Vörösödő második monitor

Kezdőlap Fórumok Videokártyák nVidia driver Vörösödő második monitor

Ennek a témakörnek tartalma 1 hozzászólás, 2 résztvevő. Utolsó frissítés:  pointux 6 éve, 4 hónapja telt el.

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #1890296

  Lizard
  Felhasználó

  Sziasztok!Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek miért lehet az, illetve hogyan lehet eltüntetni azt a jelenséget, hogy amikor a laptopomra (hp dv9000, Linux Mint Debian Edition) hdmi-n keresztül rákötöm a monitorom, kicsit vöröses árnyalatú lesz a kép (csak a külső monitoron, a laptopé változatlan).Próbálgattam az NVidia beállító központjában állítgatni a monitorok prioritásán, de semmi. A monitoron is lehet állítgatni, ami eddig egy kis reménysugár kivételével szintén hatástalannak bizonyult. Azonban akkor, ha az autoconfig gombot nyomom meg, akkor amíg állítja magát, pár másodpercig normális a kép színe.Nem a monitor a hibás a dologban, sem a kábel, mert az asztali gépemre rákötve tökéletesen megy.NVidia 8600-as videókártyám van.Előre is köszönöm a segítséget!

  #2204606

  pointux
  Felhasználó

  Két triviális és viszonylag könnyen javítható hiba létezik (szerintem).

  • A kábel valahol nem továbbítja rendesen a jeleket és lemarad szín. A leírásod alapján a notebookod aljzatában van az érintkezési hiba. Esetleg az aljzat "erősíti fel" a kábel csatlakozójának a hibáját. (Gondolok itt görbült bütykökkre. Ilyen érintkezési hibát analógnál már láttam, deigitálisnál nem tudom milyen, de vélelmezem hasonló.)
  • Elhangolt gamma beállítás a kártya beállításánál, az adott monitor esetében. Ezt lehet, hogy rootként kell megtenni.

  A másodikkal könnyebb kezdeni.(Ha ez a vörös inkább lilás, akkor "eltűnt" a zöld. Ha tényleg vörös, akkor a kék is. Esetleg fel van erősítve a piros stb. kombinációk.)

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.