Kezdőlap › Fórumok › Frugalware › Frugalware alapok › 0.6pre1
- This topic has 91 hozzászólás, 14 résztvevő, and was last updated 18 years, 4 months telt el by
attila1964.
-
SzerzőBejegyzés
-
2007-03-04-10:28 #2078695
sztem ez az a pont, ahol az fw5 tesztje abbamarad…
még egy kisérletet teszek az 0.6rc1-gyel. ha az sem tudja, akkor nincs értelme…
(megj: a fedora c6 volt az egyetlen, amlely képes volt usb hdd-ről ténylegesen boot-olni és elindulni, a többi csak a hd0 grub menu.lst szerkesztése után tette meg ugyanezt. az fw0.5-n ez sem segitett)
azért köszi,
cappa2007-03-04-11:35 #2078696Biztos, hogy az eszköz sda7? Mert ha a másik winchester nem sata, akkor sda6?
2007-03-05-08:58 #2078697balzamon wrote:Biztos, hogy az eszköz sda7? Mert ha a másik winchester nem sata, akkor sda6?Igen, biztos sda7, ugyanis az sda6-on ubuntu6.10 van és remekül megy.
Azóta közben feltettem a 0.6rc1-es és ugyanazt csinálja.
Ezen a ponton feladtam. Gyakorlatilag még ki sem tudtam próbálni.2007-03-05-09:42 #2078698Mi lenne, ha felmennél a Frugalware IRC-jére? Ott biztosan segítenek majd… 😉
2007-03-05-11:26 #2078699Én is tudom javasolni a fejlesztőket. Segítenek.
A másik: visszaolvastam amit írtál.
1. A telepítés úgy tűnik végigmegy.
2. a végén nem telepítesz grubot (ez nekem néha gondot jelentett)
3. másik linux (uhu) grubot írsz át (de úgy tűnik nem jó amit beírsz)Ez eddig stimmel?
A kérdésem: Próbáltad telepíteni a frugal grubját? Mert ugyan átszerkeszted a menu.lst-t, de nem tudod biztosan mit kellene beírnod. Egy próbát megérhet. Legalább azt megtudnád a frugal mit írna a grubba. Amit tudok, hogy az usb-s eszközök csatolása pl.: suse – frugal nem egyezik, nem ugyanoda csatolnak. Valószínűleg ez a baj.
Még valami, ha csak ki szeretnéd próbálni -> Én most tettem fel qemu alá az uhu 2.0-t, a telepítés egy kicsit lassú, meg az egész rendszer is, de kipróbálni úgy egy rendszert, hogy nem bánthatja a beállított rendszered ez eléggé szimpatikus. (Talán még egy bsd-t is kipróbálok. Már egyszer feltettem de nem sok sikerrel és szétpartícionálta a wines c: meghajtómat, aminek nem igazán örültem.) Szóval ha ki akarod próbálni nem biztos, hogy a sima telepítés az egyetlen járható út, ha meg megtetszik (nálam minden disztrót fél kézzel levert eddig) akkor ráérsz gondolkodni, hogy teszed fel.
2007-03-05-11:31 #2078700Szia, balzamon!
Akkor én is kérdeznék: A pendrive-ot hogy a rákban csatolja a frugal? Milyen fájrendszert kell megadni az fstab-ban, ill. hogyan néz ki az fstab fájlrendszer utáni része? (Nálam valamiért csak olvashatóan nyílnak meg a fájlok… Bár lehet, hogy az én hibám.)
Friss netinstall-al újra kellett „húznom” a 0.6RC1-et, a telepítés után kiadtam a ‘grub-install /dev/hda” parancsot, de bootoláskor nem találja a message-et… (Eddig túl nagynak találta, ezért kellett a Grub-ot újrarakni, most meg a fenti fájlt nem leli…)
Még valami: Az Xfce mellett az e17-et is használom, de az eszköztárak betűi eszméletlen kicsik, mondhatnánk „hangyányiak”… Be lehet ezt valahogy/valahol nagyobbra állítani? (Pl. a Zenwalk 4.4.1-ben az e17 összes eszköztár-betűje ugyanakkora, mint az Xfce-ben…) Viszont az összes többi karakter (pl. Firefox-ban a lapoké, T’bird-ben a leveleké, normális méretűek, vagyis akkorák, amekkorákat akarok.)
A „UserChrome”-mal történő „játszadozást már próbáltam, de a Frugal-ban nem jön be…
Kösz!
2007-03-05-12:10 #2078701balzamon wrote:Én is tudom javasolni a fejlesztőket. Segítenek.A másik: visszaolvastam amit írtál.
1. A telepítés úgy tűnik végigmegy.
2. a végén nem telepítesz grubot (ez nekem néha gondot jelentett)
3. másik linux (uhu) grubot írsz át (de úgy tűnik nem jó amit beírsz)Ez eddig stimmel?
1. Stimmel.
2. Nem egészen stimmel, mert telepíttettem grub-ot, mégpedig az usb hdd mbr-jébe. Onnan nem indult (a többi tesztes distro sem…), ezért a többinél bevált módszert alkalmaztam:
3. a telepített rendszer grub menu.lst bejegyzését tettem be az uhu-s grub menu.lst fájljába. Ezért gondoltam, hogy igy menni fog, de nem ment.balzamon wrote:Én most tettem fel qemu alá az uhu 2.0-tSajna hadilábon állok a virtuális gépek mibenlétével… Majd azt is megtanulom, idővel.
És lehet, hogy csak azért adok neki még egy esélyt (ellentétben pl süsü10.2 vagy fedoraC6), mert magyar fejlesztés és jókat olvastam róla.Köszi a tippeket!
Cappa2007-03-05-12:26 #2078702Medveapunak!!
1. Nem vagyok biztos benne, hogy a menu.lst bejegyzés nem változna meg, ha az elsődleges winchesterre telepítenéd a grubot. Ez csak úgy derülhet ki, ha kipróbálod.
2. Tegnapig én is azt hittem, de a qemu tényleg nem nehéz, most épp eléggé benne vagyok tudok segíteni.
3. Sajnálnám, ha feladnád. A frugal fejlesztése az ubuntu-éhoz hasonlít, csak slackware alapokon. Megtartotta a slackware gyorsaságát, de a nehéz beállítását nem (most szedtem le a 11-et, tudom miről beszélek). Szerintem majdnem olyan könnyű a kezelése mint az uhu-é, és nem kell vacakolni annyit a csomagokkal mint pl: ubuntu, suse, fedora, mindent egyben megkapsz.Attila1964-nek
A másodikra most tudok válaszolni:
Az előző frissítésemnél jött elő ez a probléma én visszatettem az előző grubot, message fájl máshova elmásol, grub frissít message fájl visszamásol. Tegnap este frissítettem volna, de az új grub miatt nem akart frissíteni, mert a message fájl létezik. Message fájl töröl -> frissítés -> minden rendben.
Konklúzió: az előző grub hibás volt most javították.Az első kérdésedre most nem tudok válaszolni, munkahelyen vagyok xp előtt, de este megnézem. Amit javaslok jelen pillanatban, próbáld meg a krusaderrel másolni, törölni. Én valahogy nem bízom a sima fájlkezelőkben. (ja te xfce-t használsz akkor talán mc-vel) Az én pendrive-val eddig nem volt gondom. De erről annyit, hogy itt a cégnél a pendrive-okat az xp is gépfüggően kezeli. Értd igen-nem-szarul variációk vannak több gép több pendrive esetén. Ehhez én kevés vagyok, hogy megértsem. Próbáltad több pendrive-val? Lehet, hogy pont azt az egyet nem szereti.
2007-03-05-12:33 #2078703Eddig nem nagyon volt gond a pendrive-val (Kingston, 1GB), csak az a szokatlan, hogy a Zenwalk kapásból csatolja, a FW-ben meg „manuálkodni” kell. (?)
Kösz a választ! 🙂
2007-03-05-13:11 #2078704Még kettő így hirtelen.
– Próbáltad másik ablakkezelővel? Nincs sok értelme, de ki tudja.
– A manuálkodni kell az azt jelenti, hogy kézzel csatolva működik?
Mert ebben az esetben biztos, hogy csak az fstab-ot kell átszerkeszteni.
Gondolom users,rw umask=0707 v. users ezeknek kellene benne szerepelni, de ezt este jobban fogom tudni. -
SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.
legutóbbi hsz