Youtube videok kinyerese a bongeszobol

Felmerult a forumon a tema, hogy hogyan lehet youtube videokat letolteni egyszeru modon, ezert gondoltam leirom, hogy en hogyan szoktam ezt a problemat megoldani. Nem felhasznalobarat, de nekem bevalt.

1. lepes: valasszuk ki a videot, amit le szeretnenk tolteni, es hagyjuk, hogy teljesen betoltodjon. Amikor a video aljan a halvanyszurke csik elerti a video jobb szelet a weboldalon, akkor a teljes video a szamitogepunkon van.

2. lepes: kedvenc fajlkezelonkkel nezzunk bele a /tmp mappa tartalmaba. 2.a. Ha ott talalhato a videonk Flash_karakerek fajlnevvel, akkor azt a fajlt masolhatjuk is at a vegleges helyere.

2.b. Ha nem talaljuk az eppen betoltott videonkat, akkor nyissunk egy terminalt, es hajtsuk vegre a kovetkezo parancsot: lsof -n | grep Flash

Ez a parancs kilistazza a renszeren az osszes megnyitott fajlt, socket-et, stb. (az -n kapcsolo letiltja az ip cimek nevekke alakitasat), es kiszuri azokat a fajlokat, amihez a Flash szonak koze van. A parancs kimenete nagyjabol igy fog kinezni: operaplug 4677 user 9u REG 8,3 4488844 935663 /tmp/FlashXXT1EteM (deleted)

Ez a sor azt jelenti, hogy az “operaplug” program, amely 4677-es PID-el rendelkezik es a “user” felhasznalo neven fut, megnyitotta a “/tmp/FlashXXT1EteM” nevu fajlt, amelynek a merete 4488844 byte, a 935663 inode tartozik hozza a (8,3)-as eszkozon, es 9-es fajl-leirot rendelte hozza a rendszer. A fajl neveben a deleted megjegyzes jelenti azt, hogy a fajl habar meg van nyitva, ki lett torolve, ezert fajlnev alapjan nem elerheto. Ennyi informacio birtokaban, egyszeruen kimasolhatjuk a flash video-fajl tartalmat a terminal segitsegevel:

cp /proc/$pid/fd/$fajldescriptor /ahova/masoljuk/fajlnev.flv, ahol a $pid es a $faljdescriptor a fenti parancs kimeneteben talalhato

Ebben az esetben egy lehetseges parancs: cp /proc/4677/fd/9 /ahova/masoljuk/fajlnev.flv Igy megvan a videonk, ami habar flash video formatumban van, megis nezheto a legtobb videolejatszo program segitsegevel.

1 comment on “Youtube videok kinyerese a bongeszobol

Vélemény, hozzászólás?