ZTE Blade (Vodafone GEN2) RAM felszabadítása

Jó kis készülék a ZTE Blade, jómagam is a tulajdonosa vagyok egynek, immár több mint két éve. Persze manapság már minden bokorban terem nála nagyon teljesítményű készülék, azonban a “hackelhetősége” páratlan. Számos custom ROM jelent meg hozzá, én például jelenleg egy JellyBean -t használok, teljes megelégedéssel. Az alábbi leírást már egyszer publikáltam egy másik oldalon, sőt itt a Linuxforumon is de most, úgy gondolom még mindig lehet helye az Android szekcióban…. Az előző íráshoz képest frissítettem a linkeket, hogy minden flottul menjen. 

A Vodafone által szállított ZTE Blade készülékek ugyan általában GEN2-es darabok, de ezeknél is előjött a korai T-mobile készülékek “csak 256MB RAM látható” című gondja.

Természetsen a T-s “csodazip” nem alkalmazható a GEN2 készülékeken, ezért új megoldásra volt szükség. A MODACO fórumán olvasgatva megláttam, hogy létezik megoldás a problémára, ki is próbáltam, működött is. (Bár kissé izgultam, hogy lesz egy döglött készülékem, de a kíváncsiság erősebb volt, és belevágtam)

 FIGYELEM ! Most is nyomatékosan elmondom, hogy az alábbiakat mindenki csak a saját felelősségére próbálja ki, annak ellenére, hogy a dolog nálam tökéletesen működött, semmiféle garancia nincs arra, hogy a műveletek után a telefon nem halálozik el végképp, garanciavesztés kíséretében…

Tehát amit én csináltam, az a következő volt

 1. Letöltöttem a http://www.mediafire.com/download/c7ccca95jf2huwr/gen_conversion_ver2.zip címről a gen_conversion_ver2.zip fájlt.
 2. Kicsomagoltam egy windows XP-s gépen egy könyvtárba,  és kiválasztottam a nekem tetsző partíció kosztásnak megfelelőt.
 3. Letöltöttem a Modaco oldaláról egy nekem tetsző ROM-ot és GoogleApps  fájlt és a telefon sd kártyájára másoltam (célszerű először mindig a számítógép winchesterére kicsomagolni, és kicsomagolt állapotban másolni SD-re. ( Jelenleg ezt használom.)
 4. Tegyük fel a telefonhoz való drivereket. ( http://www.mediafire.com/download/72ou1hiy1wq5gih/ZTE+Handset+USB+Driver+5.2066.1.8.exe ) , ha a telefonunk rendben felismerődött, akkor lépjünk tovább.
 5. Kapcsoljuk ki a telefont vegyük ki az akkut, az most nem kell
 6. Indítsuk el a kicsomagolt fájlok közül a download_nochecksGen2.exe -t
 7. A telefonon tartsuk lenyomva a “hangerő le” gombot, majd csatlakoztassuk a telefont a géphez. Ha megjelenik egy négyzetben az FTM felirat, akkor jól csináltuk
 8. Ha minden igaz, akkor a számítógépen futó programnál rá tudunk kattintani a “start” gombra
 9. A következő 3 percben drukkoljunk, hogy ne legyen áramszünet a flash procedúra alatt
 10. Ha a progressbar elér 98-99 százalékig, a telefon automatikusan újraindul, ne ijedjünk meg.
 11. Amíg a számítógépen nem jelenik meg a flashelés sikeres befejezését jelentő felirat, addig ne piszkáljunk semmit
 12. Most a telefonon válasszuk a reboot recoveryt, ezzel flasheljük a Clockwork -öt.
 13. A szokásos módon (nstall zip from sdcard) flasheljük a nekünk tetsző romot és a google applikációkat (ebben az esetben én a kártyára másolt CM- ROM-ot és Google apps-ot tettem fel, ami kielégítően működik.
 14. Ha megvolt a flash, akkor a válasszuk a reboot menupontot, és várjunk türelmesen, amíg telefonunk újraindul 

2 comments on “ZTE Blade (Vodafone GEN2) RAM felszabadítása

Vélemény, hozzászólás?