Kezdőlap › Fórumok › UHU Linux › Általános UHU problémák, javaslatok › 1 órával kevesebbet mutat
- This topic has 8 hozzászólás, 7 résztvevő, and was last updated 20 years, 6 months telt el by
ejbenjaro.
-
SzerzőBejegyzés
-
2004-11-16-00:17 #1984797
Hi all!
Sajnos az UHU 1.1.1-em mindig 1 órával kevesebbet mutat, és ha beállítom, akkor restart után mindig visszaáll? Mit csináljak? Gondolom az segítene, ha más idõztónát választanék magamnak, de az nem épp elegáns…
[align=right][snapback]97487[/snapback][/align]Nem a debian keveri meg?Ha egy gépen van.
2004-11-16-08:22 #1984798rdate -s time.kfki.hu
hwclock -wen nekem ezt orankent megcsinalja igy mindig a pontos idot mutatja
2004-11-16-08:49 #1984799Amit írtak, az jó, de az idõzónát kéne át állítanod, pl így:
Idézet a Gentoo kézikönyvbõl:
„Nézz bele az /usr/share/zoneinfo könyvtárba és keresd meg azt a fájlt, amelyik legjobban leírja az idõzónát, amiben vagy. Ezután rendelj hozzá egy szimbolikus linket /etc/localtime néven:
# ln -sf /usr/share/zoneinfo/path/to/timezonefile /etc/localtime”
Szerintem UHU alatt is hasonlóan van!
Egyébként meg kcontrol, és ott kiválasztod az idõzónát stb…
2004-11-16-09:01 #1984800Amit írtak, az jó, de az idõzónát kéne át állítanod, pl így:
Idézet a Gentoo kézikönyvbõl:
„Nézz bele az /usr/share/zoneinfo könyvtárba és keresd meg azt a fájlt, amelyik legjobban leírja az idõzónát, amiben vagy. Ezután rendelj hozzá egy szimbolikus linket /etc/localtime néven:
# ln -sf /usr/share/zoneinfo/path/to/timezonefile /etc/localtime”
Szerintem UHU alatt is hasonlóan van!
Egyébként meg kcontrol, és ott kiválasztod az idõzónát stb…
[align=right][snapback]97531[/snapback][/align]Az igaz, de o azt mondta, hogy restart utan az ido visszaall… lehet, hogy csak nalam volt ez problema :withstupid: , de a localtime atallitasa nem segitett csak ez.
2004-11-16-09:34 #1984801Ki kell kapcsolni az idõ autómatikus frissítését, mert az okoz vmi gondot!
2004-11-16-10:22 #1984802Hi all!
Sajnos az UHU 1.1.1-em mindig 1 órával kevesebbet mutat, és ha beállítom, akkor restart után mindig visszaáll? Mit csináljak? Gondolom az segítene, ha más idõztónát választanék magamnak, de az nem épp elegáns…
[align=right][snapback]97487[/snapback][/align]Fenenek kellett Neked is elobb a win-t inditani a LiNUX helyett: nalam is ez a problema merult fel addig, amig az UHU vezerlopultban be nem allitottam az orat! 😀 😀
Amit a tobbiek irnak, az is jo megoldas, csak ha kozben win-t is hasznalsz, akkor megint elojon a fenti tunet! Ergo: nem kell windozerolni (ha nem muszaj) :rolleyes:
Ja, es az UHU-doksiban irva vagyon (en is mostanaban vettem eszre): az 1.1.1-s verziotol az UHU automatikusan kezeli a nyari-teli ora allitgatasokat! (vki mondja mar meg ennek mi ertelme van? marmint a + v. – 1 oranak, 1x hallottam, h. egy csendes (!!) nyari nap energia felhasznalasat sporoljuk meg vele csupan!)2004-11-16-13:08 #1984803Fenenek kellett Neked is elobb a win-t inditani a LiNUX helyett: nalam is ez a problema merult fel addig, amig az UHU vezerlopultban be nem allitottam az orat! 😀 😀
Amit a tobbiek irnak, az is jo megoldas, csak ha kozben win-t is hasznalsz, akkor megint elojon a fenti tunet! Ergo: nem kell windozerolni (ha nem muszaj) :rolleyes:
Ja, es az UHU-doksiban irva vagyon (en is mostanaban vettem eszre): az 1.1.1-s verziotol az UHU automatikusan kezeli a nyari-teli ora allitgatasokat! (vki mondja mar meg ennek mi ertelme van? marmint a + v. – 1 oranak, 1x hallottam, h. egy csendes (!!) nyari nap energia felhasznalasat sporoljuk meg vele csupan!)
[align=right][snapback]97558[/snapback][/align]Mar fel eve nem hasznalok win-t….nincs is fenn a gepen.
2004-11-18-11:54 #1984804Ez a probléma nekem is meg volt, ráadásul nekem win is van fenn a gépen, de miután kézzel beállítottam az órát helyi idõre a BIOS-ban azóta nem csinálja az uhu az óratologatást (meg win alatt is helyesen jár az óra) :blush:
2009-12-04-19:56 #1877059Hi all!
Sajnos az UHU 1.1.1-em mindig 1 órával kevesebbet mutat, és ha beállítom, akkor restart után mindig visszaáll? Mit csináljak? Gondolom az segítene, ha más idõztónát választanék magamnak, de az nem épp elegáns… -
SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.
legutóbbi hsz