinyó ki, asztaliba be, boot cd-ről /puppy linux/ ott minden látszik.Ugyan az a zene kódolása mint a régiek, index fájl ugyan úgy írva, semmi.......Esetleg ötlet valakinek?Üdv

  #2204499

  gendelider
  Felhasználó

  Nem írtad a zenegép típusát – bár nekem nem használna. Meg a rajta lévő linuxét sem.Totál vaktában ötlet (de hasonló élményem volt már Rhythmbox konfigurálással): az indexfile-t átmásolja magának valahova, és abból dolgozik. Esetleg más néven másolja/menti. Esetleg rejtett - ponttal kezdődő - könyvtárba. Ha a zenegépen van parancssorod, keresgélj, szerintem találsz "másolatot".

  #2204500

  szikszair
  Felhasználó

  Szia!Köszi a választ.Music line 2.0 zenegép, Debian GNU Linux 2.2 fut pentium 1 gép.A zenék darab és albumszáma nő, de nem látja. Linuxban nem vagyok teljesen otthon./etc/mtab csak olvasható, nem tudja megnyitni. Ezt a fájlt nem találom.40Gb vinyó felosztva 3 partícióra 1: 189Mb ext2, itt van a linux, 2:37Gb extended kétfelé osztva 36,9Gb a zenének, 55Mb a zenegép programnak. Ráadásul a vinyót hiába másolom másikra, arról nem indul, nem talál op rendszert. Próbáltam partícióként és teljes lemezként is.Üdv

  #2204501

  gendelider
  Felhasználó

  Az, hogy a lemez másolása nem megy, nem meglepő, csak egy azonos méretű és geometriájú lemez esetén lenne esélyed fizikai másolással egy azonnal működő másolatot előaállítani.

  #2204502

  szikszair
  Felhasználó

  Szia!A lemez Tartalmát elmentettem, a baleset megtörtént /a winyó egyre melegebb volt, max fél óra, magától is leállt./ Nem indul többé. A másik viszont nem bootol /operating system not found/. Helyreállító cd sem segít. Ráadásul, ha sikerül is telepíteni akár egy másik rendszert, a linux betöltés után, hogy veszem rá, a szoftver automatikus indulására? Mind a három partíció megvan, dd paranccsal, partícióként elmentve. sdb1 linux debian GNU 2.2 /200Mb/, sdb2 zenék /37Gb/, sdb3 zenegép program /55Mb/A linkben adott cím jó, de a zenegép régebbi típus. A cég sajnos zsákutca. Legalább kipróbálásra szeretnék egy linuxos programot, ami működésre bírja. Win van, demó, a gép win95-öt még elvisz, de néhány kikapcsolás után kékhalál. Ezért működik a legtöbb linux-al.

  #2204503

  gendelider
  Felhasználó

  A mentést is mentsd, azaz legyen meg minden mégegyszer, ne csak azon a lemezen, amivel kísérletezel. Könnyebb egy lemezt elbatyni, mint rendbetenni!

  #2204504

  szikszair
  Felhasználó

  Szia!Köszi a segítséget. Szereztem Norton Ghost lementett programot, ugyanolyan gépről. Rárakom a winyóra, mindent szépen felmásol, indulásnál:Lilo.............Loading 20...............Error 0x01.........................Ez ismétlődik, pedig teljesen egyforma két gép. A super grub sem tudja helyrerakni.Üdv!

  #2204505

  gendelider
  Felhasználó

  100:1-re fogadok, hogy ennek a vinyónak nem ugyanaz a geometriája. (Ha egyáltalán a mérete ugyanaz. És még a bad sectorok is beleköphetnek a levesbe!)

  #2204506

  szikszair
  Felhasználó

  Köszi a gyors választ!A mérete sem ugyan az, 40Gb ide csatolós winyót szerezni...? 80 Gb-ra próbáltam, most sikerült egy használt 40Gb szerezni.A linuxot is sikerült letölteni, winyó is van. Átmásoltam rá, most ERROR 01x20.....................................Szerintem összetöröm!!!

  #2204507

  gendelider
  Felhasználó

  A linuxot is sikerült letölteni, winyó is van. Átmásoltam rá, most ERROR 01x20.....................................Szerintem összetöröm!!!

  Na ez egy jó móccer! (Tudok helyesen írni... bár a kötözködők nem erre a fórumra járnak! 😀 ) Ha így áll a helyzet, akkor sinen vagy! (Mint József Attila! 😛 ) Megvan a winch, felmásolt adatokkal, és van egy CD (?), ugyanolyan debiannal. Bootolsz a debiannal, CD-ről, és (előtte / párhuzamosan másikról) utánaolvasol, hogy hogyan kell ott és akkor rendbehozni a lilot. Itt ne add mán fel, bameg, működni fog!Szerk:Ha tényleg van minden, akkor ne foss, béke van!

  #2204508

  pointux
  Felhasználó

  Attól tartok, hogy ez neked egyedül nem fog menni. Egy esélyed van, ha tudsz konzolt nyitni és ezáltal esetleg ki tudunk nyerni információkat a gépből (reméljük vannak olyan programok, amik jók ehhez)… mert nekem legalábbis nullák ezekről az ismereteim.Én ezek nélkül itt rögtön meg is haltam... illetve megnehezedne a dolog.Így partíciókat nem fogsz tudni dd-zni, vagy ugyanolyan lemezre az egészet, vagy, ha tudod, hogy milyen partíció listád volt, akkor- particionálsz fdiskkel, vagy mással (minden lehet akár egy picit nagyobb is, de a zene a maradék)- megformázod a partíciókat, hogy olyan legyen, mint a régi, hogy biztos ismerje a kernel- file-kezelővel átmásolod a partíciókat (a rajta lévő file-okat)-- ezidáig, esetleg meg tudod tenni?- és annak ismeretében, hogy fizikailag hova van kötve a zenegépben a lemez, be lehet konfigurálni a lilo-t és létre lehet hozni a mbr-ban a kódot. Ezt legtöbben - ezirányú információ csere után - meg tudnánk csinálni, de bevallom férfiasan a lilo-t már 1000 éve elfelejtettem. (Ehhez kellene egy olyan hozzáértő, aki fizikailag ott van.)Én mondjuk nem ismerem a gép paramétereit.Ráadásul elképzelhető, hogy mind a bios-nak, mind a lilo-nak vannak korlátai... a nevezetes = 80GB-os lemeztől.Ha konzolt tudsz indítani valamelyik ugyanilyen gépen, akkor bármilyen infót le tudunk kérdezni és akkor nem általánosan beszélnénk a semmiről.És még arról nem is beszéltünk, hogy mi van, ha ide controller megsérült, nem működik. A hibaüzenetek alapján akár ez is lehetséges.

  #2204509

  pointux
  Felhasználó

  Na ez egy jó móccer! (Tudok helyesen írni... bár a kötözködők nem erre a fórumra járnak! 😀 ) Ha így áll a helyzet, akkor sinen vagy! (Mint József Attila! 😛 ) Megvan a winch, felmásolt adatokkal, és van egy CD (?), ugyanolyan debiannal. Bootolsz a debiannal, CD-ről, és (előtte / párhuzamosan másikról) utánaolvasol, hogy hogyan kell ott és akkor rendbehozni a lilot. Itt ne add mán fel, bameg, működni fog!

  A létrehozáshoz jó, de esetleg át kell konfigurálni, ha máshova van kötve és még mindig ott vannak az 1024-es határ - ha van - (bár egy idő után csak a boot partícióra vonatkozott), esetleg az ide controller hiba 1-es és a 20-as is utalhat rá - szerintem.Én meg nem szeretek azon találgatni, hogy vannak-e ezek, vagy nincsenek.

  #2204510

  pointux
  Felhasználó

  De amúgy lehet, hogy igazad van, hogy egy ugyanilyen helyreállító CD-t kellene megtalálni és menne minden elsőre… megvan rá az esély és ezt tényleg könnyebben meg tudná csinálni. (Ha van volt ilyen egyszerűen kezelhető segédprogram akkor.)

  #2204511

  gendelider
  Felhasználó

  Vizsla, már azt hittem, megszűntél, mint a burzsoá osztály a proletárforradalom után! 😀 (Ahogyan a régi mondás tartja)Az igazi persze az lenne, hogy ha a "fórumos mag" 3D-ben rávetné magát! 😛

  #2204512

  pointux
  Felhasználó

  Szóval a ghost-os mentést ráteszed a vinyóra, boldog vagy, majd CD-ről a megfelelő módszerekkel megpróbálod rendbetenni a lilo-t! Debiant - szerintem - nem installálsz újra!

  A 40-es vinyónál ez lenne a legcélszerűbb (a teljes lemez másolása) és azt még jumperolni sem kell.Csak ezzel nem lesz nagyobb hely a zenéinek számára.Bár a zenék számának bővítésének mikéntjét soha az életben nem fogjuk kitalálni a semmiből.(Ha azzal sem megy, akkor lehet, hogy tényleg controller hiba.)

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 98
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.