Halott u-boot egy android box-ban

Kezdőlap Fórumok SOS! Bajban vagyok Halott u-boot egy android box-ban

1 / 1 bejegyzés megtekintése
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #2533731
  linuxforum
  Felhasználó

   Sikeresen megöltem egy android doboz, egy hibás frissítéssel. 🙁
   Ez azonban mégis csak egy linux, valahogy csak helyre lehet hozni …
   Ha jól értem egy Amlogic S812-es alaplap bootolási folyamatát, akkor a valahogyan elindiítja valahonnan az u-boot programot, ami bootol. Számomra meglepő módon, az u-boot írható memóriában van, így a teljes bootolás megölhető. Még a routeremben is romban volt egy tftp, amin keresztül a teljes írható mmemóriát felül lehet írni, így nem lehet szoftveresen megölni.
   De u-boot esetén ismeretlen vizeken járok.
   Ha bárki u-boot ügyben, vagy androidos boxok ügyében rendelkezik némi tapasztalattal, nagyon hálás lennék érte.
   A konkrét eset mellett bármilyen kapcsolódó tapasztalat is érdekel hogyan lehet életre kelteni hasonló dobozokat, amikben a bootloader is megölhető.
   USB-n nem tudom elérni az eszközt, bár az alaplapon van egy ID_SW kapcsoló, amivel elvileg OTG módba tudom állítani, azaz PC-ről hozzáférnék, de mindenhol azt írják mellé, kapcsoljam be az android alatt az usb debug engedélyezését … de hát nincs már élő androidom …
   Vaz alaplapon találtam még 4 tüskehelyet, TX,RX,GND,V3.3 feliratokkal, gondolom ez is valamilyen serial csatlakozásnak lehetne a helye. Bár reménykedem benne, hogy egy bootolható sdkártyával, vagy valamilyen trükkel forrasztgatás nélkül is életre tudom lehelni.
   Tehát minden tapasztalat, ötlet, segítség érdekelne!
   Előre is örök hálám …

  1 / 1 bejegyzés megtekintése
  • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.