10.1 + 11.0

10 bejegyzés megtekintése - 11-20 / 53
  • Szerző
    Bejegyzés
    Hybrid
    Felhasználó

mind a 2 ugyanazzal kernellel fut ? lehet hogy hulyeseg de a /boot/vmlinuz nem a /dev/hda rol nezi mindkettonek ? en mikor probaltam ient liloval (zenwalk + ubuntu) akor az ubuntu bzImage -t masoltam at a hda/boot/ -ba es ugy indult csak. de ez csak egy gondolat nem biztos hogy igy van…

Hybrid
      Felhasználó

mind a 2 ugyanazzal kernellel fut ? lehet hogy hulyeseg de a /boot/vmlinuz nem a /dev/hda rol nezi mindkettonek ? en mikor probaltam ient liloval (zenwalk + ubuntu) akor az ubuntu bzImage -t masoltam at a hda/boot/ -ba es ugy indult csak. de ez csak egy gondolat nem biztos hogy igy van…

lada2105
        Felhasználó

Minek kevered össze szegény boot könyvtárad?
          Egyszerü megoldás van rá. Épp a napokban próbálgatok így disztrókat, bár az igaz, hogy két vinyóval…
          szóval:
          1. van egy 10.1-es slackid, legyen ez most a default rendszered
          van egy lilo.conf-ja a hda-d MBR-jében
          2. vedd fel ennek a linuxnak a lilo.conf-jába:
                        other=/dev/hda3
                            label=slack11
          ahol természetesen a hda3 azt a particiót jelenti ahol a 11-es slackid /-je van.

3. a 11-es slackid lilóját csak a partició boot szektorába rakd NE az MBR-be!! (nemtom ezt a részt hogy híjják pontosan, már régen voltak azok az iskolaévek…)

Így ha bekapcsolod a géped, elöször a 10.1-es slacki lilója jön be, ahol is ilyen menüt kapsz kb:
          linux
          slack11

ha rányomsz a linux-ra, bejön a 10.1-es slackid
          ha rányomsz a slack11-re bejön a slack11-es LILOja az ö particiójának boot szektorából

azzaz két lilo-t látsz
          elöny: nem keveredik meg a /boot könyvtár, se te
          hátrány: két boot menü -> több timeout
          megoldás: a slack 11 lilo timeoutját tedd 2 sec-re 🙂

Egyébként csak úgy megkérdem, miért kell két egymástól alig eltérö disztró a gépedre?
          Mondjuk egy 8.1-et meg 11.0-t még megértenék vagy teljesen különbözö disztrókat, de ezt kicsit furcsállom 🙂

Na de mindegy, végülis a te géped. Sok sikert!
          Remélem érthetö volt a leírás.

ui: man lilo.conf – nagyon hasznos kis example-k vannak már rögtön az elején. Én is onnan oldottam meg.
          És gond nélkül müxik azóta is 🙂

lada2105
          Felhasználó

Minek kevered össze szegény boot könyvtárad?
            Egyszerü megoldás van rá. Épp a napokban próbálgatok így disztrókat, bár az igaz, hogy két vinyóval…
            szóval:
            1. van egy 10.1-es slackid, legyen ez most a default rendszered
            van egy lilo.conf-ja a hda-d MBR-jében
            2. vedd fel ennek a linuxnak a lilo.conf-jába:
                          other=/dev/hda3
                              label=slack11
            ahol természetesen a hda3 azt a particiót jelenti ahol a 11-es slackid /-je van.

3. a 11-es slackid lilóját csak a partició boot szektorába rakd NE az MBR-be!! (nemtom ezt a részt hogy híjják pontosan, már régen voltak azok az iskolaévek…)

Így ha bekapcsolod a géped, elöször a 10.1-es slacki lilója jön be, ahol is ilyen menüt kapsz kb:
            linux
            slack11

ha rányomsz a linux-ra, bejön a 10.1-es slackid
            ha rányomsz a slack11-re bejön a slack11-es LILOja az ö particiójának boot szektorából

azzaz két lilo-t látsz
            elöny: nem keveredik meg a /boot könyvtár, se te
            hátrány: két boot menü -> több timeout
            megoldás: a slack 11 lilo timeoutját tedd 2 sec-re 🙂

Egyébként csak úgy megkérdem, miért kell két egymástól alig eltérö disztró a gépedre?
            Mondjuk egy 8.1-et meg 11.0-t még megértenék vagy teljesen különbözö disztrókat, de ezt kicsit furcsállom 🙂

Na de mindegy, végülis a te géped. Sok sikert!
            Remélem érthetö volt a leírás.

ui: man lilo.conf – nagyon hasznos kis example-k vannak már rögtön az elején. Én is onnan oldottam meg.
            És gond nélkül müxik azóta is 🙂

uzsolt
            Felhasználó

A legtisztább megoldás szerintem (ha már itt tartunk) egy külön boot-partíció, azon egy kernels/{disztró1,disztró2,…} könyvtárstruktúra, ahova bepakolod a kerneleket, a grubot oda feltelepíted, minden disztró alá becsatolod /boot-nak, így a menu.lst-t is tudod könnyen szerkesztgetni, új kerneleket gyorsan felpakolni (plusz mount-ok nélkül). Persze egy boot szimlink nem árt a boot-partíció gyökerében a gyökérre (cd /boot ; ln -s . boot).
              Nem kell két lilot, meg egyéb tükrös trükköket használnod…

uzsolt
              Felhasználó

A legtisztább megoldás szerintem (ha már itt tartunk) egy külön boot-partíció, azon egy kernels/{disztró1,disztró2,…} könyvtárstruktúra, ahova bepakolod a kerneleket, a grubot oda feltelepíted, minden disztró alá becsatolod /boot-nak, így a menu.lst-t is tudod könnyen szerkesztgetni, új kerneleket gyorsan felpakolni (plusz mount-ok nélkül). Persze egy boot szimlink nem árt a boot-partíció gyökerében a gyökérre (cd /boot ; ln -s . boot).
                Nem kell két lilot, meg egyéb tükrös trükköket használnod…

b-man
                Felhasználó

masterminds:
                  Jobban szeretem a lilo-t, ezért ha lehet, ezzel oldanám meg a dolgot.

b-man
                  Felhasználó

masterminds:
                    Jobban szeretem a lilo-t, ezért ha lehet, ezzel oldanám meg a dolgot.

b-man
                    Felhasználó

balev:
                      Azért kell a két verzió, mert  a 10.1-re meg van minden alkalmazásom, ami kell, 11.0-n pedig ezek az alkalmazások nem minden esetben futnak / futottak. Az az idő, amit pedig most Linuxra tudok fordítani, messze nem elég arra, hogy mindent kellőképp be tudjak lőni 11.0-n. Amíg nincs egy teljesértékű 11.0-ám, addig pedig bizonyos dolgokat csak 10.1-en tudok megtenni. Ilyen pl. a Valknut, fglrx stb.

b-man
                      Felhasználó

balev:
                        Azért kell a két verzió, mert  a 10.1-re meg van minden alkalmazásom, ami kell, 11.0-n pedig ezek az alkalmazások nem minden esetben futnak / futottak. Az az idő, amit pedig most Linuxra tudok fordítani, messze nem elég arra, hogy mindent kellőképp be tudjak lőni 11.0-n. Amíg nincs egy teljesértékű 11.0-ám, addig pedig bizonyos dolgokat csak 10.1-en tudok megtenni. Ilyen pl. a Valknut, fglrx stb.

10 bejegyzés megtekintése - 11-20 / 53
                      • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.