10.2 és az ATi

Kezdőlap Fórumok SuSE Linux SuSE kezdõ 10.2 és az ATi

10 bejegyzés megtekintése - 51-60 / 64
  • Szerző
    Bejegyzés
    Tony Magic
    Felhasználó
      Macskajancsi wrote:
      Tony Magic wrote:
      Macskajancsi ha ezzel kapcsolatban van kérdésed, szivesen válaszolok rá 🙂

Kösz, nincs.  ;D
      Számomra annyi a tanulság, hogy nem fogok vásárolni ati kártyát, olvasva minden áldott nap az ezzel kapcsolatos szívásokat. Maradok a jól bevált integrált intelnél. Az mindenfajta buherálás nélkül rögtön megy.

Márcsak ennyi hiányzik a teljes telepítéshez:
      #### YaST2 conflicts list – generated 2007-03-21 14:49:34 ####

ati-fglrxG01-kmp-debug-8.33.6_2.6.18.2_34.1-1.1.i586[20070320-212532] nem telepíthet? hiányzó függ?ségek miatt
          kernel(debug:vmlinux) == d2b019fdbd3dd1d4 számára nincs telepíthet? szolgáltató ati-fglrxG01-kmp-debug-8.33.6_2.6.18.2_34.1-1.1.i586[20070320-212532] számára
          Probléma feloldása:
              ( ) ati-fglrxG01-kmp-debug nem telepíthet?
              ( ) Követelmény figyelmen kívül hagyása csak itt

#### YaST2 conflicts list END ###

Fenn a kerneles cucc is, mire vár még a Linux?

medveapu
      Felhasználó

az alábbi függőségek is vannak még, amiket a yast-tal ellenőrizned kellene:

-ha 32 bites rendszered van akkor:
        qt3
        compat
        compat-libstdc++
        libstdc++
        libstdc++-devel
        libgcc
        gcc
        xorg-x11-libs
        xorg-x11-devel
        Mesa
        Mesa-devel
        fontconfig
        fontconfig-devel
        expat
        freetype
        freetype2
        freetype2-devel
        zlib
        zlib-devel
        – ha valamelyik nincs meg, telepítds.

ezen függőségek nélkül nem fog települni

Tony Magic
        Felhasználó
          medveapu wrote:
          az alábbi függőségek is vannak még, amiket a yast-tal ellenőrizned kellene:

-ha 32 bites rendszered van akkor:
          qt3
          compat
          compat-libstdc++
          libstdc++
          libstdc++-devel
          libgcc
          gcc
          xorg-x11-libs
          xorg-x11-devel
          Mesa
          Mesa-devel
          fontconfig
          fontconfig-devel
          expat
          freetype
          freetype2
          freetype2-devel
          zlib
          zlib-devel
          – ha valamelyik nincs meg, telepítds.

ezen függőségek nélkül nem fog települni

Köszönöm szépen a segítségedet, hamarosan megnézem. Honnan tudom mindezt megállapítani, hogy mi kell nekem a függőséghez?

medveapu
          Felhasználó
            Tony Magic wrote:
            Köszönöm szépen a segítségedet, hamarosan megnézem. Honnan tudom mindezt megállapítani, hogy mi kell nekem a függőséghez?

A leírásából

medveapu wrote:
            Tony Magic wrote:
            Ha linket tudtok adni, akkor azt elolvasom.

http://en.opensuse.org/ATI_Driver_HOWTO

http://en.opensuse.org/Howto/ATI_Driver

Azt minden estere tudni kell, hogy 32 vagy 64 bites rendszered van!

Tony Magic
            Felhasználó
              medveapu wrote:
              Tony Magic wrote:

A leírásából

medveapu wrote:
              Tony Magic wrote:
              Ha linket tudtok adni, akkor azt elolvasom.

http://en.opensuse.org/ATI_Driver_HOWTO

http://en.opensuse.org/Howto/ATI_Driver

Azt minden estere tudni kell, hogy 32 vagy 64 bites rendszered van!

32bites a rendszerem. Sajna ami nem magyarul van, azt nemtom megérteni 🙁 Nagyon érdekel a Linux működése, és minden egyéb ami hozzá tartozik, viszont nekem először kell egy tökéletes rendszer, majd csak azután vagyok képes megtanulni mindent ami a rendszerrel kapcsolatos. Ez így működött a windows-al is. Nem vagyunk egyformák.

medveapu
              Felhasználó
                Tony Magic wrote:
                32bites a rendszerem. Sajna ami nem magyarul van, azt nemtom megérteni 🙁 Nagyon érdekel a Linux működése, és minden egyéb ami hozzá tartozik, viszont nekem először kell egy tökéletes rendszer, majd csak azután vagyok képes megtanulni mindent ami a rendszerrel kapcsolatos. Ez így működött a windows-al is. Nem vagyunk egyformák.

Sajna igen ajánlatos az angolt elkezdeni (no nem csak ezért, hanem mer – sajnos – amerikanizálódunk >)
                A windóz nem tökéletes (azt hiszem ebben többen egy nézeten vagyunk…:)). Tökéletes rendszert itt se várj, csak lényegesen jobbat.

No a lényeg, hogy összefoglaltam a dolgokat magyarul, de a hibaelhárítási részt még nem fordítottam le.

Tony Magic
                Felhasználó
                  medveapu wrote:
                  Tony Magic wrote:

Sajna igen ajánlatos az angolt elkezdeni (no nem csak ezért, hanem mer – sajnos – amerikanizálódunk >)
                  A windóz nem tökéletes (azt hiszem ebben többen egy nézeten vagyunk…:)). Tökéletes rendszert itt se várj, csak lényegesen jobbat.

No a lényeg, hogy összefoglaltam a dolgokat magyarul, de a hibaelhárítási részt még nem fordítottam le.

elmentettem a file-t és olvasgatni fogom a többivel együtt, ezt megígérem. Tökéletes alatt azt értem, hogynekem a mai napig nem fagy, nem omlik össze a win xp. Valami ilyesmit várok el a Linux-tól is. Jó érzés, hogy nem kell itt a vírusokkal foglalkozni, meghát szinte soha nem swap-el a Linux, ellentétben az xp-el. Szted ha teszek az 1 Gb mellé még 1 Gb ram-ot, azzal előrébb leszek?

medveapu
                  Felhasználó
                    Tony Magic wrote:
                    elmentettem a file-t és olvasgatni fogom a többivel együtt, ezt megígérem. Tökéletes alatt azt értem, hogynekem a mai napig nem fagy, nem omlik össze a win xp. Valami ilyesmit várok el a Linux-tól is. Jó érzés, hogy nem kell itt a vírusokkal foglalkozni, meghát szinte soha nem swap-el a Linux, ellentétben az xp-el. Szted ha teszek az 1 Gb mellé még 1 Gb ram-ot, azzal előrébb leszek?

öööö… nekem a suse 10.2 nem jött be, de ez most mellékes… (húúúú, ezért még leharaphatják a fejemet) Van, akinek jól megy, nekem men ment rendesen.

RAM-ot illetőleg : abból sosem elég, de 1G már jól használható.

A vinfost illetően – …………………. inkább hallgatok. 😛

Fel a fejjel, és sok sikert!

Tony Magic
                    Felhasználó

öööö… nekem a suse 10.2 nem jött be, de ez most mellékes… (húúúú, ezért még leharaphatják a fejemet) Van, akinek jól megy, nekem men ment rendesen.

RAM-ot illetőleg : abból sosem elég, de 1G már jól használható.

A vinfost illetően – …………………. inkább hallgatok. 😛

Fel a fejjel, és sok sikert!

Fenn van a fejem, nem adom fel, érdekes ötlet ez a fajta struktúra ahogyan a Linux ki van találva.Gondolom ha még mélyebben megismerem sokkal több szépséget találok majd benne. Köszönöm mégegyszer a segítséget.

balev
                      Felhasználó

Memóriát illetőleg: nálam fut egy apache, mysql, smb és mellette mondjuk egy GIMP egy 600dpi-s képpel, akkor használ memóriát, meg swapot. És 512Mb RAM-om van. Gond nélkül.

Egyébként meg Windows a hivatalos neve, talán illene is úgy hívni.

10 bejegyzés megtekintése - 51-60 / 64
                      • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.