0.6pre1

10 bejegyzés megtekintése - 11-20 / 92
  • Szerző
    Bejegyzés
    attila1964
    Felhasználó

De akkor a „base” és a „network” tartalmaz mindent, ami az X-hez és a nethez kell, s erre csak „lehúzom” az XFCE-t, Fluxbox-ot és az Enlightenment-et, igaz?

Viszont a base és a network felrakásához elég az 1. CD is, nem?

aistro
      Felhasználó

Ha jól tudom elég az 1.cd, ne ez nem 100%. 

attila1964
        Felhasználó

OK és kösz!  😉

Baker
          Felhasználó

Igaz, első 2 cd-t szokták említeni de elég az 1. cd ha van neted,felrakod a base-t, mást nem is kell. Aztán netről amit akarsz,az x-et meg a többit.

attila1964
            Felhasználó

Kösz, megpróbálom!

attila1964
              Felhasználó

Gáz van:

Feltettem a 0.6pre2 1. CD-jét, csak a KDE-t hagytam ki belőle. A net megy, a -Syu lement, de még előtte a következő hibaüzenetet kaptam:

„System has no xclients file, so starting a failsafe xterm session.”

Ráadásul magyar ékezetes betűk, ill. billentyűzet csak a terminálban van.

Tudna valaki segíteni?

Kösz!

attila1964
                Felhasználó

Megoldottam: Mivel csak az 1. CD ment fel, nem volt sem Gnome, sem Xfce, sem semmi…  🙁
                  Láma vagyok, de azért igyekszem…  😉

attila1964
                  Felhasználó

Az elmúlt napokban csak a „base”-t tettem fel, majd „ráeresztettem” azt, ami kell és nagyon klasszul működik.

Viszont van egy gondom: A Fluxbox menüinek betűméretét át akartam állítani, de a szokás módon nem ment, ráadásul még az Xfce egyes asztalbeállításai is elszálltak. Ma újra kellett telepítenem a rendszert, de a /home-hoz nem nyúltam, viszont a hibák maradtak.

Hiba1: Hiába jelölöm be, hogy nem kellenek az ikonok az Asztalra, mégis visszaáll.
                    Hiba2: Hiába adom meg, hogy kép legyen a háttérben, nem jegyzi meg.

Ezek a hibák manuálisan javíthatók, viszont kijelentkezés/boot/reboot után ismét előjönnek.

Van valakinek 5lete?

Kösz!

Sakic17
                    Felhasználó

XFCE a /home/userneved/.config mappában tárolja a felhasználóra vonatkozó beállításokat. Ellenőrizd a fájlok jogait, te vagy-e a tulajdonos és van-e írási jogod. Ha rendben van és még mindig rossz, akkor töröld a config mappából az xfce4, xfce-session, Terminal, Thunar, autostart mappákat. Így visszakapod a default beállításokat és ha ezután beconfigolod magadnak, sztem tartósan jó lesz.

attila1964
                      Felhasználó

1991 óta használok PC-t, de még mindig rácsodálkozom arra, hogy a számítástechnika az alapjában véve misztikus egy dolog…

Szóval az utóbbi napokban ‘n+1’ alkalommal kijelentkeztem, reboot-oltam, stb., de mindig ezekkel a hibákkal jött vissza az xfce4-desktop-om…

Ma reggel nem, helyreállt a rend. Magától…  ???

Kösz a segítséget!

10 bejegyzés megtekintése - 11-20 / 92
                      • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.