Kezdőlap › Fórumok › Slackware, Slax problémák › 10.1 + 11.0
- This topic has 52 hozzászólás, 9 résztvevő, and was last updated 18 years, 1 months telt el by
b-man.
-
SzerzőBejegyzés
-
2007-05-19-11:46 #2109194
mind a 2 ugyanazzal kernellel fut ? lehet hogy hulyeseg de a /boot/vmlinuz nem a /dev/hda rol nezi mindkettonek ? en mikor probaltam ient liloval (zenwalk + ubuntu) akor az ubuntu bzImage -t masoltam at a hda/boot/ -ba es ugy indult csak. de ez csak egy gondolat nem biztos hogy igy van…
2007-05-19-11:46 #2109195mind a 2 ugyanazzal kernellel fut ? lehet hogy hulyeseg de a /boot/vmlinuz nem a /dev/hda rol nezi mindkettonek ? en mikor probaltam ient liloval (zenwalk + ubuntu) akor az ubuntu bzImage -t masoltam at a hda/boot/ -ba es ugy indult csak. de ez csak egy gondolat nem biztos hogy igy van…
2007-05-19-12:36 #2109196Minek kevered össze szegény boot könyvtárad?
Egyszerü megoldás van rá. Épp a napokban próbálgatok így disztrókat, bár az igaz, hogy két vinyóval…
szóval:
1. van egy 10.1-es slackid, legyen ez most a default rendszered
van egy lilo.conf-ja a hda-d MBR-jében
2. vedd fel ennek a linuxnak a lilo.conf-jába:
other=/dev/hda3
label=slack11
ahol természetesen a hda3 azt a particiót jelenti ahol a 11-es slackid /-je van.3. a 11-es slackid lilóját csak a partició boot szektorába rakd NE az MBR-be!! (nemtom ezt a részt hogy híjják pontosan, már régen voltak azok az iskolaévek…)
Így ha bekapcsolod a géped, elöször a 10.1-es slacki lilója jön be, ahol is ilyen menüt kapsz kb:
linux
slack11ha rányomsz a linux-ra, bejön a 10.1-es slackid
ha rányomsz a slack11-re bejön a slack11-es LILOja az ö particiójának boot szektorábólazzaz két lilo-t látsz
elöny: nem keveredik meg a /boot könyvtár, se te
hátrány: két boot menü -> több timeout
megoldás: a slack 11 lilo timeoutját tedd 2 sec-re 🙂Egyébként csak úgy megkérdem, miért kell két egymástól alig eltérö disztró a gépedre?
Mondjuk egy 8.1-et meg 11.0-t még megértenék vagy teljesen különbözö disztrókat, de ezt kicsit furcsállom 🙂Na de mindegy, végülis a te géped. Sok sikert!
Remélem érthetö volt a leírás.ui: man lilo.conf – nagyon hasznos kis example-k vannak már rögtön az elején. Én is onnan oldottam meg.
És gond nélkül müxik azóta is 🙂2007-05-19-12:36 #2109197Minek kevered össze szegény boot könyvtárad?
Egyszerü megoldás van rá. Épp a napokban próbálgatok így disztrókat, bár az igaz, hogy két vinyóval…
szóval:
1. van egy 10.1-es slackid, legyen ez most a default rendszered
van egy lilo.conf-ja a hda-d MBR-jében
2. vedd fel ennek a linuxnak a lilo.conf-jába:
other=/dev/hda3
label=slack11
ahol természetesen a hda3 azt a particiót jelenti ahol a 11-es slackid /-je van.3. a 11-es slackid lilóját csak a partició boot szektorába rakd NE az MBR-be!! (nemtom ezt a részt hogy híjják pontosan, már régen voltak azok az iskolaévek…)
Így ha bekapcsolod a géped, elöször a 10.1-es slacki lilója jön be, ahol is ilyen menüt kapsz kb:
linux
slack11ha rányomsz a linux-ra, bejön a 10.1-es slackid
ha rányomsz a slack11-re bejön a slack11-es LILOja az ö particiójának boot szektorábólazzaz két lilo-t látsz
elöny: nem keveredik meg a /boot könyvtár, se te
hátrány: két boot menü -> több timeout
megoldás: a slack 11 lilo timeoutját tedd 2 sec-re 🙂Egyébként csak úgy megkérdem, miért kell két egymástól alig eltérö disztró a gépedre?
Mondjuk egy 8.1-et meg 11.0-t még megértenék vagy teljesen különbözö disztrókat, de ezt kicsit furcsállom 🙂Na de mindegy, végülis a te géped. Sok sikert!
Remélem érthetö volt a leírás.ui: man lilo.conf – nagyon hasznos kis example-k vannak már rögtön az elején. Én is onnan oldottam meg.
És gond nélkül müxik azóta is 🙂2007-05-19-15:56 #2109198A legtisztább megoldás szerintem (ha már itt tartunk) egy külön boot-partíció, azon egy kernels/{disztró1,disztró2,…} könyvtárstruktúra, ahova bepakolod a kerneleket, a grubot oda feltelepíted, minden disztró alá becsatolod /boot-nak, így a menu.lst-t is tudod könnyen szerkesztgetni, új kerneleket gyorsan felpakolni (plusz mount-ok nélkül). Persze egy boot szimlink nem árt a boot-partíció gyökerében a gyökérre (cd /boot ; ln -s . boot).
Nem kell két lilot, meg egyéb tükrös trükköket használnod…2007-05-19-15:56 #2109199A legtisztább megoldás szerintem (ha már itt tartunk) egy külön boot-partíció, azon egy kernels/{disztró1,disztró2,…} könyvtárstruktúra, ahova bepakolod a kerneleket, a grubot oda feltelepíted, minden disztró alá becsatolod /boot-nak, így a menu.lst-t is tudod könnyen szerkesztgetni, új kerneleket gyorsan felpakolni (plusz mount-ok nélkül). Persze egy boot szimlink nem árt a boot-partíció gyökerében a gyökérre (cd /boot ; ln -s . boot).
Nem kell két lilot, meg egyéb tükrös trükköket használnod…2007-05-20-07:47 #2109200masterminds:
Jobban szeretem a lilo-t, ezért ha lehet, ezzel oldanám meg a dolgot.2007-05-20-07:47 #2109201masterminds:
Jobban szeretem a lilo-t, ezért ha lehet, ezzel oldanám meg a dolgot.2007-05-20-07:59 #2109202balev:
Azért kell a két verzió, mert a 10.1-re meg van minden alkalmazásom, ami kell, 11.0-n pedig ezek az alkalmazások nem minden esetben futnak / futottak. Az az idő, amit pedig most Linuxra tudok fordítani, messze nem elég arra, hogy mindent kellőképp be tudjak lőni 11.0-n. Amíg nincs egy teljesértékű 11.0-ám, addig pedig bizonyos dolgokat csak 10.1-en tudok megtenni. Ilyen pl. a Valknut, fglrx stb.2007-05-20-07:59 #2109203balev:
Azért kell a két verzió, mert a 10.1-re meg van minden alkalmazásom, ami kell, 11.0-n pedig ezek az alkalmazások nem minden esetben futnak / futottak. Az az idő, amit pedig most Linuxra tudok fordítani, messze nem elég arra, hogy mindent kellőképp be tudjak lőni 11.0-n. Amíg nincs egy teljesértékű 11.0-ám, addig pedig bizonyos dolgokat csak 10.1-en tudok megtenni. Ilyen pl. a Valknut, fglrx stb. -
SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.
legutóbbi hsz