Wifi beállítási probléma 7.2 alatt

Kezdőlap Fórumok Zenwalk Linux Wifi beállítási probléma 7.2 alatt

10 bejegyzés megtekintése - 1-10 / 28
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #1890492
  Stefi
  Felhasználó

   Feltelepítettem a 7.2-t. Én külső wifi-kártyát használok, D-Link DWA 645-öt, PCMCIA-t. Ennek a beállításához szeretnék segítséget kérni. Gondolom forrásból kell valami drivert telepíteni hozzá. Egyszer már csináltam valami hasonlót, amihez egy ubuntus leírást kaptam, de akkor nem mentettem el, és most nincs meg. Tudna valaki egy használható leírással segíteni?

   #2205574
   Angel
   Felhasználó

    {off}Istentelenül sz@rok a D-link termékek Linux alatt. Nem egy esetben lefordul a driver de pl WPA-val egyáltalán nem is működik, csak WEP-el. Vagy a másik véglet mikor azzal sem....{/off}

    #2205575
    Stefi
    Felhasználó

     Oké, de nekem csak ez van. És ezt kéne netre bírni ZW.7.2 alatt :cheers:

     #2205576
     Stefi
     Felhasználó

      Hogy tudok egy progit CD-ROM-ból usr könyvtárba másolni? cp /cdrom???/…. ? De akkor hogyan kell a CD_ROM helyét megadni? Természetesen ZW 7.2-ről van szó.

      #2205577
      zoltan22
      Felhasználó

       CD-ROM-hoz: először fel kell csatolni a lemezt. Bár azt újabban a terjesztések megteszik maguktól. Próbáld meg megnyitni a CD-ROM-ot grafikus felületen, aztan /media/valami/ nev alatt biztosan meg kell jelenjen a tartalma. Bár nem tudom mit akarsz tenni a CD tartalmával..A DLink DWA-645-höz:állítólag alapból támogatott:http://linuxwireless.org/en/users/Drivers/ath9k/products/externalEzért inkább azt kérdezem, hogy honnan tudod, hogy nem működik? dmesg kimenetében miket ír a rendszer?

       #2205578
       sk-skuba
       Felhasználó

        Amennyiben komolyan rászántad

        #2205579
        Stefi
        Felhasználó

         Találtam egy cikket a neten, ennek alapján akartam megpróbálni a telepítést. Begépeltem rootként az lspci -v parancsot, hogy a rendszermag számára látható-e az eszköz. Nem írta ki, de a ledek sem villognak a behelyezéskor.Hogy miért kell a cd-rom mountolása? A cikk szerint gondoltam telepíteni az eszközt.[attachment deleted by admin]

         #2205580
         Stefi
         Felhasználó

          Sziasztok!Szóval, a wifim még mindig nem működik. A D-Link DWA 645 PCMCIA csatolású adaptert nem ismeri fel, nem is villog. A mellékletben a dsmeg parancsra kiírt konzol. A fentebb említett körmönfont telepítést végül is nem végeztem el, hátha van egyszerűbb megoldás is.Induláskor root jelszót kér a wicd, majd megjelenik egy hibaüzenet, hogy a wicd daemon leállt, nézzem az okot a wicd_log fájlban, a vezeték nélküli hálózat leválasztva. A menűben nem találtam fájlkeresőt, csak fájl kezelőt, így nem tudom, hol kéne a log fájlt keresni. Különben bemásoltam volna.Remélem, így is tudtok segíteni?

          #2205581
          Stefi
          Felhasználó

           Bocsi, a csatolás a nagy sietségben lemaradt. Küldöm[attachment deleted by admin]

           #2205582
           Stefi
           Felhasználó

            Na, úgy látom ebben az external wifi ügyben mások is tanácstalanok. 🙂 Pedig jól jönne most egy kis segítség.. :sos:

           10 bejegyzés megtekintése - 1-10 / 28
           • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.