Ingyenes internet a MÁV-START IC- és elővárosi vonatain

Az utasok szórakozási és munka igényeit kielégítve a MÁV-START az InterCity-vonalakon és a budapesti elővárosi forgalomban közlekedő járművein a jövő évben biztosítja az ingyenes wifiszolgáltatást.

A kiírt pályázat nyertese a Magyar Telekom Nyrt. lett. Az érintett vasúti kocsikban a wifi működtetéséhez szükséges műszaki előkészítés elkezdődött. A vezeték nélküli internetet minden járműben ingyenesen vehetik majd igénybe az utazók. A hozzáférés maximális sávszélessége kocsinként 7,2 Mbps.
A fejlesztésben érintett járművek száma 735 darab, a tervek szerint a műszaki munkálatok várhatóan nyolc hónapot vesznek igénybe. A wifi szolgáltatás lehetőségét biztosító járműveken külön matricák kerülnek elhelyezésre.

A MÁV-START már a tavalyi év szeptemberétől több vonatán biztosítja díjmentesen a vezeték nélküli internetelérés lehetőségét. Jelenleg az érintett járművek a Budapest-Keleti–Miskolc–Nyíregyháza–Debrecen–Szolnok–Budapest-Nyugatiútvonalon közlekednek, a bővítésnek köszönhetően pedig január végétől az ország többi IC- és elővárosi vasútvonalán is találkozhatnak az utasok a fejlesztéssel.

További információk a MÁV-START oldalán olvashatóak, itt és itt.

1 comment on “Ingyenes internet a MÁV-START IC- és elővárosi vonatain

Vélemény, hozzászólás?