1.1 rc1 modulok

10 bejegyzés megtekintése - 1-10 / 10
  • Szerző
    Bejegyzés
    sede
    Felhasználó

/etc/rc.boot/12-detect

Itt detektálja milyen perifériáid vannak és tölti be a megfelelõ modulokat.

Asszem én is ki fogom szedegetni a fölöslegeseket pl firewire, serial ata.

rushmoon
      Felhasználó

Hello!

/etc/rc.boot/12-detect

Itt detektálja milyen perifériáid vannak és tölti be a megfelelõ modulokat.

Köszi, ezt kerestem :).
        floppy, serial-ata megvan, bár az alsa-s dolgokat itt sem látom :(.

sede
        Felhasználó

Ugyanebben a könyvtárban van az alsa is. Gondolom, a 60-alsa file-t kellene törölni vagy átírni. Utána viszont az rc.halt könyvtárban is ugyanezt kell tenni.

rushmoon
          Felhasználó

Hello!

Végre linux-közelbe kerültem :D.

Ugyanebben a könyvtárban van az alsa is. Gondolom, a 60-alsa file-t kellene törölni vagy átírni. Utána viszont az rc.halt könyvtárban is ugyanezt kell tenni.

Ezzel van egy kis gond, mégpedig:

Code:
            root:/etc/rc.boot# ls  

10-boot  12-detect  15-boot  18-clock  20-urandom  30-uhu-automount

Hol az alsa indító script?
            A leállító viszont megvan 🙂 :

Code:
            # root:/etc/rc.halt# ls

20-alsa  30-urandom  80-sendsigs  85-clock  90-umountfs  99-halt

Ja és kisdobos becsszóra esküszöm, hogy nem én tüntettem el :(.

Ja, az uhu az 1.1rc1, ha ez közelebb visz a megoldáshoz…

sede
            Felhasználó

Már nekem sincs ott 😯

Ezt nem értem. Pedig nem az ujjamból szoptam a file nevét 😥

Nekem rc2 van…

rushmoon
              Felhasználó

Nem lehet, hogy akkor még a béta4-et (vagy vmelyik másik bétát) használtad? (-]dec.14.)
                Ha nem, akkor ez nagyon fura :roll:.
                Gondolom, ettõl függetlenül az alsa nálad is megy…

rushmoon
                Felhasználó

Hello!

Közben találtam valamit, a 12-detect-ben van egy uhupcilst-tel kezdõdõ sor, megnéztem, ez egy ELF bináris a /bin-ben, PCI eszközöket listáz:

Code:
                  8139too::Realtek|RTL-8139::10ec::8139::ffff::ffff::NETWORK_ETHERNET

snd-emu10k1::Creative Labs|SB Live! (audio)::1102::0002::1102::8064::MULTIMEDIA_AUDIO

emu10k1-gp::Creative Labs|SB Live! (joystick)::1102::7002::1102::0020::INPUT_OTHER

ilyesmi formában, na asszem innen veszi az uhu a gépben lévõ kártyákhoz kellõ modulok neveit…
                  Viszont mi a fenéért erõlteti az alsa-t (snd-emu10k1)? Ráadásul, mivel bináris(uhupcilst), ezért még átírni sem tudom :x.

paca5
                  Felhasználó

A levlistán pont ma volt egy ilyen levél:

Az snd-emu10k1 helyett az emu10k1 modult kell betölteni. Rootként:
                    rmmod snd-emu10k1
                    modprobe emu10k1

Hogy minden induláskor jó legyen, én a /etc/modules.conf -ba beírtam, hogy
                    alias snd-emu10k1 emu10k1

Ez az snd-emu10k1 automatikus betöltésekor az emu10k1-et tölti be.

rushmoon
                    Felhasználó

Hello!

A levlistán pont ma volt egy ilyen levél:

Köszi, így mûködik!

👿 Csak kissé meglepõdtem azon, ahogyan az uhu a betöltendõ modulokat kezeli…
                      Anno redhat7-ben is volt ilyen hardver felismerõ varázsló (~uhupcilst), viszont ott csak detektálta a hw-t, majd beírta az eredményt egy config file-ba.
                      Ennek szerintem legalább 2 elõnye volt:
                      1. a config file-t hozzáértõ user módosíthatta,
                      2. mivel nem minden nap cserél hardvert az ember a felismerõprogit nyugodtan kiszedhette az elinduló dolgok közül, nyerve ezzel pár mp.-t (lassabb gépen többet is)
                      (3. számomra több volt benne a ‘szabadság feeling’)

csaba
                      Felhasználó

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy 1.1-ben honnan veszi az UHU a betöltendõ modulokat? Bocs ez így eléggé érthetetlen, szóval vmi olyasmire gondolok, mint 1.0-ban a /etc/modules/AUTOLOAD.
                        Na ez 1.1-ben is létezik, de üres, viszont mégis betöltõdnek olyan modulok, mint snd-xxx, ide-scsi, floppy…
                        Egyébként azt szeretném elérni, hogy ne töltõdjenek be az alsa (snd-xxx) modulok, hanem használhassak oss-t.
                        + a floppy-t sem használom, tudom van rmmod, beírhatnám vmelyik initscriptbe, hogy szedje ki, de a legtutibb az lenne, ha be sem töltõdne.
                        Szóval nagyon hálás lennék, ha valaki elmondaná hogy is van ez 1.1(rc1)-ben.
                        Köszi a válaszokat! 🙂

10 bejegyzés megtekintése - 1-10 / 10
                      • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.