7 perc pokol után 70 perc mennyország

Több, mint 8 hónapnyi várakozás után biztonságban landolt a Curiosity rover a Marson.

Minden megelőző fázis kezdetét feszült figyelem, majd sikerét kisebb taps követte, amin az adatok megérkeztek a központba.

A NASA TV felvétele az ejtőernyő nyitásáról.

Amikor az “égi daru” biztonságban letette a Curiosityt a központban hatalmas ováció tört ki és volt aki teljesen elérzékenyült, de olyan is volt, aki még percekig nem hitte el, a hosszú várakozás után, hogy végre sikerült.

A NASA TV felvétele az öröm legelső pillanatairól.

A NASA TV felvétele az öröm további pillanatairól.

Ezt követően megérkezett az első elő kép a Marsról, ami szintén hatalmas örömnek örvendett pillanatnyi megtorpanás után, hogy igen… ez már valóban az élő kép és nem valami animáció.

A NASA TV felvétele az első élő képekről.

A rögtönzött sajtótájékoztatón elhangzott, hogy nem csak a jövendő 2 év megfigyelési eredményei számítanak, hanem az is, hogy ez a küldetés megnyitja az utat arra, hogy az ember meghódítsa nem csak a Marsot, hanem a világűr egyre távolabbi és távolabbi részeit annak következtében, hogy e küldetések száma egyre gyakoribb lesz.
És persze még mindig van aki a 8 hónap és “7 perc terror” után hihetetlennek valja ezt az egész történetet.
És úgy néz ki, hogy nem maradhatott el a poén sem, mert valaki bejelentette, hogy most született gyereke, mire egy másik válaszolt rá, hogy akkor viszont kettő.

3 comments on “7 perc pokol után 70 perc mennyország

Vélemény, hozzászólás?