Itt vannak az új MTVA logók

“Bár a komplett közmédia-arculatot csak pénteken láthatjuk adásban, a logókat már kedden bemutatta a szakmának egy performance keretében az MTVA. José Simon tervezőgrafikussal véleményeztettük az imázselemeket.

A példaképként sokszor emlegetett BBC mintára összevont közmédia idea nem ördögtől való, persze ha tényleg egy megfelelő minőségben kidolgozott arculatrendszer keretei között működik. Az állami kézben lévő médiumok imázselemeinek széttagozódása, és hektikus, egymástól független frissítgetése sosem volt túl szerencsés, emlékezzünk a Magyar Rádió (MR) 2007-es arculatfrissítésére, illetve az a körüli szakmai botrányra, amikor neves grafikusok adták ki sorban elítélő közleményeiket mind a végeredmény, mind a felkért londoni kreatív ügynökség szükségessége tekintetében.

A közmédia egyesítés – ha jól emlékszem – már az előző MTV-elnök menesztése után szóba került, amikor már mindenki tudta, hogy kormányváltás lesz, és a “megújulást” most sem fogja megúszni az MTV (sem). Még a rezsimváltás előtt gyorsan lecserélte a tévé ideiglenes vezetése a több frissítést is megélt, a végére már tényleg kifulladó népies vonalat egy tiszta, papírkivágásos formában, jellegzetes magyar épületeket és tájegységeket bemutató arculatra (m1, m2).” Írja José Simon a hvg oldalán.

Azt azonban meg kell jegyezni, hogy láthatóan hosznosak az új logók, legalábbis a képek alapján hasznosítják a szobor nagyságú materalizált változatokat. Gondolva itt a hvg oldalán egyik kiemelt képre, melyen egy hölgy a logóban, vélhetőleg zenélt hallgatva relaxál.

Vélemény, hozzászólás?