Zenwalk telepítése meglévő XP mellé

Kezdőlap Fórumok Zenwalk Linux Zenwalk telepítése meglévő XP mellé

10 bejegyzés megtekintése - 1-10 / 14
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #1890355
  Stefi
  Felhasználó

   Hali Mindenkinek!Kérdéseim a következők:1. Hogyan lehet ZW 6.4-et /7.0-át (?) felhúzni P3-as (CPU 500 / 600 MHz) laptopra (256 MB RAM) WIN XP mellé? Fontos, hogy lehessen váltogatni, mikor melyik op.rendszer induljon!2. Az internet külső usb-s wifiről megy XP alatt. Hogyan lehet ezt a wifit a ZW alatt is beállítani?

   #2205020
   sk-skuba
   Felhasználó

    Szia.Első kérdésesre

    #2205021
    Stefi
    Felhasználó

     Tehát, ha elindítom a linux telepítőt, nem fogja felülírni a már meglévő XP-t? Azon kívül van még egy külön partíció is a doksiknak, aminek meg kéne maradnia, ha lehet. Tehát, nem kell a telepítés előtt partícionálni? Én eddig még csak magában használtam / használom a Zw.7.0-t.A második kérdésemre én sem tudom a választ, eddig u.i csak xp alatt használták, de oda könnyű volt installálni, mert adtak vele egy kis cd-t.

     #2205022
     pointux
     Felhasználó

      Ha felülírattatod vele, akkor felül fogja írni.De bizony partícionálni kell, ha nincs neki külön hely.Javasolt mód:1) linux alatt partícionálás, amennyit akarsz, de linuxnak és windowsnak is.2) windows telepítése, mert a windows kérdés nélkül törölni fogja a MBR-ot és benne bármilyen rendszerbetöltőt3) linux telepítése a rendszerbetöltőjével, mely indítani tudja a linuxot és a windowst is.Linuxhoz ált. nem adnak kis CD-t, ezért jó tudni, hogy mi az eszköz (linux lsusb rendszergazdaként kiadott parancs vélhetően kiírja).Lehet, hogy a linux alapból fogja kezelni az eszközt, de az is elképzelhető, hogy nem. Innentől kezdve igen lecsökken az esély, hogy működjön, mert linuxhoz a gyártók ált. nem gyártanak drivert így kevésbé valószínű, hogy valahonnan le lehet tölteni. Ha le is lehet tölteni, akkor bizony ált. már nem lesz egyszerű beintegrálni a kernelben egy kezdőnek.

      #2205023
      Stefi
      Felhasználó

       Akkor, ha jól értem, újra kell telepíteni a windows-t is? Mert az már fenn van és müxik.A ketyere (usb wifi stick) paramétereinek holnap utána fogok nézni.

       #2205024
       sk-skuba
       Felhasználó

        Nem feltétlen.Ha van annyi üres helyed hogy elfér még a linux is, akkor:1

        #2205025
        pointux
        Felhasználó

         Márcsak azért is érdemes vigyázni, mert adott esetben a Windows telepítő és nootebook driverek is rajta lehetnek a merevlemez egy rejtett partícióján. (Adott esetben. Nem tudom milyen volt a megvett konfiguráció.)Egybként bizonyos partíciókat át lehet méretezni (megfelelő programmal), de nyilván az is növeli az adatvesztés kockázatát.

         #2205026
         Stefi
         Felhasználó

          Mint a bevezetőben írtam, egy régi vasról van szó, a win xp később került rá. Anno még win2000-rel lett megvéve.Az xp baromi lassú, ezért kéne a linux, viszont jelenleg csak az xp alatt megy az usb-s wifi. Ezt meg jó lenne valahogy majd a Zw 6.4 alatt is beállítani....

          #2205027
          Stefi
          Felhasználó

           A ZW 6.4 /7.0 alá beállítandó wifi usb stick típusa: TL-WN 422G (TP-Link). Próbálta már valaki beállítani?

           #2205028
           sk-skuba
           Felhasználó
           10 bejegyzés megtekintése - 1-10 / 14
           • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.