MySql telepítés

Kezdőlap Fórumok Ubuntu Linux MySql telepítés

10 bejegyzés megtekintése - 1-10 / 44
  • Szerző
    Bejegyzés
    ToPe
    Felhasználó

Sziasztok!MySql-t szeretnék telepíteni egy Ubuntu gépre, ami a cégnél fájlszerverként van használva, ehhez szeretnék segítséget kérni. Előre bocsátom, abszolut kezdő vagyok, lécci nem nevetni rajtam 😉 Találtam leírásokat a neten, de elakadtam már az első utasításnál: http://ubuntu.hu/node/10862Teleírja a képernyőt hibaüzenettel, amiben az áll, hogy Sikertelen letöltés: http://hu.archive.ubuntu.com/ubuntu/pool/main/linbd/libdbd-mysql-perl/libdbdb-mysql-perl_3.0006-1_i386.debArra rájöttem magam is, hogy ez a fájl nincs meg ott a szerveren, ahol keresi, de nem tudom, hogy hol kell átírni, és melyikre, mert van több verzió, illetve gyanús még, hogy a böngészőjével nem tudok megnyitni semmilyen oldalt. DVD-ről lett telepítve, de szerintem már volt kapcsolata a nettel a gépnek...Szóval szeretnék kérni egy kis segítséget, hogy jobban megismerjem az Ubuntut és fel tudjam telepíteni a MySql-t.KösziToPe

kisbetu
    Felhasználó

Jó, nem nevetek. Inkább szörnyülködök, és tanácsot kérek…

a cégnél fájlszerverként van használvaabszolut kezdő vagyok

Szóval az a kérdésem, hogyan lehet bekerülni egy cég szerveréhez hozzáértés nélkül?

ToPe
    Felhasználó

Szóval az a kérdésem, hogyan lehet bekerülni egy cég szerveréhez hozzáértés nélkül?

Sejtettem, hogy lesz olyan paraszt, aki szembe fikázik - mert kezdő vagyok -, de hogy pont a fórum adminja legyen az,

sk-skuba
    Felhasználó
    kisbetu
    Felhasználó

Sejtettem, hogy lesz olyan paraszt, aki szembe fikázik - mert kezdő vagyok -, de hogy pont a fórum adminja legyen az,

gendelider
    Felhasználó

Ha begépelem, hogy http://www.linuxforum.hu. a firefox címsorában az jelenik meg: “www.linuxforum.hu | Kérdezni szabad!” Szólhatnál Csabának, hogy egészítse ki: csak olyat, amit kisbetu megenged…

Tudod, 27 év munkaviszony után elegem van az "oldjátok meg helyettem" pályakezdőkből.Betanítottam már párat.

Mögöttem 34-35 év számítástechnikai gyakorlat áll, én is betanítottam jó párat. Persze voltak a kollegáim - sőt tanítványaim - között is olyan "nagyarcúak, mint te.

Az Ubuntu szóra meg a hideg fut végig a hátamon.

Fusson. Amedig jó haverjaim, kollégáim, az egyik egy kb 20.000-es országos (nem magyarországi)

admin
    Adminisztrátor

“És ti? Te, meg vector az ubuntusokat gyűlölitek, köpköditek!”

Kikérem magamnak! Egyiket sem gyűlölöm, sőt! Viszont attól az áleszmétől amit ráerőltetnek az emberekre és megpróbálják -meg is teszik-, kimosni az agyukat. Hát semmivel sem különbek mint a Microsoft. Aztán hadd röhögjek már én, aki naponta olyan alapvető dolgokat javítok ki -vagy oldok meg, persze a fos és utált blackPanther-ben-, amibe az Überbuntu kibaszott nagy slágercuccai jelenleg is képtelenek. Egy-egy release kiadásáig milliónyi kódsort látok, nézek át és tudom, hogy az Überbuntu -és a többi disztri is-, a Redhat kódjait lopkodja. Szóval az (el)ítéletem egyik agymostott ubuntu-user ellen sem irányul. Csak, hogy tisztázzuk.

zoltan22
    Felhasználó

[ offtopic ]Honnan tudjatok, hogy a temaindito tag rendszergazda akar lenni, es nem csak rasozta a fonok, az egyeb munkaja mellet allitson uzembe egy adatbazist? Lehet, hogy nagyon naivanak tunik a kerdes, de komolyan erdekel.[ /offtopic ]

valaki456
    Felhasználó

Nekem csak az tűnt fel, hogy az utóbbi időben bárkivel beszélgetek mind azt hiszi csak a buntu a Linux… Valóban túl aggresszív a terjeszkedésük és mint Vector említette, egyáltalán nem tökéletes az a tökéletesnek hitt disztró.Sajnálom, hogy van akiket bánt, de azért még vagyunk mi is páran, amolyan utolsó őskövületekként, akik nem buntultunk meg. Néha hangot is adunk véleményünknek, tudom ez a legfájóbb, dehát ilyen az élet, ellenállás mindig lesz...

kisbetu
    Felhasználó

[ offtopic ]Honnan tudjatok, hogy a temaindito tag rendszergazda akar lenni, es nem csak rasozta a fonok, az egyeb munkaja mellet allitson uzembe egy adatbazist? Lehet, hogy nagyon naivanak tunik a kerdes, de komolyan erdekel.[ /offtopic ]

Ő maga írta:

MySql-t szeretnék telepíteni egy Ubuntu gépre, ami a cégnél fájlszerverként van használva

Nem azt írta, hogy kell telepítenem, mert rám sózták, hanem

10 bejegyzés megtekintése - 1-10 / 44
  • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.