Szeressük egymást gyerekek!

Meglehetősen sokáig tartott, amíg megfelelő címet találtam ennek a kis szösszenetnek, és nem is biztos, hogy sikerült a legjobbat kivűlasztani..

Nos ennek a kis elmélkedésnek az oka  a közelmúltban a Facebook-on, illetve a HUP-on folyó parttalan vita a Blackpanther OS és a ‘többiek’ között.

Elöljáróban szeretném leszögezni, hogy nem szeretnék pont én igazságot tenni, hiszen hát ki vagyok én… Egy egykor szebb napokat látott oldal adminisztrátora, aki mindig is igyekezett féken tartani az oldalán megjelenő indulatokat, és megvédeni a rászorulókat.

Nos az a színvonaltalan, parttalan vita ami a BlackPanther OS készítői,támogatói, pártolói és a linuxos társadalom többi tagja között bontakozott ki az utóbbi időben, nos az már többszörösen meghaladta a tűrőképességemet…

Világszemléletemből fakadóan elítélek mindenféle erőszakos dolgot, legyen az fizikai vagy szóbeli erőszak, és sajnos mindig azt gondolom, hogy észérvekkel mindig meggyőzhető a másik ember..

1. Nem értem, miért jó pocskondiázni a másik linux disztribúciót, Microsoftot, Windowst, stb ? )Mégis mi értelme van ennek, azon kívül, hogy pl 10-12 évesen még viccesnek tűnhet a “Mikrofos” vagy valami hasonló elmés szójáték… Később azonban ez elmúlik a legtöbb normálisan fejlődő ember esetében.. )

2. Ha már nincs egyéb fegyverünk az érvek terén, akkor elővesszük a bunkósbotot, és jól odab@szunk a másik fejére ? Ezt most így hogy?

3. Ez a két tábor (BlackPanther vs “Többiek”) értelmes emberek lennének alapjáraton, de valami elszakadt mind a két csapatnál.. Esküszöm úgy viselkednek, mint a megvadult fociszurkolók, akik, ha rossz a meccs, akkor a saját csapatuk bíztatása helyett egymást kezdik el anyázni

4. Sokkal jobb lenne, ha mindenki magába szállna egy kicsit, és elgondolkodna azon, hogy mennyit kárt okozott ez a teljesen felesleges és értelmetlen farokméregetés a Linuxnak, és általában a nyílt forráskódú közösségnek.

Ezt bizony nem lehet forintosítani, és egy bíró sem fog kártérítést megítélni… A kár ugyanis felmérhetetlen.

Ha valaki meg tudja nekem magyarázni az okokat, kíváncsian várom…

Uff
Beszéltem

“Az ember okos. De nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik.” – K.

Vélemény, hozzászólás?