Kezdőlap › Fórumok › Frugalware › Frugalware alapok › 0.6pre1
- This topic has 91 hozzászólás, 14 résztvevő, and was last updated 18 years, 4 months telt el by
attila1964.
-
SzerzőBejegyzés
-
2007-02-28-10:19 #2078675
Bocs a levlistán úgy látom már előjött.
2007-02-28-11:55 #2078676Semmi gond, az IRC-n már hétfőn javasolták a ‘grub-install’-t… 😉
2007-03-01-07:11 #2078677Üdv Mindenkinek!
Dist keresgetés közben rávettem magamat arra, hogy telepitsek Frugalware-t. Kiváncsi vagyok. Lehetséges a telpítést megtenni közvetlenül iso file-ból?
Vagy mindenképpen ki kell írnom cd-re? (Most csak 2 cd-t töltöttem le, ha jól tudom, ezzel már működik.)
Grub már van a gépen (uhu féle)
Köszi,
Cappa2007-03-01-07:14 #2078678Korlátlan ADSL-ed van? Ha igen és ha van időd, akkor csinálj netinstall-t. Én csak a base-t teszem fel, majd utána a többit, ami nálam az xfce4-et jelenti, ill. a „normál” programokat.
Szóval csak a kb. 22 MB-s netinstall iso-t töltöd le és írod ki CD-re, s onnan bootolsz, majd telepítesz. Azt nem tudom, hogy USB-ről lehet-e netinstall-t csinálni, ha igen, akkor még CD-t sem kell írnod.
Még valami: Ha az első CD-ről indítasz, akkor onnan is elég csak a base-t feltenni, majd jöhet a netes telepítés.
Ha valami nem világos, vagy elakadsz, szívesen segítek, ha tudok! 😉
2007-03-01-07:36 #2078679Még valami: Melyik kiadás 2 CD-jét töltötted le?
Ha esetleg nem akarsz, vagy nincs kedved „barkácsolni”, ill. komplett telepítést akarsz, akkor mégiscsak írjad ki a 2 CD-t, mert az bőven elég a telepítéshez. Ha esetleg mégis hiányzik valami, akkor azt a „pacman -S” parancs segítségével fel tudod tenni. 😉
2007-03-01-07:59 #20786800.6rc1 a letöltött egységcsomag. (de meg van a 0.5 első két cd-je is)
„szélessávú”-nak nem nevezném a 256k-s netet… Ezért a net-es telepitést inkább mellőzöm. Ráadásul hétvégén nem leszek net közelben, csak infrás wap-levelezést tudok eszközölni. És ugye akkorra terveztem a telepítést.
Nekem elég, ha az alap xfce vagy gnome műxik. Igazából azért nem akarom kiírogatni a dolgokat, mert lusta vagyok (ez már fél egészseg, ha jól tudom). De, ha nem megoldható az iso-s telepítés akkor – egye kánya – kiírom.Előre is köszi a segitség felajánlását. BIZTOSAN lesz rá szükségem.
Cappa2007-03-01-08:02 #2078681OK, ha a 7végén a gépnél leszek, akkor szívesen segítek, akár msn-en is. Csak küldj egy privát üzenetet és megadom az elérhetőségeimet.
Láma vagyok, mert még az sem kell, hiszen Te is megtalálod az elérhetőségeimet a profilomban… 😉
2007-03-01-08:14 #2078682Sajna csak emilem lesz, az is infrás telefonos megközelitéssel… kicsit lassú, de legalább lesz… de az korlátlan (értsd: a pannon átalánydíjas gprs szolgáltatása lévén tudok emilezni. egyéb honlapokat viszont ez nem enged megnyitni… szóval sem aol, sem msn, csak bíz’ emil)
Még nem tudom melyik napon lesz, mert előtte még a fedora core 6-ot is megpróbálom.2007-03-01-08:20 #2078683OK, akkor mégiscsak írjad ki a 2 lemezt, s bár az RC1 is stabil már, de inkább a 0.5-öt ajánlom, mert az hivatalosan IS stabil. Amúgy a 0.6 március 22.-én jön ki, ha minden igaz.
A csomagválasztásnál, ha nem kell a KDE és a network, akkor azt kommentezd ki és ekkor csak a Gnome és az XFCE4 megy majd fel. (Meg persze a többi szükséges „cucc”,de pl. a magyarításokat utólag kell majd a pacman – nal feltenned!)
2007-03-03-19:13 #2078684Üdv!
Szóval kiírtam a két (javaslatodra 0.5 verziójú) cd-t, sikerrel fel is telepítettem egy külső usb hdd-re, ahol a teszt distro-kat szoktam feltenni.
Futott már ubuntu, debian, fedora, mepis. Ezek alapvetően nem indultak a hd1 (usb hdd) mbr-jébe telepített grub-ról, de a belső hdd (hd0) mbr-jében lévő uhu-s grub menüjét átírva mindegyik elindult.
Ha a szintakszisát néztem, akkor mindegyik esetben a kernel indítás és az initrd fájlok elérése volt a menüben. (/boot/…..). De az fw5 esetén nem találtam inidr-t. No és itt megakadtam. És az fw5 is. Kernel panic, root fs…Végig keresgéltem az usb hdd-t, hogy megtaláljam az initdr-t, de nem leltem semerre sem. Egyáltalán az fw5 így műxik?
Azért megpróbáltam a cd1-en lévő initrd.i686.img.gz file-t bemásolni a boot könyvtárba, ebben az esetben a kernel panic helyet error 15: fájl nem található hibával állt meg.
Hát most itt tartok.
Ha hiányosan irtam le valamit, csak jelezz. (cappa72 freemail hu) -
SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.
legutóbbi hsz