1 órával kevesebbet mutat

Kezdőlap Fórumok UHU Linux Általános UHU problémák, javaslatok 1 órával kevesebbet mutat

9 bejegyzés megtekintése - 1-9 / 9
  • Szerző
    Bejegyzés
    admin
    Adminisztrátor

Hi all!
      Sajnos az UHU 1.1.1-em mindig 1 órával kevesebbet mutat, és ha beállítom, akkor restart után mindig visszaáll? Mit csináljak? Gondolom az segítene, ha más idõztónát választanék magamnak, de az nem épp elegáns…
      [align=right][snapback]97487[/snapback][/align]

Nem a debian keveri meg?Ha egy gépen van.

trosskydd
      Felhasználó

rdate -s time.kfki.hu
        hwclock -w

en nekem ezt orankent megcsinalja igy mindig a pontos idot mutatja

PcZolee
        Felhasználó

Amit írtak, az jó, de az idõzónát kéne át állítanod, pl így:

Idézet a Gentoo kézikönyvbõl:

„Nézz bele az /usr/share/zoneinfo könyvtárba és keresd meg azt a fájlt, amelyik legjobban leírja az idõzónát, amiben vagy. Ezután rendelj hozzá egy szimbolikus linket /etc/localtime néven:

# ln -sf /usr/share/zoneinfo/path/to/timezonefile /etc/localtime”

Szerintem UHU alatt is hasonlóan van!

Egyébként meg kcontrol, és ott kiválasztod az idõzónát stb…

trosskydd
          Felhasználó

Amit írtak, az jó, de az idõzónát kéne át állítanod, pl így:

Idézet a Gentoo kézikönyvbõl:

„Nézz bele az /usr/share/zoneinfo könyvtárba és keresd meg azt a fájlt, amelyik legjobban leírja az idõzónát, amiben vagy. Ezután rendelj hozzá egy szimbolikus linket /etc/localtime néven:

# ln -sf /usr/share/zoneinfo/path/to/timezonefile /etc/localtime”

Szerintem UHU alatt is hasonlóan van!

Egyébként meg kcontrol, és ott kiválasztod az idõzónát stb…
            [align=right][snapback]97531[/snapback][/align]

Az igaz, de o azt mondta, hogy restart utan az ido visszaall… lehet, hogy csak nalam volt ez problema :withstupid: , de a localtime atallitasa nem segitett csak ez.

PcZolee
            Felhasználó

Ki kell kapcsolni az idõ autómatikus frissítését, mert az okoz vmi gondot!

kandalf
              Felhasználó

Hi all!
                Sajnos az UHU 1.1.1-em mindig 1 órával kevesebbet mutat, és ha beállítom, akkor restart után mindig visszaáll? Mit csináljak? Gondolom az segítene, ha más idõztónát választanék magamnak, de az nem épp elegáns…
                [align=right][snapback]97487[/snapback][/align]

Fenenek kellett Neked is elobb a win-t inditani a LiNUX helyett: nalam is ez a problema merult fel addig, amig az UHU vezerlopultban be nem allitottam az orat! 😀 😀
                Amit a tobbiek irnak, az is jo megoldas, csak ha kozben win-t is hasznalsz, akkor megint elojon a fenti tunet! Ergo: nem kell windozerolni (ha nem muszaj) :rolleyes:
                Ja, es az UHU-doksiban irva vagyon (en is mostanaban vettem eszre): az 1.1.1-s verziotol az UHU automatikusan kezeli a nyari-teli ora allitgatasokat! (vki mondja mar meg ennek mi ertelme van? marmint a + v. – 1 oranak, 1x hallottam, h. egy csendes (!!) nyari nap energia felhasznalasat sporoljuk meg vele csupan!)

zehyo
                Felhasználó

Fenenek kellett Neked is elobb a win-t inditani a LiNUX helyett: nalam is ez a problema merult fel addig, amig az UHU vezerlopultban be nem allitottam az orat!  😀  😀
                  Amit a tobbiek irnak, az is jo megoldas, csak ha kozben win-t is hasznalsz, akkor megint elojon a fenti tunet! Ergo: nem kell windozerolni (ha nem muszaj)  :rolleyes:
                  Ja, es az UHU-doksiban irva vagyon (en is mostanaban vettem eszre): az 1.1.1-s verziotol az UHU automatikusan kezeli a nyari-teli ora allitgatasokat! (vki mondja mar meg ennek mi ertelme van? marmint a + v. – 1 oranak, 1x hallottam, h. egy csendes (!!) nyari nap energia felhasznalasat sporoljuk meg vele csupan!)
                  [align=right][snapback]97558[/snapback][/align]

Mar fel eve nem hasznalok win-t….nincs is fenn a gepen.

ejbenjaro
                  Felhasználó

Ez a probléma nekem is meg volt, ráadásul nekem win is van fenn a gépen, de miután kézzel beállítottam az órát helyi idõre a BIOS-ban azóta nem csinálja az uhu az óratologatást (meg win alatt is helyesen jár az óra) :blush:

csaba
                    Felhasználó

Hi all!

9 bejegyzés megtekintése - 1-9 / 9
                    • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.