Kategória: Operációs rendszer

Replicant – a kompromisszumok nélküli szabad Android disztribúció

 Az FSF (Free Software Foundation) 25-én elindította a pénzgyűjtést a – kompromisszumok nélküli szabad Android disztribúció – Replicant számára. A Replicant projekt 2010 derekán kezdődött és a célja egy olyan, kompromisszumok… Read more »

A Microsoft halott, a Windows lejárt lemez, az Office megszűnik?

Érdekes blogbejegyzés jelent meg a Computerworldben, miszerint összegyűjtöttek néhány tényszerű állításokat felsorakoztató írásokat, melyek alátámasztják, hogy a Microsoft “halott”, a Windows “lejárt lemez”, az Office “megszűnik”. Mint ismeretes a mobil eszközök… Read more »

Mobil OS-ek és HW-ek – “Ünnepi” kitekintés

Mivel a mobil trendekben változás állt be a Statcounter szerint, ezért érdemes megvizsgálni az esetleges okozókat – legalább a teljesség ígénye nélkül. Az Android lendülete egy nagyobb ugrás után megtört… Read more »

Őrzi a helyét a Samsung az okostelefonok piacán

Bár az Apple beerősített a 2012 év végén, de a Samsung még mindig őrzi az első helyét az okostelefonok piacán, az IDC felmérése alapján. 2011 utolsó negyedévében még az Apple… Read more »

Fedora 12 – túl a millión

2009. november 17-én jelent meg a Fedora 12 (kódnevén Constantine). Az azóta eltelt 11 hét alatt a felhasználók (pontosabban: a yum repokhoz való egyedi ip kapcsolatok) száma meghaladta az 1 milliót. Mint az alábbi táblázatból is kitűnik, ezzel csaknem beérték az előd, a Fedora 11 (Leonidas) letöltéseinek számát.