Új BlackPanther felhasználó kezdeti kérdései.

Kezdőlap Fórumok blackPanther OS Új BlackPanther felhasználó kezdeti kérdései.

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #2533975
  Névtelen

  Üdv mindenkinek.
  Már több mint 2 éve használok különböző linux rendszereket. A BP-t nem egészen 1 hete fedeztem fel. Problémamentesen (USB-vel) fel is telepítettem az asztali (DDR2-es, 2 magos, 2x3000Hz) gépemre (v14.1). Ugyanígy szeretném a rendszert (akár az ezt megelőző verziók közül valamelyiket, amivel az interneten tudok kapcsolatot tartani hosszú ideig) feltenni a laptopomra is, ami szintén DDR2-es, de ez csak egymagos (1700Hz, 128MB VGA).
  (Végre, ez a rendszer elégíti ki a windowsnál régebben “megszokott igényeimet”. A különböző eddig használt linux és ubuntu rendszerekben talált különbségek itt java részben egyesítve vannak.)
  A laptopra USB-ről nem lehet bebootolni a v14.1-et (lemezzel idáig még nem próbáltam), a régebbi (10, 11-es ISO) verziókat az USB Creatorral nem tudom kiírni pendrive-ra.
  Nyelvtudás hiányában kicsit zavaró a sok angol menüs rész, de ezt már valamennyire a linuxokon megszoktam.
  Néhány feltelepített program nem indul el – vagy csak részben – (rkhunter, clamaV, Supertuxkart stb), holott a Szoftverkezelőben kijelzi az alkalmazást telepítve.
  Néhány fájlformátummal is mintha kicsit nehezen boldogulnék ezen a rendszeren (.pdf, .txt, .gif, és néha a .exe a Wine-vel.). Eleinte kisebb lefagyásokat is tapasztaltam.
  Böngészőnek még szeretném a Chromiumot is feltenni (a Firefoxnak vannak némi “nehézségei”, amit az “pótol”.), de az még nem derült ki eddig a számomra, hogy a BP-re melyik (32 vagy 64 bites) változat megy fel. Lehetőség van a Chromium feltelepítésére, vagy meg kell elégedni a Firefoxszal? A Firefox 41-es verziója van a Szoftverkezelőben (is). Már a 48-as fut linuxon. Mikor lesz “naprakészre” frissítve ez a böngésző?
  Linuxon megszerettem a Gdebit, itt melyik csomagtelepítő funkcionál hasonlóan?
  A terminál is okozott kisebb meglepetéseket. A Skype-t nem tudtam “magyarítani” a megszokott módon, holott a fájlokat letöltötte, de root módban nem rakta be a helyükre. Ezt követően még “kézzel” sem sikerült őket betenni.
  Egy kis hiányosságnak érzem a kukát “kikerülő” fájltörlést (linuxon így használom a HDD-k kis mérete miatt). Lesz később ilyen funkció?
  Mindezek ellenére jól kidolgozott rendszer a BP. Szeretném hosszú távon használni, mint átlagos felhasználó.
  Köszönöm a segítséget.

  #2533977
  Angel
  Felhasználó

  Itt kérdezz: https://www.facebook.com/groups/blackPantherOS/

  rkhunter, clamav nem grafikus program, hanem terminálos.

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.