Futótűzként terjednek az Azure dudák

Tegnap Paolo Bonzini felfedezte, hogy a Microsoft virtualizáció technológiája “nagy dudák”-ként “azonosítja” a Linuxot, a Linux kernelben.

A kernel levelezőlistáján is látszik, valamint a magyar idő szerint éjszakába nyúló twitter beszélgetéseken is, hogy egyesek könnyen, mások nehezebben társítják a hexadecimális kóddal az angol “big boobs” szót.

Számos ötletelgetés zajlott és zajlik (már minden fórumon), – Matthew Garrett blogbejegyzése nyomán is – hogy mivel lehetne helyettesíteni a Matthew Garrett és Greg K-H szerint is csúnyán szexista kifejezést, ami akár gondot is okozhat valakinek. Annak ellenére folytatódik az ötletelgetés, hogy Garrett, tegnap egy ötletes “satírozással” megoldotta a problémát.

A Microsoftnak viszont még akad egy problémája, ugyanis lehetséges, hogy az Azurkék “mikro és puha” felhőben is ez az azonosító szerepel.

Érdemes, vagy nem érdemes beszélni a témáról, elég vagy nem elég, de ettől még egy darabig tarítéken lesz a dolog, amíg mindenki – aki akarja – át nem veszi a híreket és az ottani közösség ki nem beszéli, elvégre itt óriásprojektekről van szó.

Vélemény, hozzászólás?