0.6pre1

10 bejegyzés megtekintése - 21-30 / 92
  • Szerző
    Bejegyzés
    attila1964
    Felhasználó

Alighanem korai volt az öröm, mert ismét eltűntek a beállítások, erre letöröltem a megadott mappákat és újra visszaállt minden. A következő kijelentkezésig…  >:(

Megpróbálom betudni annak, hogy még csak pre2…  😉

aistro
      Felhasználó

Szia Attila!

Láttam, hogy a Frugalware.org fórumán is elég aktív vagy. 
        Jó látni, hogy mindent megteszel, hogy működjön az a Frugi pre.
        Dícséretes hozzáállás :), inkább kérdezz sokat, majd megpróbálunk segíteni neked, ha elakadsz!  😉
        Én a stabil 0.5-öt használom, (biztos, ami biztos) meg még az Ubuntu 6.10 is fenn van mellette.
        Jó Linuxozást kívánok neked, és ne hagyd hogy elvegye a kedved a „pre”, mert az még csak formálódó rendszer. De már közeleg a nap, hogy kijöjjön a 0.6!  ;D

Kitartás Atilla!

Üdv.: Aistro

attila1964
        Felhasználó

aistro:

Köszönöm a bátorító szavakat, az elmúlt 2+ évben, amióta a Linux-alapú oprendszereket próbálgatom, még nem sikerült feladnom… (l. Frugalware vs. pcmcia-kártyám)

Valóban nem szabad elfelejteni (ha már felrakta az ember), hogy ez még „csak” pre2…

attila1964
          Felhasználó

Sziasztok!

Ugyan már az RC1-et használom, de ezért nem érdemes új topikot nyitni:

Tudna valaki segíteni abban, hogy hogyan tudom átlátszóvá tenni az ablakokat, menüt, stb. az Xfce4-ben? Az „Ablakkezelő trükkök” beállításából hiányzik a „Kompozítor”. Amennyire utána tudtam nézni, úgy mindent feltettem ehhez, de továbbra sincs a fenti fül.

Köszönöm!

attila1964
            Felhasználó

Időközben sikerült rálelnem a megoldásra:

Az /etc/X11/xorg.conf végére ezt kell beírni:

Section „Extensions”
                  Option      „Composite” „Enable”
              EndSection

Restart és a „Kompozítor”-fül megjelenik az „Ablekkezelő trükkök”-ben. 🙂

attila1964
              Felhasználó

Újabb kérdés:

Feltettem az ‘adesklets’-csomagot és minden olyan csomagot, amit csak találtam a Frugalware-repóban, de nem jövök rá, hogyan kell elindítani. Az adesklets hivatalos honlapját és a dokumentációt megtaláltam, de egyrészt eléggé hiányos az angoltudásom, másrészt pedig kissé kínai nekem, amit ott találtam…

Tudna valaki segíteni?

Köszönöm!

sakkmesterke
                Felhasználó

Visszatérve még az előző témára, ha nVIDIA videokártyád van akkor a Compiz és az XGL helyett inkább használj AIGLX-et mondjuk egy későbbi Beryl telepites vegett is tanácsos lehet…

1. friss nVidia drivert a honlapjukról huzd le, majd telepitsd (kernel-devel kell hozzá)
                  2. xorg.conf-hoz a következő dolgokat kell hozzáadni, hogy működjön rendesen minden:

Section „device”
                    Option „RenderAccel” „True”
                    Option „DisableGLXRootClipping” „true”
                    Option „BackStoring” „True”

Section „screen”
                    Option „AddARGBGLXVisuals” „True”

Section „Extensions”
                    Option „Composite” „Enable”
                    Option „RENDER” „Enable”

3. Ezenkivül a /etc/sysconfig/ -ban ha van compiz ill xgl configurációs állomány, a következő dolgokról kell megbizonyosodni: XGL=no ill. COMPIZ=no.

Ha pedig Radeon alapu kartyad van, akkor szerintem nem lesz gond az XGL-lel és a kompozitorral

attila1964
                  Felhasználó

Szia!

Kösz, már megoldottam, amúgy ati rage pro-kártyám van (5+ éves), menni megy vele az átlátszóság, de a gép PIII és csak 256 MB RAM, ill. 850 MHz, vagyis „lassúcska” a drága… 🙂

attila1964
                    Felhasználó

Szóval ha elindítom pl. a „Systemmonitor”-t, akkor a vége felé ezt kapom:

Traceback (most recent call last):
                        File „./SystemMonitor.py”, line 42, in
                          import adesklets
                        File „/usr/lib/python2.5/site-packages/adesklets/__init__.py”, line 43, in
                          raise e
                      adesklets.error_handler.ADESKLETSError: adesklets process exited –
                      Exception exceptions.AttributeError: AttributeError(„‘NoneType’ object has no attribute ‘kill'”,) in > ignored

Van valakinek ötlete?

Még valami:
                      A „gdesklets” is fent van a rendszeren, az nem okozhat gondot? (Tudom, User 1.0)

attila1964
                      Felhasználó

Netinstall utáni újabb gond (Frugalware 0.6RC1):

file „(hd0,2)/boot/grub/message” to large, press a key to continue…

Tudna valaki segíteni?

Köszönöm!

10 bejegyzés megtekintése - 21-30 / 92
                      • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.