Kezdőlap › Fórumok › Frugalware › Frugalware alapok › 0.6pre1
- This topic has 91 hozzászólás, 14 résztvevő, and was last updated 18 years, 4 months telt el by
attila1964.
-
SzerzőBejegyzés
-
2007-02-02-08:28 #2078645
Alighanem korai volt az öröm, mert ismét eltűntek a beállítások, erre letöröltem a megadott mappákat és újra visszaállt minden. A következő kijelentkezésig… >:(
Megpróbálom betudni annak, hogy még csak pre2… 😉
2007-02-02-08:49 #2078646Szia Attila!
Láttam, hogy a Frugalware.org fórumán is elég aktív vagy.
Jó látni, hogy mindent megteszel, hogy működjön az a Frugi pre.
Dícséretes hozzáállás :), inkább kérdezz sokat, majd megpróbálunk segíteni neked, ha elakadsz! 😉
Én a stabil 0.5-öt használom, (biztos, ami biztos) meg még az Ubuntu 6.10 is fenn van mellette.
Jó Linuxozást kívánok neked, és ne hagyd hogy elvegye a kedved a „pre”, mert az még csak formálódó rendszer. De már közeleg a nap, hogy kijöjjön a 0.6! ;DKitartás Atilla!
Üdv.: Aistro
2007-02-02-09:21 #2078647aistro:
Köszönöm a bátorító szavakat, az elmúlt 2+ évben, amióta a Linux-alapú oprendszereket próbálgatom, még nem sikerült feladnom… (l. Frugalware vs. pcmcia-kártyám)
Valóban nem szabad elfelejteni (ha már felrakta az ember), hogy ez még „csak” pre2…
2007-02-19-12:02 #2078648Sziasztok!
Ugyan már az RC1-et használom, de ezért nem érdemes új topikot nyitni:
Tudna valaki segíteni abban, hogy hogyan tudom átlátszóvá tenni az ablakokat, menüt, stb. az Xfce4-ben? Az „Ablakkezelő trükkök” beállításából hiányzik a „Kompozítor”. Amennyire utána tudtam nézni, úgy mindent feltettem ehhez, de továbbra sincs a fenti fül.
Köszönöm!
2007-02-19-12:17 #2078649Időközben sikerült rálelnem a megoldásra:
Az /etc/X11/xorg.conf végére ezt kell beírni:
Section „Extensions”
Option „Composite” „Enable”
EndSectionRestart és a „Kompozítor”-fül megjelenik az „Ablekkezelő trükkök”-ben. 🙂
2007-02-21-12:26 #2078650Újabb kérdés:
Feltettem az ‘adesklets’-csomagot és minden olyan csomagot, amit csak találtam a Frugalware-repóban, de nem jövök rá, hogyan kell elindítani. Az adesklets hivatalos honlapját és a dokumentációt megtaláltam, de egyrészt eléggé hiányos az angoltudásom, másrészt pedig kissé kínai nekem, amit ott találtam…
Tudna valaki segíteni?
Köszönöm!
2007-02-21-13:30 #2078651Visszatérve még az előző témára, ha nVIDIA videokártyád van akkor a Compiz és az XGL helyett inkább használj AIGLX-et mondjuk egy későbbi Beryl telepites vegett is tanácsos lehet…
1. friss nVidia drivert a honlapjukról huzd le, majd telepitsd (kernel-devel kell hozzá)
2. xorg.conf-hoz a következő dolgokat kell hozzáadni, hogy működjön rendesen minden:Section „device”
Option „RenderAccel” „True”
Option „DisableGLXRootClipping” „true”
Option „BackStoring” „True”Section „screen”
Option „AddARGBGLXVisuals” „True”Section „Extensions”
Option „Composite” „Enable”
Option „RENDER” „Enable”3. Ezenkivül a /etc/sysconfig/ -ban ha van compiz ill xgl configurációs állomány, a következő dolgokról kell megbizonyosodni: XGL=no ill. COMPIZ=no.
Ha pedig Radeon alapu kartyad van, akkor szerintem nem lesz gond az XGL-lel és a kompozitorral
2007-02-21-13:34 #2078652Szia!
Kösz, már megoldottam, amúgy ati rage pro-kártyám van (5+ éves), menni megy vele az átlátszóság, de a gép PIII és csak 256 MB RAM, ill. 850 MHz, vagyis „lassúcska” a drága… 🙂
2007-02-21-15:41 #2078653Szóval ha elindítom pl. a „Systemmonitor”-t, akkor a vége felé ezt kapom:
Traceback (most recent call last):
File „./SystemMonitor.py”, line 42, in
import adesklets
File „/usr/lib/python2.5/site-packages/adesklets/__init__.py”, line 43, in
raise e
adesklets.error_handler.ADESKLETSError: adesklets process exited –
Exception exceptions.AttributeError: AttributeError(„‘NoneType’ object has no attribute ‘kill'”,) in > ignoredVan valakinek ötlete?
Még valami:
A „gdesklets” is fent van a rendszeren, az nem okozhat gondot? (Tudom, User 1.0)2007-02-26-11:39 #2078654Netinstall utáni újabb gond (Frugalware 0.6RC1):
file „(hd0,2)/boot/grub/message” to large, press a key to continue…
Tudna valaki segíteni?
Köszönöm!
-
SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.
legutóbbi hsz