Új ruha …

Bizonyára észrevettétek, hogy az elmúlt egy évben nem túl sok minden történt itt az oldalon, és engem sem gyakran lehetett megtalálni a fórumon.

Távollétem oka borzasztóan egyszerű: mint legtöbbünket, engem is utolért a válság. Ennek következtében minden erőmmel a saját talponmaradásomra kellett koncentrálnom, és a közösségi életet meg a hobbit hanyagolnom kellett. 

Persze a hozzám hasonló emberek soha nem nyugszanak, így egy idő után rajtam is kitört az alkotni vágyás, úgyhogy elhatároztam, hogy megújítom az oldalt. Amikor anno áttértem a Drupal használatára, akkor az egy kifejezetten jó ötletnek tűnt, minden nehézségével együtt.

Aztán ahogy telt az idő egyre inkább rájöttem, hogy ez nem az ami megfelel az közösség igényeinek: egy jól működő fórummotor nélkül nem sok mindent ér az amúgy kiváló alaprendszer sem. Itt jött a képbe a WordPress és a még mindig kitűnően szolgáló, Vizsla kiegészítéseivel felturbózott SMF fórummotor házasítása. Nos, a dolog működni látszik, de természetesen most is nyitott vagyok minden építő jellegű kritikára 🙂

A jövőben szeretném elérni, hogy az oldal egy kicsit újra összehozza az embereket, várom szeretettel a régi és az új tagokat egyaránt.  Ahhoz pedig, hogy ne csak a fórum rész ‘pörögjön’ az is kell, hogy az oldal kerete érdekes cikkekkel, beszámolókkal, linkekkel legyen megtöltve. Ez pedig csak úgy történhet meg, ha a közösség tagjai maguk is hozzájárulnak néhány bejegyzéssel.

Tudom, hogy a válság nem csak engem érint, és tudom, hogy sokan vannak közületek, akik kénytelenek állást keresni, úgyhogy ebben a tárgyban is várható fejlődés : szeretnék állásajánlatokat közzétenni belföldről és külföldről egyaránt, hátha épp .a mi oldalunk segítségével találja meg álmai állását. Jelen pillanatban Magyarország, Anglia, Németország és Írország állásportáljairól szemezgetek, de ha valakinek van más országokban ismeretsége, szívesen venném, ha megosztaná velünk a tapasztalatait.

Mivel az oldal fenntartása pénzbe kerül, ezért hirdetések továbbra is lesznek, de igyekszem, hogy ezek ne zavarják a napi használatot. Mivel számos új dolog van az oldalon, ezért természetesen (?) több a hibalehetőség is. Kérnék mindenkit, aki hibát fedez fel az oldalon (funkcionális, fordítási) az jelezze a a külön erre a célra létrehozott fórumban.

Hogy ne csak mindig kérjek Tőletek, hanem ajánljak is valamit, íme : az első 10 jelentkező kap egy @linuxforum.hu email címet.

Mindenkinek kellemes és hasznos időtöltést az oldalon, fórumra fel !

Vélemény, hozzászólás?