Xiaomi – nekem tetszik

xiaomi

Emlékszem jónéhány éve volt már amikor a HTC Diamond Edge telefonomra felhekkeltem az első androidok egyikét, és már akkor is gondoltam, hogy ez az operációs rendszer lesz a jövő. (Nem kellett hozzá nagy jóstehetség, hiszen kezelhetőségben, és szoftvervűlasztékban már akkor bőven felülmúlta a Windows CE-t.

Nos  eltelt jó egynéhány év, jó egynéhány telefont ‘elfogyasztottam’  azóta, de eddig valahogy egyiknél sem éreztem azt, hogy ‘igen, ezt a telefont nekem gyártották’.

Egészen mostanáig. A készülék, amely visszaadta a hitemet, hogy létezik optimális ár/teljesítmény arányú eszköz a piacon a Xiaomi Redmi Note 4x telefonja.

Hogy miért ez a rajongás?  Mert egyszerűen “működik”. Egyszerűen jó, és az első pillanatttól ‘kézre áll’. Igaz, hogy a Gyárilag teleptett launchert azonnal lecseréltem az általam már évek óta használt Nova Launcherre, de ezen kívül semmi más panaszom nem lehet. A készülék sebessége, üzemideje, az összeszerelés minősége egyránt olyan, ami egy magamfajta állandóan a neten lógó embernek ideális.

A használati szokásaim mellett eddig egyetlen telefon sem bírta ki a munkanap végéig töltés nélkül, a Redmi Note 4x viszont minden további nélkül bírja a 24 órás igénybevételt. Köszönhetően a szoftver gyári optimalizálásának illetve az impozáns 4100mAh akkumulátornak.

Akinek mégsem tetszik a gyári szoftver, minden további nélkül varázsolhat rá Lineage OS-t amellyel tetszés szerint kísérletezhet.

EU fejlesztői Rom-ot használom, amely majdnem minden héten OTA-n kersztül frissül, és természetesen akár magyar nyelv támogatással is rendelkezik.

A kapcsolódó fórum itt található

Aki jobban szereti a hazai ROM-okat, annak sem kell elkeserednie, hiszen már eléggé széles és segítőkész tábora van a Xiaomi telefonoknak, saját oldallal, saját ROM-.mal és segédprogramokkal.

Részletes tesztek, specifikációk és árak az EUSTOCK oldalán találhatóak, ahol meg is lehet vásárolni a telefont, magyarországi garanciával, szerintem kedvező áron.

Érdemes megnézni az alábbi videót, amely bemutatja az új MIUI 9 felület lehetőségeit:

 

Vélemény, hozzászólás?