1 kicsi szervert szerettem volna UHU val csak nem müxik

Kezdőlap Fórumok UHU Linux Általános UHU problémák, javaslatok 1 kicsi szervert szerettem volna UHU val csak nem müxik

3 bejegyzés megtekintése - 11-13 / 13
  • Szerző
    Bejegyzés
    admin
    Adminisztrátor

Sziasztok!

Sehol nem kaptam választ, hátha itt… Jelenleg 9 gépre osztom a netet win98+ wingate párosítással. Az UHU -val ugyanez megoldhato? (Sock, FTP, telnet…)

admin
      Adminisztrátor

Sziasztok!

Sehol nem kaptam választ, hátha itt… Jelenleg 9 gépre osztom a netet win98+ wingate párosítással. Az UHU -val ugyanez megoldhato? (Sock, FTP, telnet…)

Ha jól emlékszem a wingate csak proxy.
        Ha a proxy megoldás jó, azt egy squid telepítéssel megúszod. Nem emlékszem, hogy az benne van-e alapban az uhu-ban.

Ha a felhasználó oldaláról egyszerûbb megoldást akarsz, akkor az itt leírt módon áatjárót kell csinálnod az uhu-ból. (Iptables, firewall.)

Szóval a válasz: IGEN!

csaba
        Felhasználó

feltelepült a csodálatos UHU végre magyar és nem kell a RedHat 8.0-val szenvednem.
          Adott 1 gép (kicsi szerverke gép) amit helyi hálózat internetmegosztására használok.
          Az iptables az fönn van ..megy is (redhatban 3 hét HOW-TO tanulmányozás után be is tudtam állítani) Csak van egy baj : echo ] 1 /proc/sys/net/ip_forward nem müxik vagy nem tudom hol van …Valaki segitsen plz.

3 bejegyzés megtekintése - 11-13 / 13
        • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.