Miért nem a Linux ?

Azon gondolkodom már egy ideje, hogy mi lehet az oka annak, hogy a Linux egyszerűen képtelen túllépni saját árnyékán, és képtelen észrevehető szeletet kihasítani a desktop operációs rendszerek világában.

Évekkel ezelőtt, könnyű volt a válasz: nem megy xy hardver, kompatibilitási problémák vannak, nincs megfelelő támogatás, nem beszél magyarul (vagy xy nyelven), nehéz telepíteni stb.

Ezeknek a probléméknak a nagy része mára megoldódott, hiszen szinte bármelyik modern disztribúció vidáman fut egy mai korszerű hardveres gépen, gyakorlatilag könnyebb feltelepíteni bármelyiket, mint egy Wndows 10-et, a szoftveres inkompatibilitás mértéke is szinte elhanyagolhatóvá csökkent, szóval a hétköznapi életben végzett tevékenységek nagyon nagy részéhez kiválóan alkalmas lenne..

A támogatás hiánya ? Ugyan már ! Tegye a kezét a szívére mindenki, ugyan mikor vette igénybe a Microsoft terméktámogatását, mert összeomlott a rendszere ? 🙂

Sokkal inkább keresett egy szakembert, aki – jó esetben – vissza tudja állítani a rendszer működőképességét.. Ugye igazam van ?

Linux esetében körülbelül ugyanez a helyzet…  Nos akkor mégis mi lehet az ok ?

A kényelem ? Ragaszkodás a megszokott dolgokhoz?

 

Vélemény, hozzászólás?