10.2 és az ATi

Kezdőlap Fórumok SuSE Linux SuSE kezdõ 10.2 és az ATi

10 bejegyzés megtekintése - 11-20 / 64
  • Szerző
    Bejegyzés
    Wait
    Felhasználó

Gondolom az lehet, hogy már hiába szedem le (az amúgy sem működő) drivert, mert beletúrt a beállításokba, és amiatt rossz a görgetés. Hülye fejemmel reflexből ATi drivert kezdtem el pakolni a gépre telepítés után. Most leszedtem az ATi csomagjait, /etc/ld.so.conf elejéről kiszedtem a /usr/lib64/fglrx/lib és /usr/lib/fglrx/lib sorokat, majd futtattam az ldconfig-ot, ezután visszállítottam a mentett xorg.conf-ot, ezek után még a sax2 is futott 🙂
      De a görgetés még mindig rossz. Még belekukucskálok (sokadszor) az xorg.conf-ba, utána várólistára rakom magam, és várok driverre.

masterminds
      Felhasználó

Sokat nem kellett várnod. ;D Próbáld ki az új (8.32.5) drivert!

X.Org 7.2 Support

This release of Catalyst® Linux software driver provides X.Org 7.2 RC 2/OpenSUSE 10.2 support.

Wait
        Felhasználó

Beizzítottam, és nagyon jól megy. Köszönöm!
          (magamtól észre nem veszem, hogy frissült… 🙂 )

Wait
          Felhasználó

Beizzítottam, csak néhány dolgot nem vettem észre… ha mplayert akarok képpel használni, akkor kidob az X-ből, és a tty1 és társai is szét vannak esve (jobb szót nem találtam, a lényeg, hogy szörnyen néznek ki, semmit nem lehet velük csinálni, jobb szót, mint hogy szétzuhantak, tényleg nem találok rájuk…). Tudnátok segíteni? Az mplayer lenne a fontosabb…

Infrared
            Felhasználó

ha a mostani mplayer nem megy probald ki a kmplayert hatha

Wait
              Felhasználó

Eddig ment, de ATi driverrel már nem…

masterminds
                Felhasználó
                  Wait wrote:
                  Eddig ment, de ATi driverrel már nem…

Én ezt pont fordítva éltem át mikor visszaálltam radeon driverre. Próbáld meg mplayerben átállítani a video drivert opengl-re.

Wait
                  Felhasználó

Most a konzol helyreállt (xorg.conf is reboot), viszont a video driver átírása nem segített… (két helyen találtam video driverre utalást, az egyik a home mappám .mplayer/gui.conf-jában, a másik a /etc/mplayer/mplayer.conf volt, de nem segített (legalább most konzolon tudok videót nézni 🙂 )

masterminds
                    Felhasználó

Kivételesen én most a klikkelgetős módszerre gondoltam. GUI-t megnyitod, majd beállítások->videó->driverek és ott tesztelgetsz.

Wait
                      Felhasználó

Ja, hogy ott… megnézem… kössz a tippet!
                        (elszoktam én már a klikktől… 🙂 )

10 bejegyzés megtekintése - 11-20 / 64
                      • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.