Kezdőlap › Fórumok › SuSE Linux › SuSE kezdõ › 10.2 és az ATi
- This topic has 63 hozzászólás, 15 résztvevő, and was last updated 18 years, 2 months telt el by
Blehi.
-
SzerzőBejegyzés
-
2007-03-21-19:46 #2082309Macskajancsi wrote:Tony Magic wrote:Macskajancsi ha ezzel kapcsolatban van kérdésed, szivesen válaszolok rá 🙂
Kösz, nincs. ;D
Számomra annyi a tanulság, hogy nem fogok vásárolni ati kártyát, olvasva minden áldott nap az ezzel kapcsolatos szívásokat. Maradok a jól bevált integrált intelnél. Az mindenfajta buherálás nélkül rögtön megy.Márcsak ennyi hiányzik a teljes telepítéshez:
#### YaST2 conflicts list – generated 2007-03-21 14:49:34 ####ati-fglrxG01-kmp-debug-8.33.6_2.6.18.2_34.1-1.1.i586[20070320-212532] nem telepíthet? hiányzó függ?ségek miatt
kernel(debug:vmlinux) == d2b019fdbd3dd1d4 számára nincs telepíthet? szolgáltató ati-fglrxG01-kmp-debug-8.33.6_2.6.18.2_34.1-1.1.i586[20070320-212532] számára
Probléma feloldása:
( ) ati-fglrxG01-kmp-debug nem telepíthet?
( ) Követelmény figyelmen kívül hagyása csak itt#### YaST2 conflicts list END ###
Fenn a kerneles cucc is, mire vár még a Linux?
2007-03-21-21:38 #2082310az alábbi függőségek is vannak még, amiket a yast-tal ellenőrizned kellene:
-ha 32 bites rendszered van akkor:
qt3
compat
compat-libstdc++
libstdc++
libstdc++-devel
libgcc
gcc
xorg-x11-libs
xorg-x11-devel
Mesa
Mesa-devel
fontconfig
fontconfig-devel
expat
freetype
freetype2
freetype2-devel
zlib
zlib-devel
– ha valamelyik nincs meg, telepítds.ezen függőségek nélkül nem fog települni
2007-03-21-22:24 #2082311medveapu wrote:az alábbi függőségek is vannak még, amiket a yast-tal ellenőrizned kellene:-ha 32 bites rendszered van akkor:
qt3
compat
compat-libstdc++
libstdc++
libstdc++-devel
libgcc
gcc
xorg-x11-libs
xorg-x11-devel
Mesa
Mesa-devel
fontconfig
fontconfig-devel
expat
freetype
freetype2
freetype2-devel
zlib
zlib-devel
– ha valamelyik nincs meg, telepítds.ezen függőségek nélkül nem fog települni
Köszönöm szépen a segítségedet, hamarosan megnézem. Honnan tudom mindezt megállapítani, hogy mi kell nekem a függőséghez?
2007-03-22-04:43 #2082312Tony Magic wrote:Köszönöm szépen a segítségedet, hamarosan megnézem. Honnan tudom mindezt megállapítani, hogy mi kell nekem a függőséghez?A leírásából
medveapu wrote:Tony Magic wrote:Ha linket tudtok adni, akkor azt elolvasom.http://en.opensuse.org/ATI_Driver_HOWTO
http://en.opensuse.org/Howto/ATI_Driver
Azt minden estere tudni kell, hogy 32 vagy 64 bites rendszered van!
2007-03-22-10:05 #2082313medveapu wrote:Tony Magic wrote:Köszönöm szépen a segítségedet, hamarosan megnézem. Honnan tudom mindezt megállapítani, hogy mi kell nekem a függőséghez?A leírásából
medveapu wrote:Tony Magic wrote:Ha linket tudtok adni, akkor azt elolvasom.http://en.opensuse.org/ATI_Driver_HOWTO
http://en.opensuse.org/Howto/ATI_Driver
Azt minden estere tudni kell, hogy 32 vagy 64 bites rendszered van!
32bites a rendszerem. Sajna ami nem magyarul van, azt nemtom megérteni 🙁 Nagyon érdekel a Linux működése, és minden egyéb ami hozzá tartozik, viszont nekem először kell egy tökéletes rendszer, majd csak azután vagyok képes megtanulni mindent ami a rendszerrel kapcsolatos. Ez így működött a windows-al is. Nem vagyunk egyformák.
2007-03-22-13:02 #2082314Tony Magic wrote:32bites a rendszerem. Sajna ami nem magyarul van, azt nemtom megérteni 🙁 Nagyon érdekel a Linux működése, és minden egyéb ami hozzá tartozik, viszont nekem először kell egy tökéletes rendszer, majd csak azután vagyok képes megtanulni mindent ami a rendszerrel kapcsolatos. Ez így működött a windows-al is. Nem vagyunk egyformák.Sajna igen ajánlatos az angolt elkezdeni (no nem csak ezért, hanem mer – sajnos – amerikanizálódunk >)
A windóz nem tökéletes (azt hiszem ebben többen egy nézeten vagyunk…:)). Tökéletes rendszert itt se várj, csak lényegesen jobbat.No a lényeg, hogy összefoglaltam a dolgokat magyarul, de a hibaelhárítási részt még nem fordítottam le.
2007-03-22-21:03 #2082315medveapu wrote:Tony Magic wrote:32bites a rendszerem. Sajna ami nem magyarul van, azt nemtom megérteni 🙁 Nagyon érdekel a Linux működése, és minden egyéb ami hozzá tartozik, viszont nekem először kell egy tökéletes rendszer, majd csak azután vagyok képes megtanulni mindent ami a rendszerrel kapcsolatos. Ez így működött a windows-al is. Nem vagyunk egyformák.Sajna igen ajánlatos az angolt elkezdeni (no nem csak ezért, hanem mer – sajnos – amerikanizálódunk >)
A windóz nem tökéletes (azt hiszem ebben többen egy nézeten vagyunk…:)). Tökéletes rendszert itt se várj, csak lényegesen jobbat.No a lényeg, hogy összefoglaltam a dolgokat magyarul, de a hibaelhárítási részt még nem fordítottam le.
elmentettem a file-t és olvasgatni fogom a többivel együtt, ezt megígérem. Tökéletes alatt azt értem, hogynekem a mai napig nem fagy, nem omlik össze a win xp. Valami ilyesmit várok el a Linux-tól is. Jó érzés, hogy nem kell itt a vírusokkal foglalkozni, meghát szinte soha nem swap-el a Linux, ellentétben az xp-el. Szted ha teszek az 1 Gb mellé még 1 Gb ram-ot, azzal előrébb leszek?
2007-03-22-22:15 #2082316Tony Magic wrote:elmentettem a file-t és olvasgatni fogom a többivel együtt, ezt megígérem. Tökéletes alatt azt értem, hogynekem a mai napig nem fagy, nem omlik össze a win xp. Valami ilyesmit várok el a Linux-tól is. Jó érzés, hogy nem kell itt a vírusokkal foglalkozni, meghát szinte soha nem swap-el a Linux, ellentétben az xp-el. Szted ha teszek az 1 Gb mellé még 1 Gb ram-ot, azzal előrébb leszek?öööö… nekem a suse 10.2 nem jött be, de ez most mellékes… (húúúú, ezért még leharaphatják a fejemet) Van, akinek jól megy, nekem men ment rendesen.
RAM-ot illetőleg : abból sosem elég, de 1G már jól használható.
A vinfost illetően – …………………. inkább hallgatok. 😛
Fel a fejjel, és sok sikert!
2007-03-23-10:39 #2082317öööö… nekem a suse 10.2 nem jött be, de ez most mellékes… (húúúú, ezért még leharaphatják a fejemet) Van, akinek jól megy, nekem men ment rendesen.
RAM-ot illetőleg : abból sosem elég, de 1G már jól használható.
A vinfost illetően – …………………. inkább hallgatok. 😛
Fel a fejjel, és sok sikert!
Fenn van a fejem, nem adom fel, érdekes ötlet ez a fajta struktúra ahogyan a Linux ki van találva.Gondolom ha még mélyebben megismerem sokkal több szépséget találok majd benne. Köszönöm mégegyszer a segítséget.
2007-03-23-11:34 #2082318Memóriát illetőleg: nálam fut egy apache, mysql, smb és mellette mondjuk egy GIMP egy 600dpi-s képpel, akkor használ memóriát, meg swapot. És 512Mb RAM-om van. Gond nélkül.
Egyébként meg Windows a hivatalos neve, talán illene is úgy hívni.
-
SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.
legutóbbi hsz