0.6pre1

10 bejegyzés megtekintése - 1-10 / 92
  • Szerző
    Bejegyzés
    admin
    Adminisztrátor

Magamnak válaszolok.
      A Gnome-t feltéve. Alapértelmezett böngésző firefox, alapértelmezett levelező thunderbird és máris jó Kde alatt a linkek megnyitása firefox-al.

attila1964
      Felhasználó

A pre2-őt már feltetted? Én eddig már 3x töltöttem le (ellenőriztem is), de a 2. CD behelyezése után ezt a hibaüzenetet kapom:

xkeyboard-config: igényli a(z) xorg-server

Ezután „meghal” a telepítés…

admin
        Adminisztrátor

Nem kellett, naprakész vagyok a frissítéssel.
          Egyelőre a nyomtatómat szeretném beüzemelni rá. Valahogy a cups-szal nem tudok nyomtatni. (UHU, Suse alatt simán megy.)

A sha1sum egyezik? Több cd-vel is próbáltad? Én a siwennával jártam így, csak később jöttem rá, hogy a két egyforma újraírható cd-m közül az egyik már nem írható tökéletesen. Azóta már csak audiocd-ként használom.

Ha a 2.cd-nél a sha1sum nem egyezik, akkor azt megpróbálhatom letölteni, hátha nálam egyezik. A héten sajnos ennél többet nem tehetek.

attila1964
          Felhasználó

Kösz, minden egyezett, most megpróbálomkozom a FW0.5-el!

ArcPeti
            Felhasználó

Sziasztok!

Nekem a pre2 simán gond nélkül felment…
              Minden OK a rendszerrrel, sokkal jobb mint gondoltam.

aistro
              Felhasználó

Sziasztok!

Én jelenleg a stabil 0.5-öt használom, csak ha kisérletezni akartok,akkor tegyétek fel a 0.6 még nem stabil verzióit, hiszen ott még lehetnek hibák!

Cups működik! root-ként konzolból: cupsd, ezután böngészőben: http://localhost:631, a többit már tudjátok.

Érdemes olvasgatni a Frugi honlapján a magyar és külföldi fórumokat, valamint a levlistát, de ha irc-zel az a legjobb, mert ott legtöbbször van valaki (este), és biztos tud segíteni azonnal.

Jó Linuxozást!

attila1964
                Felhasználó

Lehet, hogy egyszerűen rossz tükröt választottam, de 3x töltöttem le és írtam ki az 1-2. CD-t, minden stimmelt, ennek ellenére ugyanaz a hiba jött össze 3x!

Most felteszem a 0.5-öt és ha megjött az új kártyám, akkor megpróbálom összehozni vele a netet.

Kérdésem az lenne, hogy a stabil 0.5-re feltehetem-e a currentből az XFCE 4.399….-et? Vagy tudom-e/érdemes-e frissíteni az egész 0.5-öt a currentre?

Még valami: Ha csak a pre2 1. CD-t teszem fel, akkor az elég ahhoz, hogy működő rendszert kapjak, vagy mindenképpen kell a 2. CD is?

Kösz a választ!

aistro
                  Felhasználó

Hello Attila!

A 0.5-ben /etc/pacman.d/ alatt ott van alapból a stable és a current is,
                    szerintem CSAK ezeket használd, frissíteni pacman -Suy parancs de,
                    pacman -Sy
                    Updates the package database. Before searching for packages or
                    installing them from an FTP server, you will have to use this command.
                    pacman -Su
                    Upgrades all packages that are currently installed but a newer
                    version of the package is available on the FTP server.
                    pacman -Sup
                    Prints the URL of all packages that pacman should download. This way
                    you can download the packages anywhere and then just copy them to
                    /var/cache/pacman/pkg. This is very useful if you have limited bandwidth
                    at your computer, but you can access high bandwidth elsewhere. 🙂

attila1964
                    Felhasználó

Ez megvan, csak azt szerettem volna tudni, hogy a 0.5 gond nélkül frissíthető-e a jelenlegi „állásra”? (A 0.5 letöltésével és kiírásával ősszel még nem volt gondom, simán telepítettem, csak a netemet nem tudom beállítani a 0.4 óta… Előtte még ment.)

Még valami: Nem nagyon szeretném használni sem a Gnome-ot, sem a KDE-t, fel tudom-e tenni úgy a FW-t, hogy csak az XFCE-t, a Fluxbox-ot és az Enlightenment-et használhassam? Vagy utólag „gyapáljam ki” azt, ami nem kell?

aistro
                      Felhasználó

Telepítéskor csak base és network van kijelölve, ez felteszi az alapot, majd netről pacman -S xfce vagy akármi én így csináltam, (csak kde-vel).
                        De olyan is volt, hogy első két cd-ről minden fel, majd pacman -Rv gnome(-Rfv) stb.

10 bejegyzés megtekintése - 1-10 / 92
                      • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.