Ultimate Edition 3.2

Van aki szereti az Uuntut, van aki szereti a Fedorát. Abban azonban többé-kevésbé egyetért mindenki, hogy ezek a rendszerek úgy önmagukban számos hiányossággal bírnak. Mindenféle kiegészítő repositoryk nélkül meglehetősen nehéz őket az ember saját szája ízére konfigurálni: Hol itt, hol ott bukkan fel egy olyan szoftver amit ugyan szívesen használnánk, azonban az nem érhető el a ‘hivatalos’ telepítési forrásokon kersztül.

Ezért – vagy talán azért, mert a linux-közösség állandóan keresi a kihívásokat – meglehetősen népszerűek a fenti disztrók különféle spin-jei. Néhány közülük már önálló életre is képes, és jelentős felhasználói bázisra is tett szert, mint például a Linux Mint, vagy a Fusion Linux.

Nemrégiben bukkantam rá böngészés közben az Ultimate Edition 3.2 kiadására, amely az Ubuntu 11.10 Oneiric Ocelot kiadására épül. Tartalmaz minden eddig megjelent frissítést, van benne  Gnome 3, Gnome Classic, Gnome fallback, Unity, Unity 2D és XMBC ablakkezelő, valamint egy szépen kivitelezett GTK/3 téma, valamint egy okosan összeszedett szoftvercsomag. Lehet, hogy teszek vele egy próbát, annál nagyobb csalódás úgysem érhet, mint az elmúlt hétvégén, amikor a Fedora 17-et képtelen voltam felerőszakolni egy laptopra….

A szoftverek listája : http://forumubuntusoftware.info/download/file.php?id=13267

A disztribúció oldala: http://ultimateedition.info

Cikkek: 

Enhanced by Zemanta

1 comment on “Ultimate Edition 3.2

Vélemény, hozzászólás?