Egy browser és más semmi …

Régi vágyam, hogy egyszer kipróbáljak egy operációs rendszert, amely egy pendrájvról (ezt így le lehet írni ??) bootolva gyorsan indul, lehet vele internetet böngészni, meg zenét hallgatni.
Megtaláltam.
A nem túlságosan hangzatos nevű BrowserLinux személyében. A disztro maga 78MB (igen, hetvennyolc) így a kidobásra ítélt 256MB kapacitású usb drive jónak ígérkezett a kipróbálására.
Az iso fájl letöltése után még annyi teendőnk van, hogy telepítjük a sejtelmes nevű unetbootin multiplatformos programot, melynek segítségével az iso tartalmát egy pen drive-ra írhatjuk, egyúttal bootolhatóvá téve azt.
A kírás után rögtön újraindíthatjuk a gépet, majd kiválaszthatjuk az usb eszközt boot eszközként.

Saját laptopomon ( Asus F5SL) próbáltam ki: megmondom őszintén nem vártam, hogy rendesen működjön. Ennek ellenére kellemesen meglepett, hogy felismerte az ATI kártyát, a hangkártyát, a hálózati sis900 chipsetet, valamint a wifi atheros5k-ját. Mi több, egy barátságos felületen engedte is konfigurálni.
Kb 5 perccel az első indulás után már futott a firefox (amit kisbetu ugye nem szeret, de csak ez van benne..) Újabb 5 perc és már telepítve az Mplayer + plugin, a Java, meg Bill Gates legkedvesebb fontjainak gyűjteménye….
Csak biztatni tudok mindenkit, próbálja ki, nagyon ügyes kis disztro !

Vélemény, hozzászólás?