Megszűnhet a hordozható Windows-licenc?

“A legfrissebb információk szerint megszűnik a számítógépek között hordozható Windows-licenc, a következő generációs operációs rendszer csak géphez kötött licencekkel lesz megvásárolható.”

 

“Megszűnhet a “dobozos”, több számítógép között hordozható Windows licenc- jelentette Mary Jo Foley (ZDnet) és Paul Thurrott közös online rádióadása. Bennfentes információkra hivatkozva Foley és Thurrott azt állítja, hogy a Windows 8 csupán két formátumban, upgrade és OEM (System Builder Kit) változatban kerül majd forgalomba. Értelemszerűen az első licenccel egy korábbi Windows-verziót lehet majd a legújabb kiadásra frissíteni, az OEM változat pedig az első telepítés után végleg a rendszerhez kapcsolódik, azt később más számítógépre nem lehet áthordozni még az első telepítés törlését követően sem.”

 

No és ez most mit jelent?

Minden linuxos géphez kell venni egy MSW licencet? (Mert ugye a Campus licencnél is az volt az ember érzése, hogy a MS úgy gondolja, hogy minden géphez eleve jár egy saját licencük…)

Remélem nem! Remélem csak annyit jelent, hogy arra a gépre – legfeljebb – nem lehet Windowst telepíteni. (Vagy lehet, csak továbbá más hw-re nem.)

 

Az eredeti cikk a hwsw-n olvasható.

Vélemény, hozzászólás?