Kezdőlap › Fórumok › SuSE Linux › SuSE kezdõ › 1-2-3-4 apró kérdés
- This topic has 18 hozzászólás, 10 résztvevő, and was last updated 20 years, 10 months telt el by
admin.
-
SzerzőBejegyzés
-
2004-08-26-09:08 #1962904
Szóval szeretnék a suse 9.0-ás gépemre rcp-vel másolni root-ként, de mindig a permision denied üzenetet kapom. Egyéb felhasználóként mûködik a dolog csak root-ként nem.
2004-08-26-12:12 #1962905Tudom, hogy az rcp nem biztonságos, de nálam ez most nem fontos. Igazából már csak idegesít, hogy nem megy.
2004-09-07-18:36 #1962906Sziasztok,
én is nagyon kezdõ vagyok, elõrebocsátom … 🙂
Van egy 8.0-ás telepítõm, neg némi doku is hozzá, így ezzel kezdtem foglalkozni, igazából inkább azt tanulnám meg, hogyan kell webszervernek beállítani, a kliens dolgok anyira nem izgatnak.
Ami mindjárt az elején bezavart:
-idõnként abszolút meghal az egerem, ide-oda megy, majd vmelyik sarokban ott marad és többet nem hajlandó mozogni. Ezt általában akkor veszem észre, ha konzol és KDE között váltogatok. MS egér, próbálgattam több driverrel is, de megmaradt a hiba.
-feltettem az 1.6-os Mozillát, root joggal, h a javasolt usr/local/mozilla könyvtárba tehessem. A doksi szerint ha rootként telepítem, el kell indítani a Mozillát, h utána más user is tudja futtatni, na nálam így sem lehet. 1általán mi az általános trükk arra, hogy vmit rootként telepítek ls más user is futtathassa?
-meg tudom nézni vmivel, milyen progik vannak telepítve és hogy tudok uninstallálni dolgokat?Hirtelen ennyi, de még lesz …
Köszi elõre is!
2004-09-07-19:32 #1962907Eszembe jutott még pár:
-Mozilla 1.6 alá installáltam Macromedia Plug-Int, de sikeres install után is ugyan azt mondja: nincs installálva, tegyem fel …
-Van egy dsl routerem, ami dhcp-vel kiosztja az ip-t a gépnek, ennek ellenére kétszer is volt olyan, h restart után nem volt net. A routert látta, de tovább nem, ilyenkor elmentettem a hálókártya beállításait újra, amitõl megjavult. (a win-es gépem sosem csinál ilyet, ami szintén arra a routerre kapcsolódik)
-Mozilla alatt gusztustalan, szinte olvas6atlan a default bettípus
-ha beírom, h google.co.hu vagy goole.co.uk, akkor õ vmiért mindig a http://www.google.co.uk címet akarja megnyitni, ami persze nem létezik…2004-09-07-19:42 #1962908Na még 1: KDE alatt hogy tudom rábírni, h ott is magyar legyen a billenytûzet?
2004-09-07-23:07 #1962909Van ilyen, hogy kde billentyûzetválasztó kisalkalmazás, vagy a vezérlõközpontban. Azokban lehet hozzáadni, vagy eltávolítani billentyûzet kiosztást.
2004-09-09-13:54 #1962910Köszi, megnézem.
2004-09-09-14:11 #1962911Hali ho Emberek!
Segítségre lenne szükségem! Telepíteni szeretném az UHU-tt, de a fránya pqmagic széria számot kér, valaki elküldené emailon, v. egy letöltési címet ahol normálisan meg van a progi.
Elõre is köszi! Egy abszolult kezdõ. csul@freemail.hu2009-12-04-19:56 #1875507Hali! Lenne 1-2 apró kérdésem:
-hogyan lehet Linux alatt a szöveges képernyõ felbontását beállítani
-van-e olyan program – régebben mintha olvastam volna ilyenrõl,
amivel windows alól el tudom indítani a linuxot, újraindítás nélköl,
visszatérési lehetõség nem kell
-ha egy windows újratelepítés után hogyan tudom visszaállítani
az MBR-emet, ahogy a Linux azt feltette?
-a NumLockot hogyan tudom indításkor automatice aktiválni?Elõre is kösz.
-
SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.
legutóbbi hsz