Új androidos cikksorozat és menüpont a Linuxfórumon!

Mint ahogy – remélem – látszik is, hogy megpróbálom leginkább olyan tartalommal feltölteni a fórumot, mely vagy hasznos, vagy magyarul nem érhető el, sőt olyannal is, mely máshol nem található meg, hanem teljesen saját alkotás, ha nem is teljesen saját ötlet. Néha sűrűbben, néha ritkábban, ahogy idő van rá.

Most, hogy az androidos okostelefonok Magyarországon is jelentős terjedést mutatnak. Ezért már korábban egy olyan sorozatot találtam ki, mely a Google play mutat be különböző alkalmazásokat.

Persze számos ötlet van még a tarsolyomban, melyek nem valósulhattak meg eddig, vagy talán sosem fognak, de itt van egy példa, mely úgy néz ki a megvalósítás útjára léphet.

Hogy ezeket a cikkeket könnyű elérni kulcsszavak alapján, valamint a menüből is és automatikusan megjelenjenek a Facebookon is, most egy olyan dolgot találtam ki, hogy új kategóriákat hozok létre, vagy létezőket használok fel a menüpontoknak és a kategóriák keresőlinkjét helyezem a menübe. Ezzel az összes dolgot elérem egyszerre. Sokat gondolkoztam, hogy hogy legyen, de végül is ennél döntöttem, a hátrányai mellett azon egyszerű oknál fogva, hogy ha bárki e kategóriákat hozzáadja a cikkéhez, akkor a cikke automatikusan megjelenik a menüben is (pontosabban, ha a menüpontra kattintanak).

Még egy apró problémánk van, hogy több fő menüpont nem fér el az oldalon, így minden belső, később külső linket, dokumentációt, de scripteket, letöltést is kényszerűségből a “Dokumentációk & Linkek” menüpont alatt fogok elhelyezni. Így, ha van valakinek valami jó ötlete a menüpont elnevezésére most, vagy később, ne fogja vissza magát.

Úgyhogy a “Dokumentációk & Linkek” menüpont alatt lesz egy “Tippek & Trükkök” almenü (mely kategória pillanatnyilag már létezik), az alatt lesz a jelenlegi sorozat is, melyet “Droid?! Bemutatom…” címmel láttam el. Természetesen a “Tippek trükkök” menüpont hozza a többi e kategóriába tartozó cikket is. Egyelőre a “Hasznos parancsok” még ugyanúgy maradtak, de majd hozzáadom a kategóriákhoz és lesznek hasznos scriptek, meg miegymás is. Hát nem feltétlenül a legjobb struktúra, de tőlem most ennyi tellett. 🙂

Az első alkalmazás, amit bemutatok egy terminál emulátor lesz. Csak…, mert elvből. Később lesznek egy átlag felhasználó számára hasznosabb alkalmazások is, de ezt nem hagyhattam ki. Aztán tart, ameddig tart… Sőt nyilván, ha valaki kipróbált egy jó kis alkalmazást, ami tetszik neki és élményeit meg szeretné osztani, az ne habozzon. 🙂

Vélemény, hozzászólás?