Kezdőlap › Fórumok › Slackware, Slax problémák › 10.1 + 11.0
- This topic has 52 hozzászólás, 9 résztvevő, and was last updated 18 years, 1 months telt el by
b-man.
-
SzerzőBejegyzés
-
2007-05-20-21:07 #2109224
de az ugy fog mukodni szerinted ??? mert amig a 11 nem bootol be addig nem mountol semmit es hol van akor a /mnt/oldslack ??? a lilo nem mountolja be a dolgokat tudtommal…
nezd meg ezt a topicot:
http://www.linuxforum.hu/index.php?topic=21179.02007-05-20-21:07 #2109225de az ugy fog mukodni szerinted ??? mert amig a 11 nem bootol be addig nem mountol semmit es hol van akor a /mnt/oldslack ??? a lilo nem mountolja be a dolgokat tudtommal…
nezd meg ezt a topicot:
http://www.linuxforum.hu/index.php?topic=21179.02007-05-20-23:49 #2109226A telepítő cd-vel be lehet bootolni, ha tudod, hogy melyik kernelt telepítetted. Bebootolsz a telepítő cd-ről (és ha jól emlékszem, bejelentkezel rootként), majd kiadsz egy parancsot, hogy indítsa el a telepített kernelt a saját partíciójáról. Pl. ha a sata.i-t telepítetted a /dev/hda6-ra, akkor:
sata.i root=/dev/hda6 noinitrd ro
2007-05-20-23:49 #2109227A telepítő cd-vel be lehet bootolni, ha tudod, hogy melyik kernelt telepítetted. Bebootolsz a telepítő cd-ről (és ha jól emlékszem, bejelentkezel rootként), majd kiadsz egy parancsot, hogy indítsa el a telepített kernelt a saját partíciójáról. Pl. ha a sata.i-t telepítetted a /dev/hda6-ra, akkor:
sata.i root=/dev/hda6 noinitrd ro
2007-05-21-05:14 #2109228ariszlo wrote:A telepítő cd-vel be lehet bootolni, ha tudod, hogy melyik kernelt telepítetted. Bebootolsz a telepítő cd-ről (és ha jól emlékszem, bejelentkezel rootként), majd kiadsz egy parancsot, hogy indítsa el a telepített kernelt a saját partíciójáról. Pl. ha a sata.i-t telepítetted a /dev/hda6-ra, akkor:sata.i root=/dev/hda6 noinitrd ro
Köszönöm, kipróbálom amit írtál. Van még egy másik ötletem is, azt is meghajtom még. Majd megírom, mi lett.
üdv!2007-05-21-05:14 #2109229ariszlo wrote:A telepítő cd-vel be lehet bootolni, ha tudod, hogy melyik kernelt telepítetted. Bebootolsz a telepítő cd-ről (és ha jól emlékszem, bejelentkezel rootként), majd kiadsz egy parancsot, hogy indítsa el a telepített kernelt a saját partíciójáról. Pl. ha a sata.i-t telepítetted a /dev/hda6-ra, akkor:sata.i root=/dev/hda6 noinitrd ro
Köszönöm, kipróbálom amit írtál. Van még egy másik ötletem is, azt is meghajtom még. Majd megírom, mi lett.
üdv!2007-05-21-06:25 #2109230b-man wrote:lada2105:
Köszönet az részletes infóért! Majdnem ugyanezt a megoldást sikerült közben kihoznom:
Külön vinyón van a két rendszer, mindegyik kapott egy-egy lilo-t (az egyiken van Xp is, ami a háttérből kissé megnehezítette az életem, mert ha e szemetet valamikor újra kellett telepíteni, akkor lehetett küzdeni az MBR-szektor felülírása miatt…Örülök, hogy tudtam segíteni 🙂
Nemtom mennyire ismered a slacki telepítö cd-ket/dvd-ket de az elsö cd-n illetve dvd-n van egy ügyes ki sor illetve funkció, ha elveszett a lilo-d az xp vagy más okból.
Semmi mást nem kell tenned, csak amikor berakod a lemezt, figyelni amit kiír mielött belépsz/elindítod a cd-s rendszert (telepítést) az enter-el.A képernyö középsö tájékán van egy sor ilyesmi tartalommal:
bare.i root=/dev/hda3 ro noinitrd….
(már nem emlékszem pontosan, de ott olvashatod)nah ezt bemásolod a „parancssorra”, természetesen a root-ot átírod a beindítani kívánt slackid megfelelö root partició számára és ezután nyomsz egy entert.
Ezzel elindítottad a telepített rendszered és már csak a lilo-t kell kiadni amivel újraírja az MBR-t és kész.Persze megcsinálva egyszerübb, mint leírva 🙂
Sok sikert!
ui: már megint elfelejtettem lapozi… sorry 🙁
2007-05-21-06:25 #2109231b-man wrote:lada2105:
Köszönet az részletes infóért! Majdnem ugyanezt a megoldást sikerült közben kihoznom:
Külön vinyón van a két rendszer, mindegyik kapott egy-egy lilo-t (az egyiken van Xp is, ami a háttérből kissé megnehezítette az életem, mert ha e szemetet valamikor újra kellett telepíteni, akkor lehetett küzdeni az MBR-szektor felülírása miatt…Örülök, hogy tudtam segíteni 🙂
Nemtom mennyire ismered a slacki telepítö cd-ket/dvd-ket de az elsö cd-n illetve dvd-n van egy ügyes ki sor illetve funkció, ha elveszett a lilo-d az xp vagy más okból.
Semmi mást nem kell tenned, csak amikor berakod a lemezt, figyelni amit kiír mielött belépsz/elindítod a cd-s rendszert (telepítést) az enter-el.A képernyö középsö tájékán van egy sor ilyesmi tartalommal:
bare.i root=/dev/hda3 ro noinitrd….
(már nem emlékszem pontosan, de ott olvashatod)nah ezt bemásolod a „parancssorra”, természetesen a root-ot átírod a beindítani kívánt slackid megfelelö root partició számára és ezután nyomsz egy entert.
Ezzel elindítottad a telepített rendszered és már csak a lilo-t kell kiadni amivel újraírja az MBR-t és kész.Persze megcsinálva egyszerübb, mint leírva 🙂
Sok sikert!
ui: már megint elfelejtettem lapozi… sorry 🙁
2007-05-21-18:20 #2109232Ó, ez szuper!
Köszönöm!Legjobbakat!
2007-05-21-18:20 #2109233Ó, ez szuper!
Köszönöm!Legjobbakat!
-
SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.
legutóbbi hsz