10.2, java nem megy

Kezdőlap Fórumok SuSE Linux SuSE kezdõ 10.2, java nem megy

10 bejegyzés megtekintése - 11-20 / 50
  • Szerző
    Bejegyzés
    uzsolt
    Felhasználó

Milyen böngésző? Ha firefox, akkor a /usr/lib/firefox-verzió könyvtárba szimlinkeled a jre/jdk (java, attól függ, mit raktál fel) csomagban található libjavaplugin_oji.so fájlt (mondjuk az ln parancsot használva).

Macskajancsi
      Felhasználó
        pepito wrote:
        felraktam a javat igen ,java plugin ,de nem megy semmi ami javás,pl chat.hu

Még egyszer kérdezem: miért nem a yast – szoftvertelepítés modult használod?
        Ha függőségként kéri az azureus eltávolítását, akkor szedd le. A süsühöz készített java csomag feltelepítése után az azureust vissza tudod tenni.
        (Ha jól értelmeztem az előzményeket.)

MajorosAndras
        Felhasználó

Írd be a böngésződbe, hogy „about:plugins”. Ekkor bejön egy oldal a pluginekkel. Itt valószínűleg neked hiányozni  fog a java. Ha így van csináld a következőt:

2 dolgot keress meg. Az egyik a libjavaplugin_oji.so fájl. A másik pedig a böngésződ plugins mappája. Ha ezek megvannak akkor lépj be a plugins mappába, majd add ki a következő parancsot (rootként): ln -s libjavaplugin_oji.so elérési útvonal/libjavaplugin_oji.so

Ezt követően, ha újraindítod a böngésződ már rendelkezni fog java támogatással.

Hogy érthetőbb legyen itt egy példa:

Nekem a libjavaplugin_oji.so a következő helyen található meg:  /opt/jdk1.6.0/jre/plugin/i386/ns7/. A böngészőm plugins mappája pedig itt: /usr/lib/firefox/plugins/. Tehát a következő parancsokat adom ki, hogy a Firefoxnak legyen java támogatása:

su
          cd /usr/lib/firefox/plugins/
          ln -s /opt/jdk1.6.0/jre/plugin/i386/ns7/libjavaplugin_oji.so

admin
          Adminisztrátor
            MajorosAndras wrote:
            Írd be a böngésződbe, hogy „about:plugins”. Ekkor bejön egy oldal a pluginekkel. Itt valószínűleg neked hiányozni��
            pepito
            Felhasználó

telepitettem a sun java plugint a lemezről,az azureuson már tul vagyok,belinkeltem az usr,lib,firefox,plugin könyvtárba a linket az
              usr, lib,jvm,java 15 0 sun,jre,plugin,i386,ns7, helyről,de igy se megy a java

admin
              Adminisztrátor
                pepito wrote:
                telepitettem a sun java plugint a lemezről,az azureuson már tul vagyok,belinkeltem az usr,lib,firefox,plugin könyvtárba a linket az
                usr, lib,jvm,java 15 0 sun,jre,plugin,i386,ns7, helyről,de igy se megy a java

FF beállításokban engedélyezted a java-t?

pepito
                Felhasználó

igen engedélyezve van,az about:pluginra meg csak javat ad ki a firefox

MajorosAndras
                  Felhasználó

Milyen redszered van? 64 bites?

pepito
                    Felhasználó

igen 64 bites…

petipetya
                      Felhasználó
                        pepito wrote:
                        igen 64 bites…

Nem tudom hogy segít-e, de nekem a java telepítés után újra kellett rakni a firefoxot, és csak azután kezelte.

10 bejegyzés megtekintése - 11-20 / 50
                      • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.