Kezdőlap › Fórumok › Linuxos szoftverek › 0 decibeles gép építése
- This topic has 62 hozzászólás, 12 résztvevő, and was last updated 16 years, 5 months telt el by
gabaman.
-
SzerzőBejegyzés
-
2009-01-13-21:49 #2180169kisbetu wrote:Tony Magic wrote:kisbetu wrote:Tony Magic wrote:egy pendrive-ra úgy dolgozzon, mintha winchester lenne? Tehát letöltések mentése, beállítások mentése, stb.
Egyik pendrive sem alkalmas erre.
A pendrive nem képes erre a feladatra, vagy a Linuxok nincsennek úgy beállítva?
A flash eszköz nem alkalmas a folyamatos irkálásra.
Keress olyan linukszot, ami jffs-t használ.http://itszotar.hu/?q=839 Ezt találtam eddig a jffs-ről,de még keresek adatokat, hogy ez mi is tulajdonképpen, mert soha nem hallottam róla.
2009-01-13-21:49 #2180170kisbetu wrote:Tony Magic wrote:kisbetu wrote:Tony Magic wrote:egy pendrive-ra úgy dolgozzon, mintha winchester lenne? Tehát letöltések mentése, beállítások mentése, stb.Egyik pendrive sem alkalmas erre.
A pendrive nem képes erre a feladatra, vagy a Linuxok nincsennek úgy beállítva?
A flash eszköz nem alkalmas a folyamatos irkálásra.
Keress olyan linukszot, ami jffs-t használ.http://itszotar.hu/?q=839 Ezt találtam eddig a jffs-ről,de még keresek adatokat, hogy ez mi is tulajdonképpen, mert soha nem hallottam róla.
2009-01-13-21:57 #2180171Eddig a jffs-el kapcsolatban csak routeres írásokat találtam, Linuxról ami ilyet használ nem. Valakinek sikerül?
2009-01-13-21:57 #2180172Eddig a jffs-el kapcsolatban csak routeres írásokat találtam, Linuxról ami ilyet használ nem. Valakinek sikerül?
2009-01-13-22:01 #2180173Névtelen
Journaling Flash FileSystem, naplózó fájlrendszer, amelyet a flash memóriák speciális igényeinek megfelelően fejlesztettek ki (vagyis az idő múlásával minden bithelyet nagyjából azonos mennyiségű írásnak vessen alá).
forrás: HUP wiki
CF kártya nem játszik? Routerboard-on szórakoztam vele, bírták évekig folyamatos használat mellett. (CF -> IDE átalakító -> alaplap)
Amúgy helyedben egy régi laptopra szavaznék.
Vagy első generációs eee-k nem tudom mennyiért mennek, de szerintem 40ezer pénz körül lehetnek, rádugsz egy monitort + billentyűzetet + egeret, vagy ha cipelni kell, akkor is ideális.
Ha meg már eljutottam az eee-ig, akkor SSD-is megemlíteném, mint lehetséges háttértároló. (32 gigásat megkapsz 20ezer alatt.)
(Amúgy JFFS-t szerintem be lehet üzemelni minden disztrón kb. Szerk.: ez visszavonva, ahogy keresgélek, azt látom, hogy nemigen támogatott…)
Szerk.: http://ca.blog.360.yahoo.com/blog-RkGSoVA1brWtXrVH9Gr5CzgVujwwGg–?cq=1&p=65 <- kiindulásnak esetleg.
2009-01-13-22:01 #2180174Névtelen
Journaling Flash FileSystem, naplózó fájlrendszer, amelyet a flash memóriák speciális igényeinek megfelelően fejlesztettek ki (vagyis az idő múlásával minden bithelyet nagyjából azonos mennyiségű írásnak vessen alá).
forrás: HUP wiki
CF kártya nem játszik? Routerboard-on szórakoztam vele, bírták évekig folyamatos használat mellett. (CF -> IDE átalakító -> alaplap)
Amúgy helyedben egy régi laptopra szavaznék.
Vagy első generációs eee-k nem tudom mennyiért mennek, de szerintem 40ezer pénz körül lehetnek, rádugsz egy monitort + billentyűzetet + egeret, vagy ha cipelni kell, akkor is ideális.
Ha meg már eljutottam az eee-ig, akkor SSD-is megemlíteném, mint lehetséges háttértároló. (32 gigásat megkapsz 20ezer alatt.)
(Amúgy JFFS-t szerintem be lehet üzemelni minden disztrón kb. Szerk.: ez visszavonva, ahogy keresgélek, azt látom, hogy nemigen támogatott…)
Szerk.: http://ca.blog.360.yahoo.com/blog-RkGSoVA1brWtXrVH9Gr5CzgVujwwGg–?cq=1&p=65 <- kiindulásnak esetleg.
2009-01-13-22:04 #2180175Azt hiszem holnap lesz miknek utána olvasni, mára ennyi fért bele, köszönöm az eddigi segítségeket.
2009-01-13-22:04 #2180176Azt hiszem holnap lesz miknek utána olvasni, mára ennyi fért bele, köszönöm az eddigi segítségeket.
2009-01-13-22:52 #2180177Vannak kicsi intel atomos alaplapok, CPU-val, meg egy halom integrált cuccal. RAM kell bele meg valami tárolóegység.
Nekem 2 ötletem lenne a tárterület megoldására:
1.) SSD (ez drága)
2.) mivel úgyis egy kompakt cucc lesz, mehetne RAM-ba. Az atomos lap simán elbír 2 GB RAM-ot, neked meg 100 MB sem lesz a rendszered. Bootolsz valamiről, akkor hangos, aztán nem. Esetleg rendszeres időközönként mentgetsz egy pendrive-ra, vagy CF kártyára.2009-01-13-22:52 #2180178Vannak kicsi intel atomos alaplapok, CPU-val, meg egy halom integrált cuccal. RAM kell bele meg valami tárolóegység.
Nekem 2 ötletem lenne a tárterület megoldására:
1.) SSD (ez drága)
2.) mivel úgyis egy kompakt cucc lesz, mehetne RAM-ba. Az atomos lap simán elbír 2 GB RAM-ot, neked meg 100 MB sem lesz a rendszered. Bootolsz valamiről, akkor hangos, aztán nem. Esetleg rendszeres időközönként mentgetsz egy pendrive-ra, vagy CF kártyára. -
SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.
legutóbbi hsz