UBUNTU 14.04 particionalas utan nem indul

Kezdőlap Fórumok Ubuntu Linux UBUNTU 14.04 particionalas utan nem indul

10 bejegyzés megtekintése - 1-10 / 10
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #1890803
  lepus
  Felhasználó

   Kinek van tapasztalata?Gondoltam, kiprobalok mas disztribuciokat is, ezert500 GB kulso merevlemezre telepitettem, a particiok2 GB swap40 GB UBNTU 14.0440 GB openSuSe40 GB MINTmaradek egyben ext4GRUB2 menu mukodott, ahogy a leirasban szerepelt, oprendszerek futottak.Akkor jott a hibas gondolat, hogy a maradekot a futo Ubunturol inditott GParted-el kettevagtam.fstab - ot atirtam, hogy kozos adattarat hozzak letre. /media csatolassal a /media/felhasznalo csatolas helyett az egyik ujparticioval.Rendszer ujra nem indult. Menu megjelenik, kivalasztas mukodik, de utana az oprendszer nem indul, csak egyszinu hatter jelenik meg.Ujratelepitsek vagy segithet ahttp://ubuntu.hu/node/13573

   #2208008
   lepus
   Felhasználó

    Új fejlemény: Három másik gépen kiprobálva működik.Tehát összefoglalva: DELL laptop telepítések után minden működött. Változtattam a partíciókon, ahogy fentebb írtam, nem indult.Kipróbáltam két ACER laptopon és egy asztali gépen, minden szépen indul.

    #2208009
    pomm
    Felhasználó

     Nem lehet, hogy elírtad az fstab-ot?Lépj be mondjuk live cuccról, és másold ide a 40 GB UBNTU 14.04 fstab tartalmát, egy fdisk -l parancs kimenetet és blkid parancs kimentet.

     #2208010
     lepus
     Felhasználó

      Utána néztem a lemezellenőrzővel.Ahol indult: MBR boot, ahonnan nem indult GTA a beépített merevlemez. A partíció kézi szétvágásakor nem hagytam unallocated tartományt a két partíció között és megszüntettem a szétvágás előtt még létező unallocated tartományt is.A héten kihalt egy beépített merevlemez (A kor és használat...) villámgyorsan kellett a hely a mentéshez, szóval a kérdéses külső meghajtót újra partíciónáltam és telepítettem egy UBUNTU 14.04-et mentő rendszernek. Telepítéskor az GTA-s gépet használtam, a telepítés gond nélkül lefutott. Friss telepítéssel sem indul csak a három MBR-es gépen.Hardware hiba okozhatja a jelenséget?

      #2208011
      pomm
      Felhasználó

       Még mindig hiányoznak a kért információk. Eltippelgethetünk itt napestig, csak nem sok értelmét látom…

       #2208012
       lepus
       Felhasználó

        Bocs! /ftc/fstab:# /etc/fstab: static file system information.## Use 'blkid' to print the universally unique identifier for a# device; this may be used with UUID= as a more robust way to name devices# that works even if disks are added and removed. See fstab(5).##

        #2208013
        pomm
        Felhasználó

         No, úgy látom ezek rendben vannak, viszont én értelmeztem előzőleg valamit rosszul. Javíts ki, ha nem jól értem:- Van egy külső hdd (500GB)- Erre telepítettél több linuxot. (ubuntu,suse,mint)- Ezek működtek- Miután a maradék részt partícionáltad egyik sem indul a latopodra dugva- Más laptoppal tovbbra is működik, indítható mindegyik rendszer.

         #2208014
         lepus
         Felhasználó

          Valóban, eredetileg három rendszer volt egy lemezen.Nov. 07-én (ld. hozzászólás) sajnos a több rendszert tartalmazó külső merevlemezt adatmentésre kellett használnom és a hely felszabadítása érdekében újra partícionáltam, csak egy UBUNTU 14.04-et raktam fel.Telepítés: GTA-s Dell laptopon, hibajelzés nélkül lefutott, telpítés után nem indult.Másik három,

          #2208015
          pomm
          Felhasználó

           Másik három,

           #2208016
           lepus
           Felhasználó

            Egy külső lemez, 4 gép között cikázom. Pontosan erre használom a külső lemezt, hogy bármelyik gépen ott folytathassam, ahol abbahagytam.Sajna a körülmények nem engedik, hogy egy gépre telepítsek és mindig azt használjam, pedig mennyire egyszerű lenne!

           10 bejegyzés megtekintése - 1-10 / 10
           • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.