10.1 Community és a SmartLink modem

Kezdőlap Fórumok MANDRIVA (ex-MANDRAKE, ex-CONECTIVA) Mandriva kezdõ 10.1 Community és a SmartLink modem

3 bejegyzés megtekintése - 1-3 / 3
  • Szerző
    Bejegyzés
    admin
    Adminisztrátor

No akkor az archívum kedvéért.

A jelenség pontosabban az, hogy minden 10 esetbõl 4-5 alkalommal NO CARRIER-el bontja a már felépített kapcsolatot a modem (vagy valami más), de 5-6 alkalommal viszont mûxik. Sajna a pontos okot nem tudom, de nem valószínû, hogy szolgáltatói hiba, mert más országok beli fórumokon is panaszkodnak erre a jelenségre. 🙁

dexter11
      Felhasználó

No akkor az archívum kedvéért.

A jelenség pontosabban az, hogy minden 10 esetbõl 4-5 alkalommal NO CARRIER-el bontja a már felépített kapcsolatot a modem (vagy valami más), de 5-6 alkalommal viszont mûxik. Sajna a pontos okot nem tudom, de nem valószínû, hogy szolgáltatói hiba, mert más országok beli fórumokon is panaszkodnak erre a jelenségre.  🙁
        [align=right][snapback]89495[/snapback][/align]

Szar a driver?

csaba
        Felhasználó

Sziasztok,

A problémám az, hogy a SmartLink 2.9.10 verziójú driver-ével megtámogatott beépített modemem csak összecsönget a hívott féllel, majd eldobja NO CARRIER-el a kapcsolatot.
          A ppp kapcsolat felépítéséig el sem jut. Minicommal is próbáltam, hallom, hogy barátságosan kezet ráz a Datanet modemjével, majd éppen amikor a CONNECT X-nek kéne jönnie, NO CARRIER-t kapok. Fogalmam sincs miért.
          Van másik gondom is ezzel a driver-el. A ChangeLog szerint már tud faxot is az AT&F parancsra, de erre meg ERROR-t ad.

Tudtok erre vaklami megoldás félét?

Elõre is köszi.

P.S.: Ha ez számít, akkor eg Toshiba 5100-as notebook ‎”PCTEL 2304 WT V.92 MDC Modem” típusú belsõ modemérõl van konkretice szó.

3 bejegyzés megtekintése - 1-3 / 3
        • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.