0 decibeles gép építése

Kezdőlap Fórumok Linuxos szoftverek 0 decibeles gép építése

3 bejegyzés megtekintése - 61-63 / 63
  • Szerző
    Bejegyzés
    gabaman
    Felhasználó
      Mike65 wrote:
      léteznek zajszigetelt házak, halk merevlemezek és procihűtők. Nekem a monitorom hangosabb mint az egész gép. Persze csak a táp került majdnem 15-be.

Ez igaz, de ha magad fizeted a villanyszámlát is, akkor már nem mindegy. Az általam belinkelt cuccok 5-20W teljesítményt vesznek fel, az új gépek nyugalmi (üresjárási) teljesítménye 50-250W. Számoljunk csak 12W és 100W-os átlaggal és 40Ft/kWh áramdíjjal:

12W esetén:
      napi 11.5Ft,
      heti 80Ft,
      évi 4.200Ft.

100W esetén:
      napi 96Ft,
      heti 672Ft,
      évi 35.040Ft.

Tehát ha 2-3 évre veszel egy külön gépet ami csak tölt, akkor már megéri venni egyet. Persze ez csak szélsőség, mint ahogy a játékgépek 300-700W-os csúcsfogyasztása is az.

gabaman
      Felhasználó
        Mike65 wrote:
        léteznek zajszigetelt házak, halk merevlemezek és procihűtők. Nekem a monitorom hangosabb mint az egész gép. Persze csak a táp került majdnem 15-be.

Ez igaz, de ha magad fizeted a villanyszámlát is, akkor már nem mindegy. Az általam belinkelt cuccok 5-20W teljesítményt vesznek fel, az új gépek nyugalmi (üresjárási) teljesítménye 50-250W. Számoljunk csak 12W és 100W-os átlaggal és 40Ft/kWh áramdíjjal:

12W esetén:
        napi 11.5Ft,
        heti 80Ft,
        évi 4.200Ft.

100W esetén:
        napi 96Ft,
        heti 672Ft,
        évi 35.040Ft.

Tehát ha 2-3 évre veszel egy külön gépet ami csak tölt, akkor már megéri venni egyet. Persze ez csak szélsőség, mint ahogy a játékgépek 300-700W-os csúcsfogyasztása is az.

csaba
        Felhasználó

Arra gondoltam, hogy ha nem akarok csak netezni, akkor minek bekapcsolni egy „erőművet”, elég lenne egy ventilátor nélküli táp, olyan alaplap ami USB-t is kezel, egy alap videokártya ventilátor nélkül és egy pendrive. Van-e ilyenre ötletetek, hogy melyik Linux alkalmas arra, hogy pl. 4 Gb-os pendrive-n lenne a home és a swap, természetesen lehessen mindent elmenteni és frissíteni is a rendszert. 

3 bejegyzés megtekintése - 61-63 / 63
        • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.