10.1 altt floppy nem csatolható

Kezdőlap Fórumok SuSE Linux SuSE kezdõ 10.1 altt floppy nem csatolható

7 bejegyzés megtekintése - 1-7 / 7
  • Szerző
    Bejegyzés
    muczyjoe
    Felhasználó
      nomisi
      Felhasználó

Sajnos root-ként sem tudtam megcsinálni, de itt van az /etc/fstab tartalma:

/dev/hdb5            /                    reiserfs  acl,user_xattr        1 1
        /dev/hdb4            /home                reiserfs  acl,user_xattr        1 2
        /dev/hda1            /windows/C          ntfs      ro,users,gid=users,umask=0002,nls=utf8 0 0
        /dev/hda3            swap                swap      defaults              0 0
        /dev/hdb1            swap                swap      defaults              0 0
        proc                /proc                proc      defaults              0 0
        sysfs                /sys                sysfs      noauto                0 0
        debugfs              /sys/kernel/debug    debugfs    noauto                0 0
        usbfs                /proc/bus/usb        usbfs      noauto                0 0
        devpts              /dev/pts            devpts    mode=0620,gid=5      0 0
        /dev/fd0            /media/floppy        auto      noauto,user,sync      0 0

muczyjoe
        Felhasználó

De áááááááááá…
          Kezdõk alaptörvénye (szerintem): http://www.google.com -on keresni, és csak utána kérdezni !
          Tessék: http://lists.opensuse.org/archive/opensuse-factory/2006-Jun/0220.html
          Ergo: nemsokára javítják és egy online update formájában letölthetõ lesz.
          Ennyi, frissíts gyakran!  🙂

nomisi
          Felhasználó

köszi, de német és angol nyelvû levelezõlistákat nem szoktam nézegetni, a HUP-on és itt nem találtam rá megoldást, elég sokat kerestem, nem mindjárt a levélírással kezdtem. A SuSE mylinux-os levelezõ listán sem volt ilyen kérdés.
            Tegnap frissítettem 102 csomagot, de ez a hiba ugy látszik még várat magára.

muczyjoe
            Felhasználó

Nem is kell õket nézegetni, hanem a google-ra kell bízni hogy õ mit talál, és csak azt kell elolvasni.
              Elõbb vagy utóbb benne lesz a frissítésekben, nyugi.
              Amúgy pl. cd-dvd mountolás automatikusan megy?

valaki456
              Felhasználó

Ezt írd be az fstab-ba:

/dev/fd0             /media/floppy        subfs     noauto,fs=floppyfss,procuid,nodev,nosuid,sync 0 0

Ennek mindenképp mûködnie kell. Sok sikert! 😀

csaba
                Felhasználó

Nem tudom találkozott-e már alaki hasonló problémával, de nekem nem sikerült még eddig floppy-t felcsatolni. Ezt írja ki:
                  Mûvelet megszakítva
                  Method „Mount” with signature „ssas” on interface „org.freedesktop.Hal.Device.Volume” doesn’t exist
                  Nem tudom ez mit jelent.

7 bejegyzés megtekintése - 1-7 / 7
                • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.