Suli párduc

Kezdőlap Fórumok blackPanther OS Suli párduc

7 bejegyzés megtekintése - 1-7 / 7
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #1889735
  levente50
  Felhasználó

  Valamikor az idők kezdetén az Agrosaton keresztül volt szerencsém szert tenni egy suli párducos laptopra. De sajnos az alkatrészek lassan elavulttá válnak, gondolok itt a videókártyára, memóriára, processzorra, optikai meghajtóra stb. Azt szeretném megtudni hogy ezek a laptopok milyen márkájúak (ha van márkája), és van e lehetőség alkatrészt cserélni benne. Mondjuk videókártyát (mert az egy 64 Mb-os integrált) és egy optikai meghajtót (mert DVD-t nem tud írni csak olvasni) és még talán egy processzor csere is érdekelne. Alapjáva véve ez egy nagyon jó laptop, teljesen meg vagyok vele elégedve. Köszi a válaszokat.

  #2200639
  admin
  Adminisztrátor

  A készülék összetevői szabványos alkatrészek a CPU-t azt hiszem Intel – Magyarországtól vettük. a RAM is standard notebook DDR, így az optikai eszköz is standard csak az előlapot kell cserélni. Itt jön a fekete leves: nincs értelme bővíteni, mert a legnagyobb CPU amit befogad max valamilyen egymagos centrino lehet. A jelenlegi 2-4 magos CPU-k nem fognak menni, mint ahogy a DDR3-4 sem.
  A beruházás viszont tetemes lenne egy upgrade esetén, szóval javaslom egy új laptop vásárlását, esetleg beszámoljuk a régi gépet 🙂

  #2200640
  levente50
  Felhasználó

  Ebben a gépben most egy AMD sempron processor 1.6 GHz 2600+ foglal helyet, eredetileg volt benne egy 256 MB-os DDR RAM, raktam bele még egy 512 MB-osat, egyébként én ezt nem értem, de raktam rá egy windows 7-et kíváncsiságból hogy milyen, és ezen config mellett annyira jól pörög a rendszer hogy hihetetlen. Ami biztos, hogy a 256-os Ramot lecserélem még egy 512-esre, meg a CD írót is kicseréltetem egy DVD íróra. De a procival nem tudom mi lesz. tanács esetleg? Vagy valami program amivel meg tudom nézni hogy az alaplap meddig kezeli le a processzor teljesítményét?

  Beszámítás esetén, milyen laptopokat tudtok kínálni, ill. milyen árban? Az egyetem miatt leginkább programozós, internetezős, irodai programcsomagos gép kéne, mindenképpen jó lenne bele wifi, meg webkamera. És nem utolsó sorban a méretek is fontosak lennének max 14″-os képernyőátmérő jöhetne szóba.

  #2200641
  admin
  Adminisztrátor

  Ha jól emlékszem 3300+ a felső határ CPU esetében. Ebből a szériából csak ez az egy volt, azóta sem foglalkozunk AMD-vel, így nem tudom beszámolni sajnos.

  #2200642
  levente50
  Felhasználó

  Alkatrészt így külön nem lehet rendelni tőletek?

  #2200643
  admin
  Adminisztrátor

  Ha tőlünk rendelnél az nagyon drága lenne:)
  Adok PM-ben egy telefonszámot amit fel tudsz hívni, azon tudsz rendelni ha az megfelel. Ok?

  #2200644
  levente50
  Felhasználó

  Persze. Köszönöm.

7 bejegyzés megtekintése - 1-7 / 7
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.