Kategória: Cloud Computing

Skálázható webszerver Kubernetesszel a Google felhőben

Újabb nagyszerű ingyenes előadás lesz a devopsakademia.hu -n, október 9.- én 19:00 – 22:00-ig A konténer clusterek legnagyobb előnye, hogy könnyen és gyorsan lehet őket létrehozni, egyszerű skálázni és magas rendelkezésre állást tudnak… Read more »

cloudflare

Gyorsítsuk az oldalunkat CloudFlare CDN segítségével

Nyilván mindenki szembesült már a problémával, hogy bérelt egy olcsó tárhelyet, és a weboldal elkészülésekor szembesül a ténnyel, hogy osztoznia kell sok más sorstársával együtt a szolgáltató sávszélességén.. Mit tehetünk… Read more »

Futótűzként terjednek az Azure dudák

Tegnap Paolo Bonzini felfedezte, hogy a Microsoft virtualizáció technológiája “nagy dudák”-ként “azonosítja” a Linuxot, a Linux kernelben. A kernel levelezőlistáján is látszik, valamint a magyar idő szerint éjszakába nyúló twitter… Read more »

Cloud computing és az Openoffice

Felkapott dolog lett mostanában a cloud computing (ez még mindig jobb szó, mint a magyar megfelelője a számítási felhő).
Ugye a dolog lényege az, hogy adatainkat nem a saját gépünkön, hanem valahol az inteneten egy távoli szerveren tároljuk, és szükség szerint elérhetjük azokat bármely, a világhálóra csatlakozott eszközről.