Porosodó netbookra Android x86

Jónéhány éve már, hogy az első ASUS Eee PC-k forgalomba kerültek, a ma már nevetségesen kicsinek számító 7″-os kijelzőjükkel, kevéske memóriájukkal és desktop alkalmazások számára harmatgyenge processzorral.

Mire lehetne használni ezeket az eszközöket manapság? Az Android x86 projektnek köszönhetően egy takaros kis Ice Cream Sandwich-et futtató eszközzé varázsolhatjuk polcon porosodó eszközünket!

Az  Android x86 telepítése egy ASUS Eee PC-re nem egy pilótavizsgát igénylő feladat: szedjük le a megfelelő ISO-t a projekt oldaláról,  és használjuk az Unetbootin -t rendeltetésének megfelelően egy bootolható USB stick vagy SD kártya előállítására… Bootoljunk rá az az eszközre, majd válasszuk ki, hogy a live rendszert szeretnénk-e futtatni, avagy gépünkre szeretnénk telepíteni az Android-ot.

Hardvertámogatás szempontjából a rendszer kiváló, például az ASUS 900-es gépen minden komponens hibátlanul felismerésre került, és használhatónak bizonyult.

Az Android x86 a szokásos alapvető programokat telepíti, mint a böngésző, a  Gmail, a Google+ valamint néhány hasznos applikáció. A legfontosabb, hogy működik a Market, melynek segítségével az operációs rendszer testreszabása kitűnően elvégezhető.

Forrás :Turn Your Netbook into an Android Device with Android x86.

1 comment on “Porosodó netbookra Android x86

  1. Bartalom

    Kedves Csaba!
    Nekem egy HP Mini netbookom van. Gyárilag win7 starter van rajta, de abban bízva, hogy gyorsabb lenne szívesen kipróbálnám Androiddal. Honnan kell leszednem, mert a linkeden az Asusra szánt droidot látom.
    Vagy van más ötleted, esetleg ubuntu vagy xubuntu? Az ubuntut használom egy régi pentium gépen, megy szépen, de most nem tudom eldönteni mi lenne a LEGJOBB EZEN A GÉPEN.
    Esetleg ha valaki másnak van ötlete, szívesen várom.
    Üdv
    Tibor

Vélemény, hozzászólás?