typtel cyberBOX 100 újabb linuxokon

Kezdőlap Fórumok Egyéb perifériák (HID) typtel cyberBOX 100 újabb linuxokon

10 bejegyzés megtekintése - 1-10 / 15
  • Szerző
    Bejegyzés
  • #1890544
    gendelider
    Felhasználó

      Van egy “typtel cyberBOX 100” -am, (USB-vel kapcsolódik a PC-hez, és van még két RJ11-e, az egyik a bejövő postai vonalhoz, a másik a telefonkészülékemhez) Jó, mert ugyanarról a (cordless) telefonról tudok “vonalason” is, meg skype-on is beszélni. Azaz tudtam, múlt idő..A linuxos kezelést innen töltöttem le: http://sourceforge.net/projects/kb2kskype/Az korábbi ubuntukon ment, az előző LTS-en is, de azóta új KDE, ...

      #2206969
      pointux
      Felhasználó

        Felteszem, akinek gyakorlata van a KDE5-re portolásban, annak ujjgyakorlat.

        Elfelejted ókor-ókor, hogy nem tudhat még kde5-ül ez az atomókor. 🙂Ráadásul 4 éve bele sem szagoltak ebbe a programba...Inkább tegyél fel forrásból egy qt3-at (>3.2).Sajnos nem tisztán qt, van benne kde integráció is... lehet, hogy durva lenne feltenni egy kde-t is (egy sytem-try-ért), de pl. egy 3.5.10-es kde is leérhető.(Az meg nem valószínű, hogy átírja neked valaki soronként.)

        #2206970
        pointux
        Felhasználó
          #2206971
          gendelider
          Felhasználó

            Talán ez még segíthet: https://kb2kskype.svn.sourceforge.net/svnroot/kb2kskype/trunk/kb2kskype_py/src

            Köszi, ki fogom próbálni. A pythont sem ismerem, de reménykedem 🙂Egy kis off.Tudod, "oly korban

            #2206972
            pointux
            Felhasználó

              A python az egy script és az a kód 4 hónapos és nem 4 éves… apró különbség.Azt hiszed, hogy itt pénzért csinál bárki is bármit? Többen azzal kezdték, hogy felajánlottak valami sört, vagy kisbetunek bambit, sőt még ettől komolyabb dolgokat is, de nem hinném, hogy valaki is elfogadott volna egy sört is. Ha ezért csinálná itt bárki, akkor már nem lenne fórum.Bár itt - úgy látom - pár dolog azért nem tiszta neked az előző postomban.1) a valószínű biztos2) kde5 nincs, nem létezik (így ebben a kontextusban 100%, hogy senki nem fog egy sort sem átírni :))3) olcsóbb újraírni, mint egy 4 éves kódot foltozgatni (és mivel ezért senki nem kap pénzt - ergo "magának" csinálja - miért szivatná magát (egy 4 éves kódot nem "portolsz folyamatosan" ;))4) az sem valószínűtlen, hogy felváltanának egy kde-only kódot. Persze még fluxbox alá is van kde applet wrapper, de akkor sincs sok értelme (kompatibilitási okok miatt) egy folyamatosan ablakban futó alkalmazásnak a konfigurációját egy külön kde appletbe rakni - legalábbis amennyire én látom (felületes pillantásra) - erről van szó (persze lenne értelme, ha folyamatos fejlesztéssel bekerülne a kde-be - de látjuk, hogy erről szó sem lehet; lásd a kooká-t is kidobták)5) az előbbi változtatások magával hozzák/hozhatják a névváltozást (simán előfordulhat, hogy van ilyen, csak nem kerested, vagy nem találtad)Leszámítva a (2)-es pontot, ebből jött a valószínűtlen szó... beleértve azt, biztossá transzformálódik.

              #2206973
              gendelider
              Felhasználó

                A python az egy script és az a kód 4 hónapos és nem 4 éves... apró különbség.

                Van-e a pythonhoz valami olyasmi, mint a perl-hez a cpan? A cpan-on eligazodom általában. 🙂Most az sos.plugins -t keresem, mert hiányolja. A python-hoz meg (remélem, csak még) nem érterk. Azt hiszed, hogy itt pénzért csinál bárki is bármit? Többen azzal kezdték, hogy felajánlottak valami sört, vagy kisbetunek bambit, sőt még ettől komolyabb dolgokat is, de nem hinném, hogy valaki is elfogadott volna egy sört is. Ha ezért csinálná itt bárki, akkor már nem lenne fórum.Nem hiszem, nem is hittem. Ha rosszul fogalmaztam, félreérthetően, elnézést kérek.

                #2206974
                pointux
                Felhasználó

                  Hát attól függ, hogy mire gondolsz cpan alatt.Nem tudom csomagban megvan-e, de itt az sos:https://github.com/sosreport/sosreport

                  #2206975
                  gendelider
                  Felhasználó

                    Köszi!

                    Hát attól függ, hogy mire gondolsz cpan alatt.

                    A cpan-t úgy értettem, hogy egy nagyon kellemes oldal, nemcsak felhasználó-, hanem "kezdőbarát" is. Amikor párszor írtam perl scripteket, a cpanon keresgélve mindig voltak megoldások a részproblémáimra. (pl soros port kezelése). Letöltöttem az adott "csomagot", megcsináltam, amit leírtak benne, hogy ezt kell tenni, és tudtam máris használni. Az oldalon meg ott voltak a magyarázatok és a példák.

                    #2206976
                    pointux
                    Felhasználó

                      Gondolom vannak ilyen oldalak – mindenhez van. De vannak csomagolva modulok is (a repódban – gondolom).

                      #2206977
                      pointux
                      Felhasználó

                        Bár, most programot akarsz írni? :DDDMert akkor megírhatod a programodat is, tök mindegy miben, nem kell kde se hozzá, elég egy qt, gtk, vagy ha csak valami kimenetet kell programozni egy karakteresen kezelt c is, mert magadnak minek kattintgatni, sőt legtöbb esetben paraméterezni se kell.

                      10 bejegyzés megtekintése - 1-10 / 15
                      • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.