Kiwi Linux gondok

Kezdőlap Fórumok Ubuntu Linux Kiwi Linux gondok

10 bejegyzés megtekintése - 1-10 / 17
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #1890598
  timurlan
  Felhasználó

   Kiwi 12.08 alatt kísérletként kipróbáltam, lehet-e dist-upgrade-t csinálni. Ubuntu 12.10 lett belőle a frissítéskezelő segítségével, ránézésre hibátlanul. Egyedül a netet nem lehet használni semmilyen böngészővel, pedig bekapcsoláskor létrejön a kapcsolat. Kitöröltem a hálózati beállításokat és újraindítottam a gépet, hogy automatikusan beálljon, be is állította a rendszer újra a hálózatot, de nem érhető el semmi. A repók is elérhetetlenek. Másik gép is van ugyanazon a vezetékes routeren, az működik, onnan írok. A két gép hálózati beállításait összehasonlítottam, egyformák. Hol keressem ezek után a hibát?

   #2207280
   sk-skuba
   Felhasználó

    Szia./etc/resolv.conf vagy /etc/nsswitch.confNézd meg a dns beállításokat.

    #2207281
    timurlan
    Felhasználó

     A /etc/nsswitch.conf olyan mint a másik gépen. A /etc/resolv.conf viszont hiányzott. Átmásoltam, de nem változott semmi. Az a gyanúm hogy azzal van a gond ami ezt az állományt kezeli. De mi az?

     #2207282
     sk-skuba
     Felhasználó

      Ha dhcp van, akkor tudtommal a dhcpcd írja ezt a fájlt azzal az adatokkal amiket a router-től kap.

      #2207283
      timurlan
      Felhasználó

       Egy ISC DHCP client nevű csomagot találtam, telepítve van, nem is törött. Valahogy fura az egész, hiszen a routerig eljutok, és az jó. Ha a másik gépet dugom be ugyanoda akkor az rendben működik. Ha a net nélküli gépen live módban bootolok akkor azon is van net.

       #2207284
       zoltan22
       Felhasználó

        Ubuntuéknál egy kissé felforgatták a DNS kezelést; lehet, hogy egy beállítás-fájl a rendszerben maradt, és most gondokat okoz?Itt találtam leírást:http://askubuntu.com/questions/130452/how-do-i-add-a-dns-server-via-resolv-confNézd meg először, hogy a dnsmasq fut-e. Ha igen, akkor a network-manager tárolja a DNS beállításokat, egyebként a resolv.conf-ban kell legyenek.

        #2207285
        timurlan
        Felhasználó

         Megnéztem a rendszerfigyelőben, ott láttam hogy a dnsmasq nem fut. Aztán megnéztem a Synapticban és kiderült hogy telepítve sincs, viszont a dnsmasq-base telepítve van. A működő gépen is ez a helyzet.

         #2207286
         sk-skuba
         Felhasználó

          A pinged kijut a netre ? Nem próbáltad megkerülni a network managert és manuálisan beállítani a kártyád ?

          #2207287
          timurlan
          Felhasználó

           ping: unknow host akármilyen oldalPróbálkozás közben a rendszerfigyelő és az indikátor applet váratlanul kilépett, az Ubuntu 12.10 belső hibát észlelt és javasolta hogy próbáljam újraindítani a rendszert. Ez így együtt már eléggé baljós, azt hiszem telepíthetem újra a gépet.

           #2207288
           sk-skuba
           Felhasználó

            Nem így. Pingelj elsőre ip címet.Az megy ?

           10 bejegyzés megtekintése - 1-10 / 17
           • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.